Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Pravidla fóra

Toto fórum není oficiálním fórem Dopravního podniku města Brna ani jiného dopravce. Své stížnosti a podněty tedy směrujte na oficiální stránky DPMB nebo IDSJMK

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 1 z 1   
Autor Zpráva
99
07 srp 2013 14:49
Prebiehalo presne, ako ste písali. Moc díky za odpovede, pomohlo.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
pozitkar píše:
Jo a keď teda pôjdem na Novobranskú, musím si kupovať jízdenku alebo sa mi stačí preukázať tým flastrom? Dík.

Ten modrý doklad o pokutě současně platí jako jízdenka na 60 minut od doby vykonání přepravní kontroly. Proto je tam pokuta 1525,- Kč. 25,- za jízdný a zbytek jako příplatek.
Takže pokud by Tě během té doby znovu chytnul revizor, máš vlastně koupený lístek. Pokud Tě nedejbože chytne po uplynutí té doby, je ti ten papír na nic a máš flastr zweimal.

3098
29 srp 2009 19:30
Nepleť dohromady platnost ISICu (studentského průkazu) a šalinkarty ;-). Jsou to dvě rozdílné věci.
Šalinkarta:
Průkazka (tedy ta část s fotkou) se pro studenty vydává vždy na školní/akademický rok, respektive do 30.9. následujícího šk./ak. roku (datum je zakotveno v SPP IDSJMK). Každý student (osoba 15-26 let) má tedy povinnost v srpnu/září dojít na DP a prokázat, že je stále studentem a má tak na zlevněné jízdné nárok. Pokud by osoba studentem nebyla (třeba i 15letá), musí platit základní jízdné.
V SPP se také píše, že šalinkarta je platná pouze v případě, že jsou platné obě dvě části. Jak by se k tomu měl stavět revizor, netuším - každopádně je to neplatný doklad.
Takže pro průkazku dvakrát nemusíš, stačí jednou (zároveň s kupónem) - máš-li potvrzení o studiu na celý následující akademický rok.
Jinak na Novobranské (nikdy jsem tam nebyl) si prvně koupíš novou studentskou průkazku, následně půjdeš o patro víš, kde se prokážeš flastrem a novou šalinkartou a zaplatíš 50,- jako pokutečku (místo 800,-).
Pokud to probíhá jinak, tak poreferuj, já tam nemám v plánu chodit ;-).

99
07 srp 2013 14:49
Zdar,
začiatkom kalendárneho roka som si vybavil ročnú študentskú šalinkartu (s platnosťou od začiatku ledna do konca prosince). Potvrdenie o štúdiu som mal vtedy len do konca února, ale ročnú šalinkartu mi dali vďaka ISICu, na ktorom som mal prelepku do 12/2014. Prúser je, že průkazku (tú časť s fotkou) mi pani vypísala len s platnosťou do, pre mňa nepochopiteľného termínu, 30. 9., čo som si nejak nevšimol. Dnes si to všimla revízorka a moc sa jej to nepáčilo, najprv vravela, že mi musí celú šalinkartu zhabať, ale bola milá, tak sme sa nakoniec dohodli, že mi ju nechá, vypíše pokutu a ja si na Novobranskej vybavím novú průkazku a zaplatím 50 korún storno poplatok či čo to je. Tých pár korún mi neublíži, ale zdá sa mi to celé divné.
Takže moje dotazy - skutočne mi nemala pani vydať průkazku platnú do konca prosince? Príp. môžem si tú novú průkazku vybaviť tak, aby mi platila skutočne až do prosince 2015? Už mám na ISICu prelepku do 12/2015. Nech sa nemusím každý rok trtať na nádraží dvakrát, raz pre šalinkartu a raz pre průkazku. Jo a keď teda pôjdem na Novobranskú, musím si kupovať jízdenku alebo sa mi stačí preukázať tým flastrom? Dík.

515
30 zář 2011 07:06
Brno u linek 3, 11, 12, 81, 92, 93, 99
?

1
06 pro 2012 14:45
hellow ;) i like it.keep it up ;)

Uživatel byl kontaktován, abych zjistil, co je zač. Obávám se, že jde o spambota. Uvidíme, promažeme :-) mceza

motorcycle-jackets http://www.ileatherwear.com/offer/motor ... ckets.html

9987
15 led 2005 23:41
Tady ne, jen na k-reportu kvůli bývalé práci, kde byl můj nick tak nějak provařenej, ale když jsem psal neregistrovaně, IP adresu si nikdo neprozkoumal :-)

6980
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Mauricio: ty využíváš více nicků? :mrgreen:

9987
MartinV
Kdyby nevznikl, byla by tu nuda. Já rád každý den někoho zdrbu, dneska se mi to zatím nepoštěstilo, až na tady na dotyčného :-(

9987
Tykání je na DF běžné asi tak jako využívání více nicků. A profesor bohužel ještě nejsem, vzhledem k mému věku a dosaženého vzdělání je to zatím i nemožné.

6980
Žlutý kopec
Mauricio: ale teoreticky ten příspěvek vůbec nemusel vzniknout, protože 1) se návštěvník zbytečně nezaregistroval, za což jsou ostatní většinou drbáni i za 2) jsou tací, kteří vůbec nepoužívají diakritiku i jinou úpravu příspěvku. A to, že napíše pár překlepů či jiných chyb není důvod k tomu, aby si někdo musel zřizovat SSP či PČP. V tomto případě je rozumnější investicí ta šalinkarta.

Návštěvník: tykání je na fórech celkem běžné. Na jakýchkoliv fórech.

A od kdy si my tykáme? Tykat si můžete otcovi nebo někomu sobě rovnému, pane profesore češtiny.

9987
Já neprovokuju. Nabídl jsem ti rozumnější využití peněz.

Díky moc, Martine :wink: A vy ostatní dva nevím proč reagujete, když chcete jen provokovat :D Jinak máte pravdu, moc jsem mlůj dotaz neformuloval správně, omlouvám se :wink: A s tou češtinou, nepíšu slohovou práci, aby jsem musel dbát přesně pravopisu :wink: Každopádně díky moc za odpověď :wink:

6980
Žlutý kopec
Mauricio: jsou i horší případy. :wink:

3342
21 led 2011 14:19
Obrázek

9987
Spíš bych ty peníze využil na zakoupení Slovníku spisovné češtiny a Pravidel českého pravopisu. To bude užitečnější.

6980
Žlutý kopec
Ceny jízdenek a prodejní místa.
Je tam i napsáno, že prodej šalinkaret je možný 31 dní dopředu (před 1. dnem platnosti). Stačí použít ty správné stránky. :wink:
Ve vašem případě 2375,- za šalinkartu a na role si ji můžete koupit denně mezi 6:00 a 21:00.

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, kolik stojí vyřízení nové šalinkarty pro studenty 18-26. let? A případně jestli mně ji vyřídí už teďkom i na hlavním nádraží. Díky moc.

Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 19 ] 

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata