Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Pravidla fóra

Toto fórum není oficiálním fórem Dopravního podniku města Brna ani jiného dopravce. Své stížnosti a podněty tedy směrujte na oficiální stránky DPMB nebo IDSJMK

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 1 z 1   
Autor Zpráva

566
12 črc 2008 21:51
Brno, Černá pole
Já jsem s tímto měl zrovna ve čtvrtek problém u revizora ČD. Docela dlouho jsem ho přesvědčoval že má šalinkarta je platná.

2994
09 zář 2009 20:14
Ano, na dalším čtvrtletním kupónu již bude shodující se nové číslo průkazky :wink:

2
26 zář 2014 21:30
Takže až budu kupovat znovu nový kupon tak budu mít i na něm nové číslo z průkazky ano?
Jinak děkuji za odpovědi, aspoň se nemusím bát, že bych platil pokutu :)

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
mili.hami: Jde o to, že že čísla na průkazce jsou předtištěná, tedy vždy lze opsat jen číslo průkazky na kupon, nikoliv obráceně. Proto nelze mít na nové průkazce staré číslo z kupónu. V tomto případě ti to průvodčí řekla špatně. Koneckonců, na kupónech vydávaných ČD se číslo průkazky ani nepřepisuje.

1291
19 lis 2010 14:53
Cocktown
Přesně to stejné se mně stalo taky. Na kuponu a na průkazu jsem měl rozdílná čísla. Nijak jsem si toho nevšiml až do té doby, co jsem potkal jednoho průvodčího ve vlaku. Upozornil mě na to a řekl, že bych si to měl jít vyměnit jinak je šalinkarta neplatná!

2994
09 zář 2009 20:14
Studentské šalinkarty se nemusí shodovat číslem kupónů, stačí pouze shoda dat narození :wink: chyba teda není ani na jedné straně a není třeba se obávat konfliktů s revizory :-)

2
26 zář 2014 21:30
Dobrý den,

V půlce září jsem si kupoval nový 1/4r kupon, šalinkartu a kvůli už docela poškozené fotce a protože průkaz je platný do 30.9. jsem byl donucen se jít vyfotit a nechat si udělat nový průkaz. Dnes tj. 26.9. jsem si byl zařizovat nový průkaz (přední strana šalinkarty), zadní - tedy platnost mám od půlky zaří do prosince. Doma jsem si všiml, že číslo kuponu je moje obvyklé 21 302 xxx, ale na průkaz jsem dostal nějaké nové číslo 21 552 xxx.
Nějak se mi nezdá, že jsou ta čísla rozdílná a nechápu, proč jsem dostal na průkazce jiné číslo než obvykle. Někde jsem četl (nevím jestli to bylo přímo to samé), že takto je šalinkarta neplatná. Proto bych se rád zeptal a dostal odpověď jestli tomu opravdu tak je, že když jsou čísla na průkazce a kuponu odlišná, že je šalinkarta neplatná, aby se se mnou nějaký revizor nehádal, že jsem to třeba ukradl.. I když datum narození dole třeba odpovídá. Jestli si mám v co nejbližší době zajít na DPMB, že mi změnili číslo průkazky, ale kupon mám se starým, abych se vyvaroval problémům s revizory a třeba i pokuty prakticky za nic, (chybu) na pokladně..

Děkuji za odpovědi :)

Fórum je zamknuté Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 7 ] 

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata