Návštěvník: Je to přesně jak píše stuřík, postačí cvaknout (už při nástupu do vlaku/busu v Brně!) dvouzónovou jízdenku na 15/45 minut za 20,- (netřeba tu dražší za 25-). Spolu s šalinkartou to dá jakoby jízdenku na 4 zóny.
Rorschach: Nevím, proč odkazujete na Idos, když je z dotazu zřejmé, že dotaz je na něco jiného, na co Idos opravdu neodpoví. Idos je sice proflákej, ale ne vždy vám nabídne tu nejlepší cestu. Popravdě mám na všechny plánovače/vyhledávače cesty averzi, programům nevěřím a všechno plánuju sám. Vždy mě dokáže vytočit, když někdo slovy "jízdní řád" nazývá vyhledávač spojení. Ale tento názor nikomu samozřejmě nevnucuju.
A na řidiče busů se rozhodně nespoléhejte, ti vám nejlepší cestu nevymyslí. Popravdě snad ani neznám řidiče, který by znal jízdní řád linky, co sám jezdí. Kamarádka má nedávný zážitek s řidičem 104, kterému nestačil požadavek "prosím do Laa, ale tady mám šalinkartu na zóny 100+101". Chtěl po ní vědět, na kolik zón to přesně chce, prý jen z principu, že toto musí vědět každý cestující při nástupu. Po menší hádce jí však správnou jízdenku bez problému vydal.