Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 22 z 105    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 105  Další
Autor Zpráva

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Já to mám naopak. KDE vím naprosto přesně a CO bohužel nedokážu z malého náhledu rozklíčovat. Nějak mi na obrázek nejde kliknout a zobrazit ve větší velikosti. Věřím, že je chyba na mé straně, tedy mezi židlí a klávesnicí...

739
27 bře 2010 10:37
Brno Bohunice - 6, 8, 10, 50, E50, 60, 61, 69, 82, N90, N91 a N96
Odpověď CO je vcelku jasná, ale KDE, to by mě fakt zajímalo :-)

RT6N26 --> colt274

359
20 čer 2008 14:08
Tak zkusím se s hádanku typu KDE?, KDY? a CO? přidat také já. Pro zkušené to bude nejspíš malina (minimálně "kde?" a "kdy?" určitě), takže by se mohlo chytit i "širší publikum", které se běžně nezapojuje. Hodně jsem zvědavý na odpovědi "co?" jestli se potvrdí můj názor --- jo a odpověď typu "14Tr" neberu :-P.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Konec víkendu, končím otázku, žádný zájem se opravit ani odpovídat od posledního oznámení skóre odpovědí. I když asi ne všichni úspěšní byli úplně na 100% v obraze, ale poznali, že na snímku je to jinak, než vypadá, tak s přivřením oka se dalo uznat. Situace a doba na snímku kolegy TMB je v análech na BMHD i na internetu ve stylu "zde jsou lvi", tak snad touto otázkou se dostane toto do podvědomí a aspoň na BMHD bude napraveno.

Správně odpověděli na místo:
jkopri (+vůz, datace v toleranci), ReZ (+vůz, datace v toleranci), Spy (+vůz, datace téměř přesně), jan.peta (+vůz, datace - stavba podchodu), Fantomas (+vůz, datace v intervalu určení), h8crew (+vůz, datace v toleranci), kpeta (první napoprve, +vůz, datace skoro přesně), Eda (+datace v toleranci), OP (napoprve, +vůz, datace), michalk (+vůz, datace), Srb, Loď (+vůz) a Fafner (+vůz, datace skoro mimo toleranci), (snad se mi podařilo poskládat pořadí dle příchodu správné odpovědi)

Správná odpověď:
Pohled z severozápadního chodníku z pod viaduktu směrem k nádraží (před Clubem Bonver)
Příloha:
had 0282b.jpg

Dnešní pohled na stejné místo
Služební vlak vrchní stavby složený z mv typu 4MT e.č. 4054 dne 19.7.1983 projel po provizorním kolejišti v přednádraží při stavbě podchodu, jede po koleji směr viadukt a bude pokračovat po provizorní spojce na tzv jedenáctkovou kolej (říkalo se ji tak po čísle pravidelné linky po její výstavbě tudy vedené, dnes na ni zastávky Hl. nádraží linky 67 a výlukové 9 směr centrum) a dále směr Malinovského nám. Snímek vás svým zkreslením téměř všechny zmátl, navíc situace, jak jsem předeslal, není dostatečně mediálně známá, ale nakonec jste se k správnému řešení dostali, :applause:

Všem zúčastněným děkuji a úspěšným gratuluji :applause:

Uvolňuji pro další otázku

Zabanovaný
3619
Brno
Zájem o otázku opadl, asi všichni drží víkend, skóre se stále lepší: 48 pokusů od 25 odpovídajících, 13 úspěšných, přidá se ještě někdo k úspěšným? Má na to už jen zbytek tohoto dne.

Zabanovaný
3619
Brno
Eda - když ty souřadnice GPS neukazují ani místo fotografovaného předmětu a ani místo fotografa, v odpovědi se objevují slova: ...nějaká... a ...kdy musela být..., zkrátka nic konkrétního, tak aby byl člověk jasnovidec, co tím chtěl Eda říci. Takhle si reakci na mou prosbu "Už tradičně prosím o jasné odpovědi a důrazně upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu ! nepředstavuji a pod pojmem "slovíčkaření" bych si spíš představil odpověď typu "Eda"

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Nevím, co je na zaslaných GPS k bádání. To je přesně to, o čem jsem mluvil... :-)

Každopádně musím uznat, že je to zajímavý snímek.

Zabanovaný
3619
Brno
Zkusil, sice tak, že jsem musel bádat, co mi vlastně chtěl říci, ale pravděpodobně správně, přidali se i další (nově odpovídající i opravující se), ne všichni úspěšní, ale bilance už vypadá lépe. 46 pokusů od 23 odpovídajících, 11 úspěšných.

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
Dobrá, tak jsem to taky zkusil :-)

1345
17 črc 2010 21:41
Krno
Tohle kolo začíná být zábava. sarcastic Já se tady musím zastat J*M*, i když původně bych byl taky na vaší straně, páč jsem se nejdřív taky nechal nachytat. :wink:

854
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Nezapomeň, že já taky :D

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Eda: Moje řeč. booze

Zabanovaný
3619
Brno
To může napsat jen ten, komu to není jasný ...

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
Myslím, že je spoustě lidem jasný, kde to je. Ale na nějaký slovíčkaření při odpovídání nemají nervy :-)

Zabanovaný
3619
Brno
Rem je třetí, co to vzdal, jeden rezignoval s prohlášením, že on určil správně, protože téma se nejmenuje "Historie - poznáte určené místo", naštěstí to 7 nevzdalo a určilo správně. Řešení otázky klasicky s koncem víkendu

2487
19 dub 2009 12:06
Brno
Za sebe tuto hádanku vzdávám. Po dnešdním slunění mám stále horkou hlavu a hlavně hádám místo kde je odchycena šalina, nikoliv kde tehdá stál fotograf.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

Zabanovaný
3619
Brno
Hlavy vychladly, oči přes to nevidí, od posledního mého příspěvku další 2 odpovědi, které určují pozadí a ne místo snímku. Tak už snad mohu jen napovědět, že objektiv hodně zkresluje a klame nebádající oči

Zabanovaný
3619
Brno
Na tento týden je pěkně frekventovaná otázka, už mi přišlo 35 pokusů od 17 odpovídajících a dokonce se tu objevily i správné pokusy, a to už 4. Tak snad už nebude potřeba další nápověda, horké hlavy vychladnou, pořádně si nad snímkem zabádají a pochopí, co na snímku je, kde se v pokusech mýlili a bez problému určí k mé spokojenosti

Zabanovaný
3619
Brno
Zatím 28 pokusů od 12 odpovídajících, i přes zřejmou pěnu u úst některých odpovídajících stále bez správné odpovědi.

otázka je kde, co a kdy? a na tom nehodlám nic měnit, takže rozhodně neuznám, bude-li snímek např na Dornychu a bude-li odpověď: Pod Petrovem. V zadání jasně prosím o jasné odpovědi a důrazně upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu !. Nebudu uznávat odpovědi, kde je poznáno pozadí, místo místa. Touto otázkou jsem vás všechny nachytal pěkně na švestkách, otázka není těžká, jen je potřeba změnit stereotyp myšlení

1600
18 led 2009 10:06
Je to skutečně zvláštní - pozadí pozná každej, nicméně tohle pozadí není vidět místa, které takhle vypadá dneska... biggrin

Zabanovaný
3619
Brno
Po tom, co mi přišly další 4 špatné odpovědi, se pokusím více napovědět, aby konečně bylo poznáno místo, zatím všichni poznali jen pozadí.
Příloha:
had 0282a.jpg

Snímek s širším pozadím

Zabanovaný
3619
Brno
Popřál jsem vám úspěšné bádání, ale po tom, co se 6 odpovídajících 14 SZ snažilo mě přesvědčit o určení místa na jiné lokalitě než je ve skutečnosti, tak spíš to vypadá od vás na střelbu od boku bez bádání. Myslím, že stačí být všímavější k detailům (podívat se na "druhý" pohled, protože prvním pohledem se správné místo těžko pozná) a správné místo se podaří určit, ze správného určení místa vyplyne jednoznačně datace.

Doufám, že jsem napověděl a že další odpovědi budou již trefa do černého

Zabanovaný
3619
Brno
Nový týden, nová otázka, tentokrát zpět k tramvajím a mladší době, klasicky: kde, co a kdy?

Poznáte ?

Odpovědi prosím přes SZ
Příloha:
had 0282.jpg

Přeji všem ve volných chvílích úspěšné bádání

PS Už tradičně prosím o jasné odpovědi a důrazně upozorňuji, že odpovědi typu "Komárov" neberu !

Zabanovaný
3619
Brno
Končím otázku a omlouvám se za zpoždění ukončení této nešťastné otázky, kdy mi odpovídající upřesňovali místo a dataci soutěžního snímku, které jsem tipoval trošku jinak. Přišlo 9 odpovědí na místo, správně (jen jedna zaváněla "komárovem"), 5 určení typu vozu, správně, 7 pokusů o dataci, jen jeden trochu mimo. Omlouvám se i odpovídajícím za mystifikaci v mých odpovědích způsobenou mým nepřesným určením.

Správně odpověděli na místo:
ReZ (+určení autobusu, datace trochu mimo), MartinV (+určení autobusu, trochu širší datace), Spy (+určení autobusu, datace v rozmezí), TMB (+určení autobusu, datace), lezacek, Zlaťák, Loď (+trochu širší datace), mili.hami(+datace) a adam_r (+upřesnění místa, určení autobusu, trochu širší datace)

Správná odpověď:
Průhled ulicí Barvičova od cca dnešní zastávky Kampelíkova směrem k alumnátu, v vpravo určující typický balkon na budově na rohu ulic Barvičova a Františky Stránecké. V popředí autobus Škoda 706 RO MTZ (snad ev.č. 96) na lince 46 s směrovou cedulí Hlavní nádraží a v pozadí televizní vysílač ve stavu pravděpodobně z počátku TV vysílání v Brně. Datace z předchozího by mohla být po roce 1954 (vznik linky 46) do cca roku 1960 (autobus nemá ještě blinkry a antény TV vysílače nemají ještě antény radiových tras propojující jednotlivé vysílače) Dnešní pohled viz

Všem zúčastněným děkuji a úspěšným gratuluji :applause:

Uvolňuji pro další otázku

Zabanovaný
3619
Brno
Uplynulo 30 hodin, během prvních 6 hodin 5 odpovědí (správných), teď 24 hodin nic. Nápověda asi není potřeba, tak jen malé se připomenutí.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2613 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 105  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata