Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 223 z 241    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 241  Další
Autor Zpráva

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Nejezdím těmito místy moc často, až když jsem si uvědomil, kde přesně leží zastávka Židenice, nádraží, mi došlo, jak to je asi myšleno. Pro úplného cizince to je ale napsané naprosto chybně, neměl by šanci tušit, co si pod tím představit. Každopádně díky za vysvětlení.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Yakuzza: správně by tam mělo být N: od zastávky Stará Osada jededo zastávky Židenice,nádraží. Ale takhle je to tam už dlouho. (pokud narážíš na to, že zast. Žid.,n. není v JŘ a-64.

1363
Brno - Masarykova čtvrť
Všiml jsem si jedné věci, v jízdním řádu a-64 směr Životského (http://pdf.dpmb.cz/pdf/_64/20120220/64_%281071_2%29Z.pdf) je poznámka "N : jede jen do zastávky Židenice, nádraží", chybka nebo mi něco uniklo?

1363
Brno - Masarykova čtvrť
Je pravda, že svého času na to byli experti na a-51, kde ráno jezdily všechny možné kurzy a stávalo se mi, že přijel na Mendlák s 15, maximum myslím 17 minutovým zpožděním... Po letních prázdninách to už tak hrozné není, srazilo se to tak na 5 minut, tak s tím asi něco udělali...

6620
21 pro 2005 17:01
Zdeněk píše:
czechtraveller: já jsem nepsal, že je 77 s něčím provázaná, ale psal jsem, že když posuneš odjezdy na 77 tak ty vozy, které přejíždějí na jiné linky mohou přestat stíhat své další odjezdy, čímž by se muselo hnout s další linkou, což by zase narušilo provázanost dalších linek, ne 77. Nemusíš mi vysvětlovat, co je zač linka 77.

Ony se odjezdy při různých přejezdech kolikrát nestíhají ani dnes...
Za 9 minut se přemístit ze Zvonařky do Židenic k nádraží, nebo za 8 minut z Mendlova nám. do Kohoutovic na Hájenku je v přepravní špičce zcela nemožné. Dá se říci, že se jedná o spoje s garantovaným zpožděním.

3750
08 čer 2005 23:12
Nebál bych se, že knížečka nevydrží do příští změny jízdních řádů. sarcastic

496
31 led 2011 13:46
a dokonce i poradí, že se hřbet má přelepit izolepou.
Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že takový kousek izolepy dělá zázraky. Knížečka A5 nošená zmačkaná mezi oblečením jde velmi rychle do kytek; ale když se jí hřbet a hrany vnějšího listu přelepí izolepou, vypadá i po několika letech pořád dobře.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
chat: ale vygeneruje ti to pěkné PDFko, ze kterého se dá složit knížečka formátu kreditní karty ;)

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Domis píše:
Smekám před Kordisem, to je opravdu už něco. Doporučuju vyzkoušet. :applause:
Osobní jízdní řád:
http://idsjmk.idos.cz/idsjmk/osj/

Co je na tom tak úžasnýho? Normální hledání Spojení... akorát tam musím víc klikat, pač tam je víc serepatiček. Hlavně by to chtělo poladit ignoraci některých přestupních vazeb.
Ale koukám pokrok, ještě na jaře mi to při hledání spojení tvrdošíjně odmítalo najít z Malé klajdy na hlavas spojení 58 -> 13, ale za to nabízelo kdejakou alternativu 58 -> 8 apod. sarcastic

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
vojtik píše:
Někdo se zase vyznamenal. V Židenicích (minimálně Stará osada a Dělnický dům, ale zjevně to bude všude) vyměněny jízdní řády za nové, s platností od 11.12. Kaštane, chceš vědět, kdy ti to jede dnes, čtvrtek, pátek a sobotu? Najdi si to na netu, a když nemáš jak, tak si polib zadnici. Opravdu super...

Vzhledem k tomu, že se musí vyměnit snad celá busová síť, není personálně, organizačně ani technicky možné to zvládnout ideálně během jedné noci (ze so na ne). Proto se jezdí i několik dní s předstihem.

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Smekám před Kordisem, to je opravdu už něco. Doporučuju vyzkoušet. :applause:
Osobní jízdní řád:
http://idsjmk.idos.cz/idsjmk/osj/

6976
Žlutý kopec
Je pravda, že nejspíš vyměňují všechny JŘ - kvůli změně tarifu. Tzn. by nevadilo, pokud by vyměnili dříve pouze ty JŘ, které se nemění. Ale stejně jsou změny většiny linek na úrovni garantovaných spojů a časových poloh (korekce několika minut).

3342
21 led 2011 14:19
jo, dnes jsem je potkal na Hybešce... ale je pravda že na d-1 jsou jízdní řády stejné.

6976
Žlutý kopec
Zdeněk: většinou ale den, max. dva dopředu (to by vycházelo dokonce i na víkend). 4 dny jsou dlouhá doba, tak dlouho jim to zase nezabere.

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
vojtik: však je to tak každý rok, a nejen u nás

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Někdo se zase vyznamenal. V Židenicích (minimálně Stará osada a Dělnický dům, ale zjevně to bude všude) vyměněny jízdní řády za nové, s platností od 11.12. Kaštane, chceš vědět, kdy ti to jede dnes, čtvrtek, pátek a sobotu? Najdi si to na netu, a když nemáš jak, tak si polib zadnici. Opravdu super...

1653
Hrubšice
Nemůže, ale paradoxně je. O kousek, ale je to tlustčí než minulé vydání...

609
24 čer 2005 20:56
Tlustší už opravdu být nemůže.

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
To je super, že to zlevnili. 150,- bylo už opravdu moc.
K té tloušťce: Je to tlustší než loni? Už od roku 2010 je celosíťový jř vydávaný na klasickém papíře, myslím, že tlustší už být ani nemůže. biggrin

1653
Hrubšice
Knižní JŘ již v prodeji (tedy na Novobranské), celosíťový zůevnil oproti loňsku na o pade 99Kč (stejně jako je na klasickým papíru, takže zase bichle jako kráva)

3725
28 úno 2006 19:00
czechtraveller píše:

Nedávno jsem jel večer z Lesné, nepamatuji si už číslo ani zastávku, jen vím že jsem musel přeskakovat zábradlí a přebíhat 4proudovou silnici, aby mi 44 neujela a nemusel tam 15min čekat. Přitom ten bus vyjížděl od Lesné a mohl klidně jet o pár minut dřiv.

...a pak stát pár minut ve Štefance a čekat na "pětku"...(a zavazet tam)

6976
Žlutý kopec
Czechtraveller: Nenávaznost spojů může někoho občas naštvat. Ale že by už čekání 10 minut někoho zabilo, to si nemyslím. Naštve to, s tím souhlasím, ale můžeš jet o 10 minut dřív; počítat s tím, že ti to ujede a brát to jako hotovou věc. Občas pomůže si s sbou vzít něco, čím čas strávený v MHD využiješ. :wink:

3750
08 čer 2005 23:12
czechtraveller píše:
A s přestávkama, tohle úplně nevím, jak funguje. Předpokládal bych, že se posunou také
czechtraveller píše:
Přitom ráno z města 77 na nic nenavazuje, mohla by jezdit o 5min později a nazpět by mohla jezdit trochu dřív, alespoň o 2 minuty.
Tímto potenciálně ukrojíš 7 minut z přestávky. Samozřejmě oběhy vozů taky neznám, ale když to má jet jedním směrem pozděj a druhým směrem dřív, tak se logicky přestávka spíš zkrátí než posune.

czechtraveller píše:
Zdeňku, 77 je takový ten typ, co vozí lidi z centra do továren ve Slatině a těžko tu linku bude někdo využívat na to, aby přesedal někam ze 77 na Tržní. To je rychlejší jet trol z nádru na Tržní.
Neprotiřečíš si tak trochu? Píšeš, že nikdo nebude využívat přestupy na Tržní, ale o pár příspěvku níž si stěžuješ, že se na Tržní nedá na nic přesednout.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Terasy jsou problém, to ví všichni. Jednou jede prázdnej kloub, za ním narvaný sólo. Auta tam parkujou všude, kam se člověk podívá. Je to krásný vidět, jak se má dobře dělnicný lid, nebo naopak, jak je zoufalý, že poslední peníza dá za auto a benzín. Ale co s tím?

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Zdeněk: Já nepopírám, že co píšeš není pravda. Ale znovu, lidi tohle prostě nezajímá, oni prostě ten přípoj chtějí a potřebují a jakmile ho nemají, pápá MHD a Brno se dál ucpává auty. Netvrdím, že je to řešení bůhvíjak snadné, ale pokud není, tak se nemůžeme divit, že se v Brně množí auta. To je snadná rovnice, bohužel. A znovu, já jako řadový cestující nejsem placený od toho, abych hledal řešení této situace namísto lidí, kteří za to placení jsou. Je to jejich zodpovědnost, aby ten přípoj byl a jak to zařídí je na nich. A pokud to nezařídí, tak se holt nemůžeme divit, že lidi pracující v Černovických terasách MHD prostě nepojedou, protože je zase jejich zodpovědnost, aby se včas, rychle a co možná nejpohodlněji dostali do práce. Tak to prostě je a tím, že tady budeme tvrdit, jak to nejde to prostě nevyřešíme.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6004 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 241  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata