Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Pravidla fóra

Toto fórum není oficiálním fórem Dopravního podniku města Brna ani jiného dopravce. Své stížnosti a podněty tedy směrujte na oficiální stránky DPMB nebo IDSJMK

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 7 z 22    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Další
Autor Zpráva

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
kuba píše:
Rozhodně lepší vozovna než nechat rozkrást tu trať úplně a nechat zchátrat muzeum.

Je-li muzeem myšleno haly v Líšni, tak to bez obav, budoucí šikmoocí majitelé je zchátrat nenechají.

6620
21 pro 2005 17:01
Sry, minulá zpráva byla určena nikoliv pro Ropa, nýbrž pro MKzB.

6620
21 pro 2005 17:01
Rop: Rozhodně lepší vozovna než nechat rozkrást tu trať úplně a nechat zchátrat muzeum. Já bych byl radší pro b.

400
05 lis 2007 18:35
Bystrc
To je dobrý, konečně se s tím něco děje :applause:

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Rop: Já to tak pochopil taky.
Ovšem nedovedu si představit v současné hale novou vozovnu. už jen proto, že Pisárky mají daleko větší kapacitu.

469
09 kvě 2007 14:55
Daleko
Takže stručně ... jaké jsou návrhy?

a) zrušit muzeum v Líšni a přesunout to co je v něm +- do Purkyňovy ulice, tramvajová trať zchátrá a časem asi zmizí
b) zrušit muzeum v Líšni a přesunout to co je v něm +- do Purkyňovy ulice, tramvajová trať bude obnovena a muzeum se změní v aktivní vozovnu

chápu to tak dobře?

Zabanovaný
3619
Brno
Na diskuzi K - reportu se objevila zajímavá, i když pp nepodložená, informace
http://www.k-report.net/diskuse/messages/28/14887.html#POST989286
Nezdá se mi, že by město Brno (magistrát) teprve nyní začalo uvažovat o převzetí, když bylo vlastně účastníkem jednání.

1
07 bře 2008 16:07
Řícmanice
Já jsem taktéž jedním z členů O.S.Yore(tady kolega moderátor bude asi vědět o koho jde...neboť jsem pravidelný přispivatel na web a za kolejovými vozidly se pohybuji po republice), přiznám se, že jak já, tak naši noví členové, jsme dosud nebyli plně v obraze a byli na vážkách co je a není pro Líšeň dobré.Také se musím plně ztotožnit s kolegou P. Němcem a potvrdit, že na akci Yore v Líšni, které jsem se účastnil jako jeden z pořadatelů(chodil jsem ve skupině s jedním z průvodců a dával pozor zda lidé netropí neplechu...)bylo mnoho lidí a byli spokojeni.Mnozí si ani neuvědomují, jaký nádherný pocit má člověk, když vidí spokojené dětské oči, které se diví nad tou krásou, ale i dospělé co poslouchají a zcela upřimně nešetří chválou.A vy zjistíte, že to jde, že na to máte.Ale vrátím se k počátku mého příspěvku-v obraze jsme nebyli do naší schůze, kde jsme se opravdu dozvěděli vše podstatné a alespoň já sám za sebe mohu říci, že jsem o mnoho chytřejší a vím jedno-že pokud nedej Bůh(jak v něj moc nevěřím)dojde k tomu, co TMB chystá, příjde Brno o potenciální lákadlo pro lidi a lidi zase o opravdu jedinečnou cennost.Co jsme to za národ?Jiné země si takové sbírky chrání, kdekteré zahraniční dopravní muzeum si hlídá ucelenost sbírek a u nás toto chceme udělat a zničit?Jak tu sedím u toho PC,tak vím jedno-plně se ztotožňuji nejen s některými lidmi co tu psali a jsou pro renovaci areálu a jeho zachování, tak se ztotožňuju se členy Yore a opravdu se budeme snažit dělat pro tento skvost v podobě nádherné sbírky,maximum... :!:

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
zřizovatelem je Ministerstvo kultury ČR. Ale nemyslím si, že dopisování s ministrem Jehličkou by záchraně areálu v Líšni mohlo nějak pomoci...

588
20 říj 2006 16:11
Újezd u Brna
Kdo je "přímý nadřízený" nad TMB?

9306
10 čer 2004 11:19
Na tema areal v lisni se tu diskutovalo jiz driv ( tema Historicke tramvaje ) , tak jsem obe temata pro prehlednost spojil.

Mi na předchozím příspěvku unikl podpis... tak pardon

Angel píše:
Ja v Lisni byl a bylo to tam hezky. Ono by tam slo vic lidi kdyby byla nejaka forma propagace. V 2006 sem tam sel diky letaku na sloupu na Pionyrske, v roce 2007 sem zadnou reklamu nevidel a nebyt fora tak ani nevim ze nejaky DOD je.

Nechci se opakovat... Měl jsem radost, že nezasvěcená osoba ten rozdíl viděla... jsou pravděpodobně i lidé, kteří to vidí jinak resp. ten rozdíl nevnímají. Ono totiž získat onu "odezvu z řad nezasvěcených" je někdy vůbec to nejtěžší.

Není to o osobní válce (i když se vzájmemně asi nemilujeme), jde jen o to dosáhnot kýženého cíle a ten dle mého názoru je celkem realistický. Když se to podaří OS Yore ve spolupráci s muzeem či někomu jinému ve spolupráci s TMB nebo TMB samotnému či snad ministerstvu je to celkem jedno. Jde jen o to aby se v oné organizaci, která bude tím posledním prováděcím článkem byly takoví lidé, kterým na tom bude záležet (jak už jsem zde mnohokrát zmínil viz. hrad Veveří a Petr Fedor).

Jen pro informaci, jak se věci mají: V současné době čekáme na další informace tentokráte přímo od vedení TMB. Jejich oficiální vyjádření je totiž potřeba k tomu aby se dalo cokoli dělat dál. V nejbližší době budeme kontaktovat zodpovědné (pravděpodobně Ing. Štěpánka a Ing. Vykydala). Jestli nám ale něco řeknou to uvidíme.

Jinak co se oné "protestní" akce týče tak máme přirpavený plakát na upoutání pozornosti veřejnosti (během zítřka bude na našem webu), zajišťujeme uspořádání podpisové akce a oslovili jsme média. Uvidíme která z cest bude nakonec fungovat. Co se politických představitelů týče, tak ty také chystáme oslovit příští týden.

9986
15 led 2005 23:41
Eda - přečetl. No a? To je právě ten názor Bé. Nejsem do toho angažovaný, nevidím do toho, nevím, co si o tom mám myslet. To je celé. A nejsem sám.

Chtěl jsem tím prostě říct, že nezasvěcenému to může připadat jako nějaká osobní válka, to je vše, schválně jsem se ptal nešotoušů na to, jestli viděli nějaký rozdíl na akcích TMB s Yore nebo bez - a ne.

P.S.: Neříkám, že Yore nic nedělá !

Zabanovaný
3619
Brno
Eda píše:
Přečetl sis to povídání na Yoráckých stránkách? Muzeu možná jde o nějaké osobní záležitosti, Yore ale rozhodně ne. ....... Celému sdružení jsou nějáké personální věci vcelku putna. Jediný o co tu jde jsou vozidla, areál a trať.

Bohužel ze zatím zveřejněných materiálů je možné, že nezasvěcení čtenáři si mohou udělat o věci názor, který je vyjádřený v příspěvku od "mauricio". Opuštění areálu v Líšni je již dlouhodobě TM připravováno, což se Yore snaží trochu nešťastně dokumentovat ve svých materiálech. Ještě před měsícem TM slibovalo ústy svého náměstka, který je vlastně vůdčím elementem prakticky muzea i idey přestěhování areálu MHD, že tento krok je jediné prakticky možné řešení, jak tento sbírkový fond presentovat a získat další prostory, jak pro další přírůstky, tak i pro odpovídající zázemí (tedy bez nějaké selekce sbírky). Byl to dost nedomyšlený cíl, který ovšem dal mnoha fandům naději, že se vše v dobré obrátí. Jednání konaná za účasti nadřízeného ministerstva a města Brna však asi nedopadla tak, jak si TM představovala. Již tři týdny unikají z TM informace, které se zmiňují o chystané selekci sbírek a které dali podnět k této diskuzi na tomto fóru a tím k iniciativám sdružení Yore. Nedomyšlený cíl přestěhovat areál - tj vzdání se pro tramvaje i vozidla železničního typu výtažných kolejí 3 rozchodů a předváděcí segregované trati - byl možná inspirován vztahem místních občanů i vedení místní části a snahou soustředit expozice do jednoho místa, což je pro provoz TM jistě ekonomické řešení, po stránce investičních nákladů určitě ne. Pro sbírkový fond MHD to ovšem již tak výhodné není, zvláště bude-li nutná při tomto řešení další selekce a stane- li se prezentace MHD statickou expozicí, což se dá předpokládat z podkladů o budoucí expozici a idee použít výhybky z areálu v Líšni. K tématu je třeba připomenout, že v ČR na MHD rozchod 760 mm existuje již jen v TM a rozchod 1000 mm v době předpokládaného ukončení budování expozice by mohl být také jen v TM, v Liberci již nebude provozován a stávající tratě 1000 mm budou pomalu nenávratně mizet. Selekcí fondu MHD na vozy provozované v Brně by z muzea MHD se mohla státi sbírka podnikového muzea DP m Brna, co by si někdo kompetentní na ministerstvu mohl uvědomit a co by to mělo za důsledky, by si kompetentní činitelé TM a města Brna měli uvědomit.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
mauricio píše:
....ale mám spíš pocit, že tu jde o nějakou (osobní?) válku mezi muzeem a Yore...

Přečetl sis to povídání na Yoráckých stránkách? Muzeu možná jde o nějaké osobní záležitosti, Yore ale rozhodně ne. Já třeba ani jednoho z vysoce postavených lidí v muzeu neznám a přitom jsem členem Yore a snažím se pomoct při záchraně Líšně. Celému sdružení jsou nějáké personální věci vcelku putna. Jediný o co tu jde jsou vozidla, areál a trať.

9986
Yore, ne Youre, pardon

9986
osobně nevím, jak se k tomuto mám stavět...protože ze strany muzea je (nejen mě) předkládán názor Á a ze strany Youre názor Bé...

Tudíž se do toho nechcu moc montovat, když o tom nic mc nevím, ale mám spíš pocit, že tu jde o nějakou (osobní?) válku mezi muzeem a Yore...

Zabanovaný
3619
Brno
chat-maniac píše:
Kluci, nechci vám do toho rýpat, ale slovo objev, ne oběv (viz. oběví zde v příspěvku od Yore, i na ofic. webu OS Yore).
Ale vaší práce si vážím, jste borci co jdou hlavou proti zdi a doufám, že ji prorazíte ;-)

Škoda, že jediní, k proražení té zdi bude asi zapotřebí těch hlav více.

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
Opraveno.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Kluci, nechci vám do toho rýpat, ale slovo objev, ne oběv (viz. oběví zde v příspěvku od Yore, i na ofic. webu OS Yore).
Ale vaší práce si vážím, jste borci co jdou hlavou proti zdi a doufám, že ji prorazíte ;-)

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
Tady si můžete přečíst, jak se situace má a proč všechen ten tlak a naléhání vůbec někdo vyvíjí, aneb uvedení věcí na pravou míru: http://www.yore.cz/lisen/

Vcelku smutné čtení, ale bohužel je to všechno tak...

Zabanovaný
3619
Brno
MKzB píše:
Ještě by mě zajímalo, co si myslíte o historických vozech.
Máte radši vůz totožný s originálem do posledního detailu, neschopný provozu v současných podmínkách, nebo vůz s drobnými úpravami (profil kola, úprava elektriky) umožňující se čas od času projet po brněnské síti? Nemyslím tím tunning ala 99 či 107.

Nepochopil jsem, co chtěl básník říci těmi 'drobnými úpravami', to co navrhuje jsou nezvratné změny, např. profil kola, to jako kvůli 'jednomu' svezení nebude mít vůz možnost se prezentovat jinde (doma)? A kolik to stojí? To už fakt přijde Líšeň i s nájezdy kovošrotu laciněji.

Angel píše:
Ja v Lisni byl a bylo to tam hezky. Ono by tam slo vic lidi kdyby byla nejaka forma propagace. V 2006 sem tam sel diky letaku na sloupu na Pionyrske, v roce 2007 sem zadnou reklamu nevidel a nebyt fora tak ani nevim ze nejaky DOD je.

Pane kolego, já se až trošku obávám, že to bude znít jako vychloubání Yore sem Yore tam, ale víte čím to bylo?

V roce 2006 dělalo DOD Yore a v roce 2007 TMB.

Jak jsem psal níže, tak do konce týdne se na našich stránkách oběví dokumenty ke stažení a k prostudování. Bude tam i hodnotící zpráva DOD 06, v které se mimojiné dočtete, že jak propagaci tak i veškeré ostatní zajištění (z výjimkou dopravy hist. vozy) si zajišťovalo Yore samo... včetně finančních prostředků.

Chyba je v lidech.

Mimochodem nemám vůbec žádné reference jak to konkrétně na DOD 07 v Líšni vypadalo. Můžete porovnat?

Díky

tr píše:
Jak ta vcerejsi debata dopadla? Jsou nejake jednoznacne zavery? Jelikoz zijeme v "nejvetsi vesnici sveta", poptal jsem se znamych v magistratnim zastupitelstvu. Vysledek je jednoznacny a ocekavatelny: Da se resit ledaco, ale napred je treba predlozit jasne podklady. Dukazy! Jinymi slovy:jako obcan mohu donutit zastupitelstvo mesta neco projednat pokud predlozim jasne argumenty ze se deje neco pro mesto spatneho. Na zaklade dohadu a spekulaci se o teto veci nikdo nebude bavit.

Jednoznačně souhlasím. Včera to byl jeden z hlavních bodů schůze: "Víme co dál když se nás někdo zeptá?" Ano víme. A víme to již delší dobu! TMB od OS Yore dostalo předloženou základní ideovou koncepci (nikoli detailní), která řeší jak provozovat Líšeň, jak plnit její nejzákladnější účel tedy změnit ji v kulturně naučný skanzen provedený zábavnou formou s dodržením všech pravidel a bezpečnostních okolností, které si exponáty vzhledem ke své hodnotě zaslouží, jak Líšeň financovat, jak právně řešit vztah mezi provozovatelem a majitelem (tato koncepce počítá s variantou že provozovatelem není TMB ani město), a jak, a to především, Líšeň jako areál, ale i sbírku do budoucna rozšiřovat a zhodnocovat (tedy naplňovat i funkci TMB co se sbírkové činnosti týče).

TMB spolu s koncepcí dostalo na stůl i předběžný časový plán v němž by se mohl tento projekt realizovat a návrh rámcové smlouvy o spolupráci. Rámcové především proto, že jsme předpokládali (scela realisticky), že nebude možné ihned "někomu" svěřit takovou hodnotu jakou Líšeň je. Tato smlouva počítala se "zkušební dobou" v níž by OS Yore (či někdo jiný - tam by asi rozhodovalo výběrové řízení, či ministerstvo kultury - nutno si uvědomit, že se jedná o velice komplikovanou věc, kde navíc sebemenší škoda může být nevratným krokem s nevyčíslitelnou škodou) na základě právě rámcové smlouvy předkládalo TMB plán práce vždy rok dopředu, který by si obě strany odsouhlasily a následně na každou z činností (akce pro veřejnost, interní správa a údržba, obnovy, realizace propagačních kampaní apod) by se mezi oběmi smluvními stranami uzavřela dílčí smlouva s velice detailním popisem činností, práv, povinností a pravomocí, s detailním rozborem právního a majetko-právního jištění a s přílohami typu scénář, rozpočet, podílení se na rozpočtu atd.

Rámcová smlouva samozřejmě umožňovala zpětnou velice detailní kontrolu s otevřenými dveřmi pro stanovený kontrolní orgán TMB (či jeho nadřízené instituce).

Princip měl být takový: TMB se postará o budovu tak jak by se o ni muselo starat i v případě statutu depozitu (tedy TMB zajistí běžnou údržbu) a Yore se zasdí o postupný (plánovaný a kontrolovaný) rozvoj areálu a sbírky a to se zajištěním ze soukromého sektoru nebo vládních či evropských fondů. Jen pro kompletnost v takovém případě by sponzorovaným subjektem bylo OS Yore (které by dle smlouvy o sponzoringu naplňovalo podmínky sponzorské smlouvy v rámci svých pravomocí v arálu v Líšni - umístění loga v areálu apod) a to by následně (znovu plně kontrolvatelně - tentokráte ale ze dvou stran - sponzor a TMB) investovalo dle svých stanov celou sumu (v případě peněžních prostředků) nebo služby či materiál do sponzorskou smlouvou stanovené části movitého či nemovitého majetku TMB (účetně by pak byl tah na TMB - tedy sponzorské dary přijímány od OS Yore).

Maximum z této koncepce včetně materiálů, které lze uveřejnit umístíme do konce tohoto týdne na naše webové stránky a během týdne dalšího snad doplníme do kompletního stavu. (tak se mrkněte na http://www.yore.cz).

No a otázka na závěr: Jak si myslíte, že celá koncepce a smlouva skončili? (bylo to v roce 2006) Smeteno ze stolu (a to víme jen z neoficiálních zdrojů) oficiálně se TMB nikdy nevyjádřilo. CCA čtrnáct dní říkali, že to musí prostudovat a pak že nám odpoví a dále se nic nedělo.

Sám nevím jestli při existující vůli (a možná i nejrůznějších tlacích) může vůbec něco takového přijít na svět. Yore je ale připraveno o tom dále jednat a chce se dosáhnout jednoho cíle a je jedno jakým způsobem a s jakým provozovatelem: Fungující dopravní skanzen s plnohodnotnou sbírkou (a teď se budu opakovat) minimálně v takovém stavu v jakém je v této chvíli... Řešení je mnoho... ať už to bude dělat TMB nebo město, nebo Yore nebo jiná organizace jde jen o jedinou věc: Dělat to pořádně... protože to jde.

Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 528 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 22  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata