Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 9 z 146    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 146  Další
Autor Zpráva

738
27 bře 2010 10:37
Brno Bohunice - 6, 8, 10, 50, E50, 60, 61, 69, 82, N90, N91 a N96
Přímá linka z Vinohrad na Hlavák by si svoje cestující určitě taky našla, ale to není důvod ji zavádět...

RT6N26 --> colt274

2650
13 črc 2009 13:42
miropiro: Jednou za půl hodiny? To je nesmysl, to je jak kdyby to nejezdilo vůbec.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Technická: x-5 je blbost. Písmeno na začátku má označovat trakci a x není písmenem pro žádnou trakci. Máte zřejmě na mysli a-x5.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
On ten nápad na x-5 zas není tak špatný a i kdyby to mělo být jednou za půl hodiny, tak si to asi lidi najde. Spojení je to rychlé, byť po výluce se z Janáčkova divadla opět stane večerní zastávka, takže už nebude možný rychlý přestup. Ale je fakt, že snad už po výluce bude lepší jízdní řád o víkendu - tj. že nepřijedu pětkou na Štěfánikovu čtvrť a budu skoro 7-8 minut čekat na autobus na Lesnou (to bylo před výlukou bohužel normálka). To potom budu chápat ty nářky, že autobus byl rychlejší.

Můj nový web o severním okolí Brna

122
04 pro 2010 02:48
u linek 25, 26 a 67
No právě, tak potom nechápu, proč všichni píšou, že d-11 bude zastavovat na Moraváku.

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Jako jezdila před výlukou, z české jela na maliňák a přes cejl. Přes dětskou nemocnici jezdila před výlukou d-9.

122
u linek 25, 26 a 67
Takže se jedenáctka přetrasuje? Nebo pak nechápu, kudy bude jezdit, když bude zastavovat na Moraváku.

122
u linek 25, 26 a 67
d-11 by snad měla jezdit z Maliňáku na Českou, takže Moravák nebude obsluhovat.

ReZ píše:
No osobně si myslím, že jakmile dodělají Miladu, tak se a-67 vrátí do svých "kolejí" a zruší se celodenní zastavování (i všech ostatních šalin) u Janáčka a bude to stavět nově za rohem na Moraváku. Společně s šalinami d-3, d-5, d-9 a d-11.
BTW: ten úsek mezi křížením na Moravským a křižovatkou s Kolištěm se opravovat nebude? Nevím v jakým je stavu.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
No osobně si myslím, že jakmile dodělají Miladu, tak se a-67 vrátí do svých "kolejí" a zruší se celodenní zastavování (i všech ostatních šalin) u Janáčka a bude to stavět nově za rohem na Moraváku. Společně s šalinami d-3, d-5, d-9 a d-11.
BTW: ten úsek mezi křížením na Moravským a křižovatkou s Kolištěm se opravovat nebude? Nevím v jakým je stavu.

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Jasně, ale zaznělo tu, že radnice Brna-sever by chtěla zachovat 46/x5 aspoň dvakrát za hodinu, tak proti tomu je 67 luxus.

122
u linek 25, 26 a 67
P. Haluza píše:
Ona už na Schodové nezastavuje a-67, že neexistuje přímé spojení do centra?

Ano, ale interval není moc výhra, navíc po 28. října je další zatávkou až Maliňák, což je na Moravák pěšky zhruba stejně daleko jako od té Schodové...

2650
Ono by stačilo, aby 67 zastavovala na Moraváku a aby jezdila častěji, neboť současný interval je děs, bída a utrpení. Když se podívám do jízdního řádu linky 67, tak se mi ani nechce věřit, že su v Brně.

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Ona už na Schodové nezastavuje a-67, že neexistuje přímé spojení do centra?

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Bohužel to jde zcela proti koncepci, že tramvajová a trolejbusová doprava mají být stěžejní a autobusová doprava jen napájecí.

Takto bychom mohli zřizovat desítky "minibusových" linek z centra k různým POI, které by si určitě našly své cestující, ale je otázka, jestli by to byl v globále přínos pro všechny.

122
u linek 25, 26 a 67
K té x5/46 - já bydlím u Schodové, kamarádka na Provazníkově a jsme za tu linku moc rády. Skvělé spojení do centra bez přestupu a hodně lidí z této lokality by bylo za zachování (klidně jen na Janáčkovo divadlo) linky rádo. A taky bych radši volila vzít do od Schodové místo na Zimní stadion nahoru přes Erbenku, zřídit novou zastávku u spodní části univerzity a pak pokračovat Zemědělská a dál na normální trase.

2965
tam, kde mám postýlku...
michalk píše:
ReZ: Chybí nějaká tramvaj okolo, která, troufám si tvrdit, 100% bude.

Sorry, zapomněl jsem napsat d-11, která bude protažena z Mendláku přes Pisárky a Bráfovu do Komína/Bystrce.
Tím pádem na Podlesí naváže na x-11.
Intervaly a další provozní záležitosti neřeším, bo tomu nerozumím. No spíš se tím nechci až tak do houbky zabývat.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Pokud by se tou linkou přes Pisárky měl dorovnat interval do Bystrce do nevýlukovýho stavu, znamenalo by to na současné d-11 zavést poloviční interval. Taky je otázka co bude s d-5 po otevření Milady, pokud by se měl zpět zavést interval 5 minut, byl by to na Husovce a Pekandě další nárůst spojů.

Pokud by to přes Pisárky opravdu byla d-11, mohlo by to být na řešení ještě celkem zajímavé. Znamenalo by to na d-11 celodenní a celotýdenní provoz. Ve PD předpokládám s intervalem 5 minut a mimo špičku každá druhá do Komína a víkendu interval 10 minut a všechno až do Bystrce. Na druhé straně se nabízí otázka co to udělá na Lesné. V PD by se asi nabízelo každou druhou d-11 točit už na Zemědělské a o víkendu asi všechny. Eventuálně by se nabízelo nějaké polookružní ukončení Rooseveltova - Cejl - Jugoslávská - Milada.

"fejsbůk" BMHD.cz

2650
Jaké další? Pokud se pouze prodlouží 11, jakože asi jo, tak tam žádné další tramvaje nepřibydou.

496
31 led 2011 13:46
já bych se nedivil, kdyby se nějaká tramvaj od Bystrce a Pisárek "vracela" přes Českou na Veveří a dál na Technologický park.

a otázka -- budou se na Pekařskou a Šilingrák vejít další tramvaje?

615
17 říj 2011 09:57
Brno-Bystrc
ReZ: Chybí nějaká tramvaj okolo, která, troufám si tvrdit, 100% bude.
Můj odhad je
d-3 v současném intervalu (10 minut) okolo, tj. St. Osada - Česká - Pisárky - Bystrc
d-11 v současném itervalu (10 minut) k Lucerně, tj. Lesná - Česká - Tábor
případně prohodit zakončení d-3 u Lucerny, d-11 v Bystrci
trolejbus/autobus Česká - po trase t-36/30 - BČ/ZOO v intervalu 10 minut, možná jen ve špičce
nějaký minibus obsluhující Žabiny
vše ostatní při starém

2965
tam, kde mám postýlku...
pokračování z DPMB v TV, tisku...

Můj názor na vedení výlukových linek, za předpokladu skončení výluky Milada:
-> d-3 v kačenách na Tábor (úvrať u Lucerny),
-> minibusová x-3 směr Burianovo náměstí po místních uličkách pro obsluhu spodních Žabin okolo radnice a kapličky,
-> mírně posílena t-36 ve stávající trase,
-> výluková -busová (snad trolej-, možná auto-) x-11 BČ (alternativně ZOO) - Přívrat - Klusáčkova - Česká.
Vše ostatní zůstane v nevýlukových intencích.
Teď přemýšlím, jak daleko jsem od reality. V případě Milady jsem se absolutně netrefil.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Eframmcbeth: nevím, jestli by 10minutová d-6 zvládla Kr. pole i Lískovec. On není jenom úsek Česká - Mendlák. :D

1093
09 lis 2006 18:16
Rem:
S tím prvním bodem máš pravdu, beru zpět.
Tady je potřeba se dívat samozřejmě i na kapacitu, pokud dám interval 5+10 do míst, kde stačí interval 5 minut, tak není extra problém. Pokud to dám do míst, kde je třeba interval 4 minuty, tak je to zase něco jiného, protože když je tramvaj narvaná, tak odbavení cestujících trvá o dost déle a vznikají zpoždění a může mi pak reálně vzniknout i interval 7 minut (jak jsem zmiňoval). Ale samozřejmě i při 5+5 ke sbližování spojů dochází (ale nemělo by dojít k horšímu intervalu než 5 minut) a je to s úspěchem využíváno i nyní. Linka 6 jede plná z Lískovce, od Celní před ní vše posbírá linka 5. Mimo špičku je to tak, že spoje ze Švermovy nemají posilovou linku 5 před nimi a je to řekněme vyvážené. Myslím, že chybějící spoj Mendlák - Česká by byl dost cítit, ideál je tam mít interval 4 minuty, ale to nejde rozumně udělat.
Fafner:
Za minulé koalice ne, nyní si tak jistý nejsem e_smile

800
12 zář 2014 23:38
No i mně to připadá jako návrat do 70 let, kdy byl na Maliňáku busový terminál... ale pokud o to městská část oficiálně žádá, asi se to musí brát vážně ne?

3342
21 led 2011 14:19
Ještě než budete někdo pokračovat - to fakt někdo věříte, že by taková linka jezdila? :D

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 3649 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 146  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata