Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 31 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 81  Další
Autor Zpráva

1111
05 čer 2005 13:18
To je vlezdop**elismus nejvyššího kalibru. Pokud vím, tak o včasný nástup a výstup z vozidla se stará cestující. Neznalost neomlouvá. A opravdu volat na někoho nemá důvod. Proč by to dělal? Takže toho řidiče oflekovali neprávem. Což u DP není výjimka. Ono totž to z chvilku dopadne tak, že budeme zvonit i u baráků a ptát se jestli náhodou někdo nebude chtít jet. No a kdybychom je náhodou vzbudili, tak vytáhneme jednodenní jízdenku jako dárek a s omluvou za potíže, které jsme způsobili odejdeme :twisted:

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Jezour píše:
Ono je hlavne smutny, ze pokud odpoved sofera na sebezrejmejsi dotaz zni "Vzdyt to mate tady vsude na tablech napsany" a je u toho "vykonny pracovnik" dp ci kordisu ci aktivni stezovatel z rad cestujicich,tak je to sluzba zdarma:-( Fakt nechapu...
Obzvlast ne v pripade popsanem v tom Zpravodaji - cekani v Sobesicich na a-93 na nastupisti od Utechova, spoj vsak jel ze smycky Klarisky, ridic "neupozornil" cekajici na spatnem nastupisti a odjel ze spravne zastavky a vcas - a to byla osudova chyba...
Navic na JR jasne vyznacen symbol odjezdu ze smycky, ale vina je na soferovi, ne na blbech, co neumi cist v jizdnim radu.

Tohle nebudu raděj nijak komentovat, abych se zase nedostal do řečí našich vedoucích pracovníků, kteří aktivně v pracovní době filcují tohle forum.
V tomto případě si o těch cestujících mmslím svoje, pač ten nočák na Klariskách určitě nestál jenom pár minut, ale takových 20 minut určitě. Snad zaregistruju bus linky, kterou chci jet, a když nastartuje, jdu k němu a nebudu doufat, že snad ke mě nacouve. Nemluvě o tom, že se podívám, z jakého nástupiště to odjíždí, když nějakej bus stojí tam a já čekám jinde. Ostatně řidič si mohl myslet, že čekají na taxi nebo někoho známého, tohle není nic naprosto vyjímečného. A lítat v noci po ulici a nahánět pacoše, jestli náhodou nejedou, křičet na ně v noci mezi barákama, fakt ne. Občas některé závěry téhle komise jsou k pláči. Smát se tomu fakt nedá.

1111
Mauricio píše:
kudy pojede a jestli jede na konečnou

Tak na konečnou to určitě jede.

Bohužel i na to se lidi ptají. Občas to chce hodně trpělivosti...

409
27 lis 2007 03:31
Pořád někde jinde
Nemělo by to tak být? Kdo chce řešit, jestli tohle jede tam, tohle tam, tohle ještě jinam a tohle vůbec nikam.

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Cestující nečtou. Kolikrát se mi lidi dobívají do zkušebních jízd... . Prostě hlavně že něco dojede... .

9986
15 led 2005 23:41
kudy pojede a jestli jede na konečnou

Tak na konečnou to určitě jede.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Xxx: podle mě je rozdíl, jestli je to o denní linky, kde těch údajů může být více a noční linkou, kde je pár údajů na řádku a kde si to cestující zkontroluje pravděpodobněji, než u denní linky (protože v noci má víc času si to zkontrolovat).
Dalo by se říct, že to může být naopak (v noci vím, kdy to jede), ale zvlášť na takovém místě, kde ten bus může zastavit na jedné ze dvou zastávek, bych očekával, že si to cestující zkontroluje.

2650
13 črc 2009 13:42
Jezour píše:
No to je presne nazor vedoucich pracovniku provozu Autobusy, ja s nim teda nesouhlasim, byt ho lidsky chapu. V JR jasne vyznacen odjezd ø2:05 a poznamka ø srozumitelne vysvetlena.

Ale mezi tolika číslama si každej takovýho znaku nevšimne, ještě k tomu v noci. Myslím, že ten řidič může aspoň pustit do venkovního rozhlasu, kam to jede.

1110
21 zář 2009 15:23
mceza píše:
Ideální případ by byl speciální dispečer, který by palubní informatiku ovládal na dálku... Ale nejsou prachy na důležitější věci...

Souhlasim, ale prachy fakt dat radsi soferum, mechanikum,dispecerum, tvurcum jizdnich radu ..., nez zavadet nove profese.

3750
08 čer 2005 23:12
Yakuzza píše:
Nad těmito příhodami bych se tak nějak nepozastavoval, naprostou demenci cestujících člověk vidí dnes a denně. Prakticky vždy, když jedu z Kohoutovic 37 směr Vozovna Husovice, pozoruju nedůvěřivé pohledy lidí na Mendláku, kam že to vlastně jede, občas se mezi sebou i baví, jestli se tím opravdu dostanou na ten konečňák nebo ne.

Náhodou to byl skvělej spoj, ještě když jsem tím jezdíval, vždycky jsem nechal ujet narvanou šstadvacítku, abych pak nasedl do prázdné třicetsedmičky. :lol:

Stejně jako když jsem za časů před zavedením linky 6 do Starého Lískovce jezdíval z Bohunic na Semilasso zatahující osmičkou v cca 17:45 - to byly pěkný vychytávky, aby si člověk i v době narvaných spojů krásně sedl :D

A ještě dřív, když jsem třeba odpoledne za pěkného počasí vyrazil do města, a skončil u Vaňkovky, tak jsem kašlal na plnou osmičku, sedl jsem tam na šedesátdvojku, a od krematoria na Běloruskou se pěkně prošel :lol:

1111
Brněnský cestující je zvyklej nastoupit do vozu (spousta nastoupí podle typu), na číslo se možná ještě podívá, ale zbytek transparentu ho nezajímá. Hlášení nevnímá, takže když je nějakej odklon, tak je možná lepší to zahlásit do rozhlasu osobně, než hledat nějakou hláškuv PP. Ale každopádně i když to řidič vysvětlí polopaticky a srozumitelně, tak se každej druhej bude ptát, kudy pojede a jestli jede na konečnou... atd. Potom je jasný, že má řidič na cestující názor, že jsou id*oti (a to jsem ještě slušnej).

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Ideální případ by byl speciální dispečer, který by palubní informatiku ovládal na dálku... Ale nejsou prachy na důležitější věci...

1110
Vsak tahle cast meho prispevku byla myslena se znacnou nadsazkou, napr. seznam cilu v deskach je spis vyjimkou, hratky s palubakem spis zdrzuji nez urychluji a lidi jsou mimoradne rezistentni... Urcite tu ridicku nikdo za nic trestat nebude.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Jezour píše:
Zajimavy postup ridicky, "standardni" postup: nastavit v pp odklon = prestat hlasit zastavky, rucne zadat cil Malinovskeho namesti (cil 305, v deskach by to melo byt:-), po trase na zastavkach risem hlaska 51 (jede po trase nd) + 31 (linka cislo X smer KONECNA) a pri dojezdu na Mal.n. vyhodit lidi hlaskami 43(44) a odpovidat na dotazy cestujicich. Pak by si lidi zvykli poslouchat hlaseni:-)))

Ano, samozřejmě to by byl ideální a správný postup. Ale pokud ti za Voj. nem. zavolá dispečink, že jedeš na Maliňák, tak není čas lovit někde v deskách cíle, hrát si s BUSE a k tomu ještě opravdu jet na ten Maliňák...

+ na závěr příspěvku si dovolím poznámku - ano, cestující jsou často až příliš blbí, ale někdy za to nemohou ;)

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Nad těmito příhodami bych se tak nějak nepozastavoval, naprostou demenci cestujících člověk vidí dnes a denně. Prakticky vždy, když jedu z Kohoutovic 37 směr Vozovna Husovice, pozoruju nedůvěřivé pohledy lidí na Mendláku, kam že to vlastně jede, občas se mezi sebou i baví, jestli se tím opravdu dostanou na ten konečňák nebo ne.

Jiný příklad - během výluky Komenského náměstí byla x4 zkrácena pouze na úsek Náměstí míru - Česká. Pro lidi neuvěřitelný problém, na České nasedali zcela vážně do autobusu s domněním, že je doveze na hlavák a (hlavně první týdny) prakticky pokaždé, kdy jsem jel, někdo začal vřískat na řidiče, kam to zas ku*va jede. Pozorovat potom, jak se celý autobus rozdělil na dva tábory a strhla se hádka, bylo poměrně zábavné, kvůli tomu jsem sundával i sluchátka :-) (Nezmiňuju, že těm lidem absolutně nevadily nápisy "Náměstí míru", snad tam byla i zvuková signalizace.)

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Jezour: Bože můj, tak to mě vůbec nenapadlo sarcastic

1110
Domis píše:
To jsem nějak nepobral. Jestli jely od Globusu, jak to mohlo hlásit "konečná stanice" ?

Odjely cely 24minutovy kolo, chtely jen k Semilassu, ale nejak se zakecaly. Vnimat cokoli zacaly az zpatky u Globusu:-)

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
K té trojce: Ona taky ještě před Maliňákem nemusela vědět, že bude vyhazovat cestující a pojede režině dopryč.

1082
PoŠuKov, 2. část
Jezour píše:
Tak ted radsi vazne-lidi hlaseni fakt neposlouchaj, dokonaly dukaz zpred tri tydnu, kdybych nevidel na vlastni oci, neuverim - dve fakt echt blondyny 42 odjizdely (18:45 jiz za tmy) z Globusu, sedely hned na prvnich sedadlech, celou dobu se spolu bavily a az pri hlaseni "pristi zastavka Globus, konecna stanice" se zacaly divit, ze to vubec nedojelo do Kralova Pole)
To jsem nějak nepobral. Jestli jely od Globusu, jak to mohlo hlásit "konečná stanice" ?

Naposledy upravil Domis dne 26 říj 2011 23:16, celkově upraveno 1

1110
agent_s_teplou_vodou píše:
Zrovna v těch Soběšicích, kde většina spojů linky 93 odjíždí ze zastávky od Útěchova (ze smyčky vyjíždí pouze víkendové půlky) by tomu řidiči nic neudělalo, kdyby na ty lidi zavolal nebo bliknul. Ale je to můj názor, nebyl jsem tam u toho.

No to je presne nazor vedoucich pracovniku provozu Autobusy, ja s nim teda nesouhlasim, byt ho lidsky chapu. V JR jasne vyznacen odjezd ø2:05 a poznamka ø srozumitelne vysvetlena.

1110
Domis píše:
Ne vždy je to tak jasný.
Minulý úterý jsem čekal na Körnerově směrem do města. Přijela nějaká souprava T3R s tablem 3 VOZOVNA KOMÍN. To bych ještě pochopil, asi je na Milady Horákové nějaká nehoda, tak to objíždí po Cejlu. Ale sotva zastavila na zastávce, zahlásila (nejspíše řidička mikrofonem): "Vůz jede jen do zastávky Malinovského náměstí". Zopakovala to 2x, takže to nešlo přeslechnout. Dojela na Maliňák, vyhodila lidi, otočila se kolem Tuzexu a služebně odjela zpátky na Cejl. Tímto chci jen říct, že se pak nedivím, že v tom mají někteří guláš.

Zajimavy postup ridicky, "standardni" postup: nastavit v pp odklon = prestat hlasit zastavky, rucne zadat cil Malinovskeho namesti (cil 305, v deskach by to melo byt:-), po trase na zastavkach risem hlaska 51 (jede po trase nd) + 31 (linka cislo X smer KONECNA) a pri dojezdu na Mal.n. vyhodit lidi hlaskami 43(44) a odpovidat na dotazy cestujicich. Pak by si lidi zvykli poslouchat hlaseni:-)))
Tak ted radsi vazne-lidi hlaseni fakt neposlouchaj, dokonaly dukaz zpred tri tydnu, kdybych nevidel na vlastni oci, neuverim - dve fakt echt blondyny 42 odjizdely (18:45 jiz za tmy) z Globusu, sedely hned na prvnich sedadlech, celou dobu se spolu bavily a az pri hlaseni "pristi zastavka Globus, konecna stanice" se zacaly divit, ze to vubec nedojelo do Kralova Pole)

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Zrovna v těch Soběšicích, kde většina spojů linky 93 odjíždí ze zastávky od Útěchova (ze smyčky vyjíždí pouze víkendové půlky) by tomu řidiči nic neudělalo, kdyby na ty lidi zavolal nebo bliknul. Ale je to můj názor, nebyl jsem tam u toho.

1110
Ono je hlavne smutny, ze pokud odpoved sofera na sebezrejmejsi dotaz zni "Vzdyt to mate tady vsude na tablech napsany" a je u toho "vykonny pracovnik" dp ci kordisu ci aktivni stezovatel z rad cestujicich,tak je to sluzba zdarma:-( Fakt nechapu...
Obzvlast ne v pripade popsanem v tom Zpravodaji - cekani v Sobesicich na a-93 na nastupisti od Utechova, spoj vsak jel ze smycky Klarisky, ridic "neupozornil" cekajici na spatnem nastupisti a odjel ze spravne zastavky a vcas - a to byla osudova chyba...
Navic na JR jasne vyznacen symbol odjezdu ze smycky, ale vina je na soferovi, ne na blbech, co neumi cist v jizdnim radu.

1082
PoŠuKov, 2. část
Ne vždy je to tak jasný.
Minulý úterý jsem čekal na Körnerově směrem do města. Přijela nějaká souprava T3R s tablem 3 VOZOVNA KOMÍN. To bych ještě pochopil, asi je na Milady Horákové nějaká nehoda, tak to objíždí po Cejlu. Ale sotva zastavila na zastávce, zahlásila (nejspíše řidička mikrofonem): "Vůz jede jen do zastávky Malinovského náměstí". Zopakovala to 2x, takže to nešlo přeslechnout. Dojela na Maliňák, vyhodila lidi, otočila se kolem Tuzexu a služebně odjela zpátky na Cejl. Tímto chci jen říct, že se pak nedivím, že v tom mají někteří guláš.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
No nemusíme chodit ani tak daleko: klasika v Brně, kdy cestující přijde ke kabině řidiče (nejčastěji to jsou ženy) a zeptá se, zda je to linka x a jede do místa y. V pořádku, akorát linku x má 100% napsánu na bočním panelu a místo y obvykle také.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata