Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Pravidla fóra

Toto fórum není oficiálním fórem Dopravního podniku města Brna ani jiného dopravce. Své stížnosti a podněty tedy směrujte na oficiální stránky DPMB nebo IDSJMK

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 2 z 5    Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
515
30 zář 2011 07:06
Brno u linek 3, 11, 12, 81, 92, 93, 99
Jak jsi přišel na tu cenu u kola? :D

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Km jízdy na roční studentskou šalinkartu mi zatím vychází na 0,33Kč. Tomu nemůže konkurovat ani kolo s 3,5Kč/km, natož auto...

Tohle tema by mozna chtelo ozvit,
protoze za sebe muzu rict, ze po poslednim lonkem zdrazeni, jsem jizdy MHD dost omezil a to hlavne na kratke trate,
drive se dala pouzit jizdenka na 10 minut, coz pri pouziti universalni jizdenky vyslo jeste relativne levne, jenze po drazeni, tyhle jizdenky zmizely vcetne na te uviversalni a cena tak stoupla na 20 Kc coz je temer dvonasobek te puvodni,
nyni radeji jedu autem, chodim pesky, nebo jedu nacerno. :evil:

9306
10 čer 2004 11:19
Hmm inteligentni , reagovat na 3 roky starej dotaz....

1591
18 led 2009 10:06
Mouka píše:
Rozšiřování ještě neskončilo, ještě se bude rozšiřovat na Znojemsko.

Kam myslíš konkrétně?

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
IMHD.sk: SMS lístky sa dajú hacknúť

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Kubo: Nauč se citovat. To jsem nepsal já.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
kuba píše:

To už je víceméně hotové...

6620
21 pro 2005 17:01
Zlaťák píše:
oni se víceméně doteď zabývali zavedením IDS do celého kraje a teď nastává doba, kdy se můžou zabývat dalšími věcmi pro zlepšení komfortu cestujících. Třeba systémem jízdného.

2965
tam, kde mám postýlku...
Zlaťák píše:
Čipové šalinkarty a elektronické peněženky tu měly být už dávno. Někdo zaspal dobu.
By stálo za to i namontovat čtečky karet (o platebních raději nemluvím, mám teď na mysli čipovky -el. peněženky) do automatů na jízdenky. = Člověk by nemusel hledat drobné a DPMB by nemusel tak často vybírat automaty.

To je pravda. Ale na obranu Kordisu: oni se víceméně doteď zabývali zavedením IDS do celého kraje a teď nastává doba, kdy se můžou zabývat dalšími věcmi pro zlepšení komfortu cestujících. Třeba systémem jízdného.
To se musí řešit komplexně pro celý systém. Nejde jenom o el. jízdenky, ale o systém prodeje, dobíjení, vykazování při dopravní kontrole, apod. A navíc, aby to celé fungovalo, nejde to dělat jen pro jednoho dopravce, aby třeba DPMB měl jiný systém než BORS. Nemluvím o CD, to je kapitola sama pro sebe...
Musíme si počkat, doba zavedení elekronických dokladů se pomalu blíží...

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
stejně se v automatech musí doplňovat papír, takže při té příležitosti se můžou drobáky vybrat.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Čipové šalinkarty a elektronické peněženky tu měly být už dávno. Někdo zaspal dobu.
By stálo za to i namontovat čtečky karet (o platebních raději nemluvím, mám teď na mysli čipovky -el. peněženky) do automatů na jízdenky. = Člověk by nemusel hledat drobné a DPMB by nemusel tak často vybírat automaty.

2965
tam, kde mám postýlku...
Já bych se na problematiku SMS jízdenek podíval z jiného hlediska. Ekonomického. Mám informace, že operátor chce z každé jízdenky 5,- Kč. A to Kordis nechce a nemůže akceptovat. Navíc pokud roste počet SMS jízdenek, tak zákonitě klesá počet papírových a tím výrazně, velmi výrazně, roste cena za tisk papírových jízdenek. Takže jsme v začarovaném kruhu, kdy na zavedení SMS jízdenek doplatí všichni. Cena jízdenek se bude muset zvednout, aby se zaplatil operátor a taky se zaplatily zvýšené náklady na tisk těch papírových.
Takže podle mě (navíc to mám ověřené) není pro Kordis zavedení SMS jízdenky priorita. Spíš se teď budě dít něco jako čipová předplatní jízdenka. Obdoba elektronické peněženky. Ale to je vše ve hvězdách. Jde o docela velký projekt, který určitě nejde zavést ze dne na den... IDS JMK je už docela velké, spoustu dopravců, spoustu možností koupě jízdenky... nechme se překvapit, co se z toho vyvine...

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
Kari píše:
Navíc bratr, co v Práglu studuje, říkal, že dost jeho známých jezdí MHD bez jízdenky s prstem na mobilu a pokud se ve vozidle objeví revizor, tak si odešlou pořadavek o jízdenku. Takto prý jezdí od zavedení této vymoženosti a ještě je nikdy nechytli. Proto jsem :-D proti zavedení sms jízdenek, myslím, že i v Brně by přibylo černých pasažérů, kteří by se nedaly nějak postihnout.

Otazka je, kolik procent techto lidi platila pred zavedenim SMS jizdenek. Rekl bych, ze to procento bylo docela male. Akorat se zmenil zpusob jak revizorovi "uniknout".

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
kuba: ano, revizor určitě kontroluje čas přijetí zprávy sarcastic dycky když v Praze potkám revizora (což poměrně hodně často) tak stačí zamávat mobilem a revizor jde dál, nějaký zkoumání, to je už jaksi přešlo... když jsem já musel jet občas na SMS jízdenku tak mě stačilo vytáhnout mobil, otevřel jsem svoje "véčko" a bylo mi řečeno že dobrý. to samý OpenCard. Většině revizorům stačí že něco takovýho máš a ani se neobtěžují vytahovat čtečku. mě teda jednou chtěl kontrolovat ale zrovna se mu prej vybila baterka, takže mě s OpenCard nekontroloval vlastně nikdo.

1443
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
divné možná, ale nepostihnutelné..

6620
21 pro 2005 17:01
Kari: Minimálně krtkem se takto jezdit nedá. :mrgreen: Koneckonců i v tramvaji a buse se může stát, že zrovna není signál a revizor může být někdy rychlejší než SMS (cca 2 minuty), nehledě na to, že v SMS je čas přijetí, což revizor určitě kontroluje, když tam budu mít aktuální čas a revizor ví, že jsem nastupoval už dříve, rozhodně mu to bude přinejmenším divné. Tím samozřejmě nechci říct, že na to vyzrát nejde, určitě se to udělat dá, ale nikdy není to stoprocentní.

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Navíc bratr, co v Práglu studuje, říkal, že dost jeho známých jezdí MHD bez jízdenky s prstem na mobilu a pokud se ve vozidle objeví revizor, tak si odešlou pořadavek o jízdenku. Takto prý jezdí od zavedení této vymoženosti a ještě je nikdy nechytli. Proto jsem proti zavedení sms jízdenek, myslím, že i v Brně by přibylo černých pasažérů, kteří by se nedaly nějak postihnout.

1653
Hrubšice
ano, nákladově se sice dá jít pod 50hal, ale minimálně v Praze se to teda dost solidně nepovedlo [-X

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
PvvS píše:
A trafikanti to jiste nedelaji jenom z dobre vule .Nikdo tu nechce aby sms jizdenky byly nosnym resenim, ale jako doplnkove reseni . V solidni casti brna neni vecer mozny koupit jizdenku, pac DP dost automatu polikvidoval a zrusil, trafiky jsou zavreny. A slapat 2 zastavky k automatu aby clovek zjistil , ze jako obvykle nejede.

K tomu by bylo zajimeve vedet, kolik stoji provoz automatu na jizdenky. Ona jeho rezije muze byt taky docela draha + porizovaci naklady. V mistech s mensim mnozstvim prodanych jizdenek to muze byt bez problemu i drazsi nez "predrazene" SMS jizdenky.

9306
10 čer 2004 11:19
A trafikanti to jiste nedelaji jenom z dobre vule .Nikdo tu nechce aby sms jizdenky byly nosnym resenim, ale jako doplnkove reseni . V solidni casti brna neni vecer mozny koupit jizdenku, pac DP dost automatu polikvidoval a zrusil, trafiky jsou zavreny. A slapat 2 zastavky k automatu aby clovek zjistil , ze jako obvykle nejede.

95
20 pro 2008 19:27
Brno
Bohužel Zdeněk má pravdu! ze sms jízdenky má zisk jedině poskytovatel služby což v tomto případě žádný Dp není. A spolehlivost stále není 100%.

206
15 led 2008 20:51
Zdeněk: já mám info přímo od jednoho slovenského providera, který své řešení nabízel i Praze... Při 30 tis. sms měsíčně se dá dostat nákladově pod 50 haléřů.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
proboha, to jsou zase kecy. ten tisk a distribuce papírových jízdenek bude asi zadarmo, ne? není nad to hledat důvod, proč něco nejde ](*,)

1653
Hrubšice
bohužel nemám info z jiných měst, jak se jim to tam vyplácí... u nás vlastně zatím jen Praha, Ústí a Budějky, že? SR Blava a Košice

Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata