Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 8 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 81  Další
Autor Zpráva

3345
13 lis 2004 11:58
Porouchaný automat je zajisté nepříjemná věc, ale rozhodně to není žádný naschvál DP. Nic (a nikdo) není dokonalé..

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
peno píše:
ReZ, Yakuzza, Chat-maniac, Fafner: Já si prostě myslím, že za všechno by neměli být zodpovědní jen cestující a DPMB nemusí nic garantovat.

V momentě, kdy si nějakým způsobem za službu zaplatím, jsem v pozici si na něco stěžovat. Ale pokud nejsem schopný si ten lístek ani pořídit, tak to je prostě problém toho člověka, ne zlého dopravního podniku, vlády, magistrátu nebo jiné instance. Protože možností zaplatit si za MHD je opravdu mnoho. Lidi by měli míň plakat a více se zamýšlet, jak se k čemu staví.

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Argumenty typu "když označovač nejede, může DP za to, že nemám jízdenku" by byly akceptovatelné za předpokladu, že by všechny zastávky byly vybaveny automaty. Co má cestující dělat, když přijde na zastávku, a automat nikde? Za to taky může DP?

3750
08 čer 2005 23:12
Kari: Já jsem asi trochu nepřehledně smíchal více případů do jednoho. Zažil jsem samozřejmě poruchy automatů i jinde než u Hlavního nádraží.

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
A ještě něco, na nádraží, pokud nemáš drobný, se dá koupit IDS jízdenka u pokladen Českých drah.

2830
Bedřichovice
b1 píše:
Kde v SPP stojí, že jsem povinen mít při cestě MHD mobil u sebe?

Typické překrucování... Nemusím mít u sebe mobil, pak ale nemůžu využít této alternativy k placení. V čem je problém? Stejně jako nemusím mít u sebe hotovost, pokud mám předplatní jízdenku.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
ReZ, Yakuzza, Chat-maniac, Fafner: Já si prostě myslím, že za všechno by neměli být zodpovědní jen cestující a DPMB nemusí nic garantovat. Ostatně, Fantomas to napsal přesně. Nicméně nejlepší je stejně řešení alá Plzeň, do všech vozů namontovat automaty na bezkontaktní karty a pak klidně pozrušovat automaty a třeba i doplňkový prodej u řidičů. Ostatně, ono to tam asi směřuje.

b1: No zrovna na nádraží je i možnost koupit jízdenku na pokladně ČD. Ale tam zase často bývají fronty.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Rozdíl mezi MHD a hospodou je v tom, že by mělo být veřejným zájmem, aby co nejvíc lidí MHD využívalo. To se ale nemůže povést s přístupem "ať si cestující poradí, jak umí, i když problém nevznikl jeho vinou".

3750
08 čer 2005 23:12
chat-maniac píše:
Bez peněz do hospody nelez a do autobusu taky ne.
O čem tady zas pořád dokola hnidopišsky spekulujete?

Ale já jsem peníze měl. Měl jsem dostatečnou částku, abych zaplatil požadovaný produkt. Jen ten produkt jaksi nebyl k dispozici.
ReZ píše:
Chtít lístek za 35,- když mám jen 25,- !
Já chtěl lístek za 25, viz výše.
Fafner píše:
Zrovna na nádraží to je už největší blbost, z těch automatů většinou bude aspoň jeden funkční
Opravdu musím obíhat 6 automatů u nádraží, abych našel ten jeden funkční? Toto se mi opravdu stalo, byl večer, trafiky byly zavřený a SMS jízdenka ještě neexistovala.
mceza píše:
Druha vec - ano, DPMB by mohl zavest system, kdy by bylo mozne za prodej jizdenek rucit na 100 % a v pripade nedodzreni i napriklad vracet jizdne.
Třeba v situaci, kdy automat sežere peníze a nevydá lístek, DPMB peníze vrací. Problém je, že až na Novobranské, na kterou musím napřed dojet (což nejde, protože nemám ten lístek), a to jen v otvíracích hodinách.
P. Haluza píše:
Proč? Existuje přece SMS jízdenka, mobil má dneska snad už každý.
Kde v SPP stojí, že jsem povinen mít při cestě MHD mobil u sebe?
mh píše:
Pokutu budeš platit Ty a jak se zařídíš, je jen tvůj problém..
Neboj, už jsem se zařídil. MHD jezdím jen do hospody a zpět.

A mimochodem v té hospodě si objednávám to, na co mám peníze. Ale ještě se mi nestalo, že by vrchní přišel s tím, že se třeba porouchala pípa, a najednou musím za pivo zaplatit o 10 korun víc.

29
06 zář 2015 17:07
Taky nepochopím komplikované "myšlení" některých jedinců. Pokud na to nemám, nehledám problém u jiných a jdu třeba pěšky. Typické čecháčkovství - hledat kličky mezi vším.

1591
18 led 2009 10:06
A co prostě mít u sebe pořád univerzální jízdenku? Souhlasím s tím, že ne každej má u sebe peníze a už vůbec ne drobný, ale univerzálka to řeší.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
chat-maniac píše:

Přesně tak. Sedíš v hospodě, dáš jedno, druhý, dostaneš na stůl třetí a s hrůzou si uvědomíš, že na něj už nemáš jaksi prachy. Co uděláš? Dáš si dva hlty a číšníkovi řekneš, že máš jen na dvě půl piva? To by Ti asi neprošlo. Tak přestaňte takto uvažovat, když hodláte využít služeb VHD! Chtít lístek za 35,- když mám jen 25,- !

1363
Brno - Masarykova čtvrť
Někteří holt rádi hledají chybu ve všem a všech kolem, jen ne u sebe.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
O čem tady zas pořád dokola hnidopišsky spekulujete?

1363
Brno - Masarykova čtvrť
b1 píše:
Měl jsem u sebe kromě těch 25 korun i dvoutisícovku čerstvě vybranou z bankomatu...

Tak jsi měl jet načerno a z dvoutisícovky pak zaplatit pokutu.

3342
21 led 2011 14:19
Co je na premise "Postarej se, abys měl lístek, máš na to jen asi 7 různých způsobů" špatně?

Zrovna na nádraží to je už největší blbost, z těch automatů většinou bude aspoň jeden funkční, když ne, je SMS jízdenka, když jí nemůžu, je tam x trafik, když jsou zavřený, mám furt doplňkovej prodej u řidiče, a to mi neříkej, že když všechno z tohoto selže, furt je DP ten nejhorší a cestující vlastně chudák?

6620
21 pro 2005 17:01
mh píše:
Nicméně je mou povinností mít u sebe dostatečnou hotovost pro případ, že automat na jízdenky je nefunkční?

A jednou se mi stalo, že u hlavního nádraží bylo z 6 automatů nefunkčních 5. To už snad jako cestující předvídat nemusím, ne?

To je sice pravda, ale je to zcela špatně. Je smutné, že někteří zaměstnanci DP toto považují za správné.

7336
27 úno 2010 07:40
Pokud kvůli nějaké mimořádnost dojde k rozvázání návaznosti, tak by dispečer měl řidičům následujících spojů předat informaci o tom, že se prodlužuje platnost jízdenek těchto cestujících... Viz kniha 10 let IDS JMK. A pokud vím, tak jízdenka platí od označení po dobu její platnosti s přihlédnutím ke zpoždění, tj. musí ti vystačit podle JD v JŘ. Takhle mně to jednou vysvětloval kamoš revizor...

Zrovna včera mi přišla od dispečerů zpráva, že mám vzít lidi i s prošlou jízdenkou, neb předchozí spoj zpožděnému autobusu ujel. Takže to funguje.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Jde tu o dve veci - jednou je, ze pokud DPMB uvolni podminky, tak se na tech 5 lidi, co nepozornosti zapomneli nalepi dalsich 20, kteri systemu zamerne zneuziji.

Druha vec - ano, DPMB by mohl zavest system, kdy by bylo mozne za prodej jizdenek rucit na 100 % a v pripade nedodzreni i napriklad vracet jizdne. Ale takovy system by stal na nakladech mnohonasobne vice a tim by se muselo i VSEM jizdne zdrazit...

1577
P. Haluza píše:

1.) ne každý má aktivované Premium SMS, které jsou podmínkou použití
2.) je potřeba česká SIM karta, takže zahraniční turisté mají smůlu
3.) SMS jízdenka neplatí ve vlaku, což může být třeba na Lesné nebo v Řečkovicích podstatný problém
4.) SMS jízdenka je stále dražší, než těch 25 Kč, které stojí normální jízdenka, takže by člověk stále platil víc, než původně chtěl
Prostě tu jde o princip a zodpovědnost. DPMB je zodpovědný za funkčnost automatů a pokud nefungují, měl by se k tomu postavit čelem a ne hledat výmluvy.

80
05 dub 2015 09:45
Nevím v které diskuzi to bylo ohledně cestující vs. řidiči, ale ono se to ani tady asi neztratí. Z FB. Nevím jak se vložit odkaz na celou tu diskuzi pod tím, ale možná někdo tu skupinu taky sledujete:

Mikro-autobus x83. Cestující spořádaně nastoupili do povozu a zaujali strategické pozice na sedačkách. O zastávku dále se starší pár rozhodl, že je načase vystoupit a využili tlačítko "stop" pro signalizaci výstupu. K jejich nemalému překvapení se okamžitě rozeřval "autobusový rozhlas", ve kterém je řidič počastoval slovy "Nemačkejte mi k***a to tlačítko, já zastavuju". Starší pán však nebyl úplně paralyzován tímto atypickým jevem a pokusil se o proti-argument. "Ale tak to tlačítko tu je snad proto abychom Vám dali vědět že chceme vystoupit, nebo ne ?" odpověděl udiveným hlasem starší pán. Řidičova reakce byla okamžitá. "Použijte příště zobák, ne tlačítko". Starší pár mlčky vystoupil a jelo se zvesela dál. Při výstupu na další zastávce jsem záměrně vystupoval předními dveřmi. Důrazně jsem popřál řidiči hezký den a dlouze zamáčkl tlačítko vedle dveří. Trochu jsem doufal, že se za mnou následně rozběhne ale nedočkal jsem se.

Hezký den

A pak se divme těm občas bojům mezi těmito tábory kdy jedni se chovají tak a druzí tak

2830
Bedřichovice

1577
No a to je právě špatně, že dneska nikdo za nic neručí a za nic nezodpovídá. Netvrdím, že bychom měli vodit lidi za ručičku, ale na některé věci by prostě měl být spoleh a pokud nefungují, mělo by existovat přijatelné náhradní řešení. Třeba dát do tarifu nebo SPP, že v případě nefunkčnosti automatu musí řidič jízdenku za 35 prodat za 25, však on už by si pak DPMB dával větší pozor na funkčnost automatů, aby nepřicházel o tržby.

3345
13 lis 2004 11:58
b1 píše:
Nicméně je mou povinností mít u sebe dostatečnou hotovost pro případ, že automat na jízdenky je nefunkční?

A jednou se mi stalo, že u hlavního nádraží bylo z 6 automatů nefunkčních 5. To už snad jako cestující předvídat nemusím, ne?

439
16 led 2015 11:18
Robert píše:
Chudák starší paní přišla s jízdenkou na 90 minut označenou v 18.58. Jel jsem ve 20.07. Paní jela do obce, kam jí bus přijíždí ve 20.40. Předchozí spoj linky 505 jel hodinu přede mnou. Mohu vědět, z čeho usuzuješ, že jí něco ujelo nebo mělo zpoždění? Jen zkusila ušetřit, nic víc. A velmi se jí to vyplatilo.

Z ničeho, nevěděl jsem časové údaje, říkal jsem třeba. Nejspíš paní stála kdovíkde a nechtělo se jí tam čekat a nechat projíždět spoje kvůli tomu, aby jí lístek vydržel až dom, když autobusy jezdí po hodinách. Hlavně v zimě je to někdy celkem opruz.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata