Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Pravidla fóra

Toto fórum není oficiálním fórem Dopravního podniku města Brna ani jiného dopravce. Své stížnosti a podněty tedy směrujte na oficiální stránky DPMB nebo IDSJMK

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 4 z 4    Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva

3990
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Nebylo by jednodušší vést noční bus do Adamova z Bílovic?

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Kari píše:
K Adamovu a propojení s brněnskou MHD. Už jsem tot ady dříve někde psal, tak jen doplňuju některý příspěvky psaný níže. Na možnost, že by sem z Útěchova dojížděly některé noční spoje, jsem se ptal a došla mi dopověď, že to bohužel není možné, protože silnice mezi Útěchovem a Adamovem je papírově vedena jako soukromá lesní cesta se zpevněným povrchem (majitel Lesní podnik Mendelejovy lesnické univerzity), tudíž tam autobusy pravidelných linek nemohou jezdit. Navíc ta cesta je v některých místech pěkně rozbitá a navíc úzká.
A vést noční linku kolem Svitavy těma nízkýma viaduktama, by bylo taky o ústa.

Já se tehdy té diskuze o silnici mezi Ronovem (m.č. Adamova) a Útěchovem taky zůčastnil. Podle mých zkušeností, co sem jako študák tudy jezdíval na kole mohu potvrdit, že bus neprojede ani tudy ani tudy. Proto taky do Adamova z Brna jezdí "jen" vlak.
Pokud by adamovští chtěli noční spoj, jediná možnost je "vlakový rozjezd". A nebyl by to snad takový problém vypravit ten jednovozový motorák, co jezdí na s-52, s-21, popř. s-6...
BTW: dál, pokud by byla poptávky, by Kordis mohl zavést víc těch nočních vlakových rozjezdů do víc směrů. Tišnov, Střelice, Vranovice, Slavkov, Sokolnice apod. Ale to je otázka peněz...

3083
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
K Adamovu a propojení s brněnskou MHD. Už jsem tot ady dříve někde psal, tak jen doplňuju některý příspěvky psaný níže. Na možnost, že by sem z Útěchova dojížděly některé noční spoje, jsem se ptal a došla mi dopověď, že to bohužel není možné, protože silnice mezi Útěchovem a Adamovem je papírově vedena jako soukromá lesní cesta se zpevněným povrchem (majitel Lesní podnik Mendelejovy lesnické univerzity), tudíž tam autobusy pravidelných linek nemohou jezdit. Navíc ta cesta je v některých místech pěkně rozbitá a navíc úzká.
A vést noční linku kolem Svitavy těma nízkýma viaduktama, by bylo taky o ústa.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
David Jaša píše:
Modřice mi připadají jako ukázkový parazit. Daně z Olympie a CTP parku se jim líbí, ale že by připustili možnost nové dopravní stavby, ze které by neměli přímý užitek, to ani náhodou.

Třeba, jak odmítli koupaliště. Prý, že by jim tam jezilo moc Brňáků. Názor hodný zaznamenání.
Vycházím z článku, asi měsíc starého, co vyšel na iDnes. Tento.

2009
28 čer 2007 16:54
Modřice mi připadají jako ukázkový parazit. Daně z Olympie a CTP parku se jim líbí, ale že by připustili možnost nové dopravní stavby, ze které by neměli přímý užitek, to ani náhodou.

3757
08 čer 2005 23:12
nero píše:
jasně že je vyhodnější protože dostanou vetší dotace jako samostna vesnice než jako Mč protože pak by penize dostavaly jen od města
To jsou dve misky vah, bud MHD, nebo samostatnost... nekde prevazi jedno a jinde druhe, viz Ostopovice, Modrice nebo treba Zlin

82
17 dub 2009 11:41
jasně že je vyhodnější protože dostanou vetší dotace jako samostna vesnice než jako Mč protože pak by penize dostavaly jen od města

432
18 srp 2009 01:25
BRNO
tak adamov je dost daleko od Brna, to se dřív stanou městskou částí bílovice, ale o těch sem slyšel, že nechcou ... asi je pro ně samostatnost nějak výhodná ...

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
LADA píše:
Co se týče Adamova souhlas z Kubou.Bylo by sice hezké kdyby tam jezdilo MHD ale poropojení Adamova s Útěchovem je dost mizerné (cesta). Jediná možnost jak by se MHD do Adamova dostalo je myslím ta, že by se z Adamova stala MČ Brna.

Už vidím, jak je do toho vedení Adamova žhavé...

Můj nový web o severním okolí Brna

Takže v zásadě jde opravdu o to, co si která obec zaplatí, chápu. Ono totiž pro laika to občas vypadá dost nepochopitelně, proč někam autobus MHD jezdí a jinde, kde to na km vyjde míň, ne. Jinými slovy nedá se dopředu očekávat, zda se MHD někam rozšíří. Jdou alespoň nějaké debaty, kam by to mohlo být? Jako třeba o těch Moravanech se mluví.

Jinak ještě k té trase Útěchov - Blansko. Ptal jsem se především ze dvou důvodů. 1. z nich je, že ne vždy chce člověk do centra, ale dost často do jiné části - např. Blansko -> Lesná, nebo Královo Pole... A 2. a to především, kvůli tomu, že na takových linkách jezdí také noční spoje. Přece jen v neděli v noci

432
BRNO
tak to pak jo ....

947
14 říj 2004 16:45
Úsuší
Kuba píše:
Ve 4:00 je základ? .. to je celkem na hlavu, když tuším o půl hodiny později jede 1. vlak S2 směrem do Skalice :-D

A co je podle tebe lepší. Jet na prázdno nebo vést 5 lídí??Režijní km město stejně neproplácí.
A pozor o víkendu jede první vlak až v 6:00.

432
BRNO
Ve 4:00 je základ? .. to je celkem na hlavu, když tuším o půl hodiny později jede 1. vlak S2 směrem do Skalice :-D

947
14 říj 2004 16:45
Úsuší
a-75 do Bílovic je zahrnutá v základní dopravní obslužnosti.Počty spujů se vypočítavájí podle počtu obyvatel a možností propojení obce a dalších kritérií jestli je to MČ Brna nebo obec atd. možné jsou i ty příplatky jak psal Kuba. (Z toho plyne že kdyby v Bílovicích nebyla vlaková zastávka tak by např. a-75 do Bílovic možná zajížděla každý druhý spoj.)
Jinak a-94 do Bílovic spoj 2:00 a 3:02 z Bílovic pouze v ND jsi hradí plně obec tzv. nadstandart.
Každodenní spoj ve 4:00 z Hl. Nád. je zahrnut do základu. Původně jsem najížděl autobus z vozovny jako služ. jíz. tak jsme zažádali o prohození a bylo nám vyhověno.

Co se týče Adamova souhlas z Kubou.Bylo by sice hezké kdyby tam jezdilo MHD ale poropojení Adamova s Útěchovem je dost mizerné (cesta). Jediná možnost jak by se MHD do Adamova dostalo je myslím ta, že by se z Adamova stala MČ Brna.
Podolí tam by nějáký tech. problém nebyl. Je to pouze o výběrových řízeních na dopravu atd. Jisté je že by tam nejezdila a-45 z důvodů kl. voz. což by bylo neekononické.Musela by vzniknou nová linka např. a-55 v trase Líš. Jírova-Podolská-Podolí-Bedřichovice-Šlapanice nebo nějáké prodloužení např a-56 či a-58 a něteré spoje a-45 ukončit na Jírové. Takže by došlo k přečíslování a-151 a místo modré by jezdila červená.Počty spojů by zůstali stejné pokud by se Podolí např. nepřipojilo k Brnu to je takkové rohodující kriterium. Město vs. Venkov
To stejné Moravany.
Když už jsme u těch Moravan tak asi před rokem a půl jsem zaslechl že Moravany a Nebovidy by se měli připojit k Brnu. Nevíte někdo jak to pokračuje dál??

432
BRNO
Protahování linek do mimoměstských částí si musí hradit sami obce. Například Bílovice n./Sv. si platí za protažení a-75 (ne ale všechny spoje) a v noci jednoho nebo dvou rozjezdů a-94.
Pokud si např. Moravany nezaplatí tak se k nim nic protahovat nebude. Je to všechno hlavně o najetých kilometrech navíc (nafta, opotřebení).
Co se týče Adamova, tak protahovat z Útěchova a-57 je zcela scestné ... než by se tam autobus dostal ... v Adamově si z hlavního nádraží asi za 20minut, autobus by tam jel 10minut jenom z Útěchova ...
Pokud se mýlím, tak mě opravte.

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda je možné někde zjistit nějakou koncepci rozšiřování MHD do vesnic pokrytých momentálně IDS. Jedné se především o vesnice typu Podolí, Moravany, nebo třeba prodloužení autobusu z Útěchova do Adamova. Tzn. takové, které se v současné době relativně zastavují novými stavbami a zároveň je možné prakticky bez nákladů protáhnout některou ze stávajících linek. Jsou nějaké plány? Dá se to nějak odhadnout? Díky

Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 91 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata