Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 42 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 81  Další
Autor Zpráva

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
To bude zase průser z těch otevřených dveří od stanoviště a z lidí na něm.

9986
15 led 2005 23:41
No to je hrozné :lol:

9306
10 čer 2004 11:19
http://aktualne.centrum.cz/domaci/regio ... em-na-017/

Konec sveta ...

9986
V klidu, klasická urban legend, slýchávám to pravidelně ze spousty stran a měst...

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Makub píše:
...nebo ať jde jezdit noce, a naučí se držet ústa a krok ...

Ústa a krok bys měl držet spíš ty. Ten řidič má totiž pravdu. Zaprvé vzhledem Smluvním přepravním podmínkám a za druhé vzhledem k zákonům. Takováto situace může být totiž posouzena jako veřejná produkce hudby a vsadím se, že ten vedle tebe sedící člověk neměl žádnou licenci, na to, aby tohle mohl dělat.

3725
28 úno 2006 19:00
Podle SPP platí v článku 9, odstavci f) toto:
Cestujícím je zakázáno zejména "chovat se hlučně, provozovat zdroje zvuku".
Takže nechápu Tvoje výkřiky o nocích apod.

Když si nějaký dement sedne na dvojku u předních dveří a má MP3 naplno, tak mu taky řeknu, aby stopnul tu diskotéku, jinak si vystoupí.
Jak s tímto souvisí argument, že v šalině je hluk jak v tanku?

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
sarcastic sarcastic sarcastic Dobře ona! Ze stejného důvodu by mohla takhle mluvit v SORce do Tesca na Vídeňské :mrgreen:
pepola píše:
Druhá aktérka : Bába asi 65, cestou do Globusu na celý autobus:
Víte, já objíždím hypermarkety, protože tam jsou záchody zadarmo! No, kdo by dával šest korun za záchod, né paní?
V tomto případě je asi hlavním problémem správné načasování! :mrgreen:

Můj nový web o severním okolí Brna

3725
Toto jsou odposlechnuté hlášky během jízdy - první včera na a-70 a druhá už dříve na a-42:

Babička s vnukem - asi 70/7 let:
Babi, řidič autobusu to má hrozně snadný! Jezdí si jen tak po ulici...
Babiččina snaha nastínit vnukovi nástrahy zimního počasí se naprosto minula účinkem.

Druhá aktérka : Bába asi 65, cestou do Globusu na celý autobus:
Víte, já objíždím hypermarkety, protože tam jsou záchody zadarmo! No, kdo by dával šest korun za záchod, né paní?
V tomto případě je asi hlavním problémem správné načasování! :mrgreen:

9986
Jojo, tohle mi udělala jedna alienka v linkovém autobusu... Tak jsme se zvedl a jal se jí kontrolovat jízdenku. Bohužel měla vše v pořádku :(

1546
06 lis 2009 10:30
Co se dveří týče, jako obvykle to chce dostatek tolerance na obou stranách, že...

Z jiného soudku. Mé jedné známé (tak ve věku pětasedmdesáti let) se před pár dny podařil dobrý kiks. Jela v nějaké poloprázdné šalině a sedla si na první místo za první dveře. Nastoupil nějaký slepec s vodícím psem, kterého neviděla, seděla zády. Dřív, než se ta slepý stačil zjevit v jejím zorném poli, vystartovala nějaká až přespříliš aktivní také postarší paní a začala na ni volat, ať pustí toho slepého. Známá, velmi slušná a milá to paní, s naprostou samozřejmostí vstala, ale v tu chvíli už nebylo kam uhnout, protože ten pán, jak neviděl, tak si stoupl tak nešťastně, že ji spolu se svým psem dokonale obestoupili. Než ho stačila požádat a popsat kam se má posunout, aby mohla vylézt a pustit ho, milá aktivní důchodkyně začala na celou šalinu vyvolávat jak ji nechce pustit a řidiči že ať zastaví že to se musí vyřešit, že to je hanba apod. Bylo to samozřejmě trapné jak známé, tak i tomu pánovi. Samozřejmě v celé šalině se začalo "šeptat" jací jsou to dneska lidi, hrubiáni, že ani slepce nepustí sednout a musí je k tomu napomínat někdo jiný a tak....

Každopádně, co jsem tím chtěl říct. Je docela dobře zajímavé, jak obrovsky se může mediální obraz události (tj. to, co rozhlašovala důchodkyně a co všichni slyšeli, jak hrubá žena nepustí sednout chudáka slepce), lišit od reality tedy menšího nedorozumění, kterému se oba zasmáli a ještě půlku cesty klábosili.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
někdy mám dojem, že cestující nám to střídání nepřejí, a jediné dveře jsou ty přední a místo toho, aby si prostě došli ke druhým, když v nich stojím já, budou remcat, čekat, schválně otravovat. beze mě to stejně nepojede že.

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Tasa píše:
PIMP nebo Medloň?

hádám medloň

neboť jsem si tohohle nešvaru všimnul již několikrát a v drtivé většině je to ta naše elitní provozovna ...........

9986
načež dotyčné začaly nadávat, že řidič je moula, kterej jede na maliňáku doprava když ony chtěly k divadlu ...
Proč jste s tou tramvají neuhnul, když vidíte, že jsem stála na kolejích? :mrgreen:

3059
15 čer 2004 08:24
Dnešní zážitek s P1: K2 1129 dojede na Hlavní nádraží, 98% lidí se vysype ven, jen já a pár dalších chtějí jet až na Malinovského. Venku se začne několik lidí dohadovat, kam to jede, dvě paní za hlasitého dohadování nastoupí. Řidič zavře a rozjede se, ozve se hlášení "vůz jízdu končí". Paní se začnou ještě hlasitěji rozčilovat jaktože to končí, kdo to zase vymyslel, že ta jednička nepojede dál apod. Dovolil jsem si jim oznámit, že to je veletržní posilová linka, která nemá důvod jet dál ... načež dotyčné začaly nadávat, že řidič je moula, kterej jede na maliňáku doprava když ony chtěly k divadlu ... ](*,) ](*,)

Na druhé straně musím DP vytknout organizaci výluky z posledního víkendu, kdy linka 9 jedoucí ulicí Rooseveltovou zastavovala na pofidérní zastávce náhradní dopravy na rohu Malinovského nám. a zastávku u divadla projížděla, aniž by kdekoliv byla jakákoliv zmínka o tomto způsobu. Spousty lidí tedy na zast. Malinovského nám. u divadla bezmocně mávaly na svištící devítky, když naprosto logicky předpokládali, že jim tramvaj zastaví ...

3725
mceza píše:
Nechci to nějak víc řešit, neuvádím vůz ani kurz, ale rád bych požádal všechny řidiče, kteří toto čtou, aby zkusili být trochu příjemnější. Nic to nestojí a sobě i DP tím aspoň nebudou dělat ostudu...

Víš co? Speciálně při střídáních u KPn mě většinou naopak nechtějí pustit ven z kabiny, hlavně na a-42. Nejdřív všichni musí ven, tak čekám. Pak tam vlezou ti z venku a stoupnou si ke kabině (Citybusu) a já nemůžu zase otevřít a nechat se vystřídat.
Takže to Zdovolením já bych se rád nechal vystřídat, musím říct já, a někdy mají ještě pindy... Cutybus, jak známo, má ještě další dvoje dveře!

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
PIMP nebo Medloň?

9986
A není lepší jít o těch pár metrů dál? Ono by se také mohlo klidně stát, že se dveře zavřou a tramvaj odjede. I s děckem uvnitř.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
o to mraku nejde, řidiče to nic nestojí, proč by tedy jen kvůli tomu, že se mu nechce uhnout měla jít k prostředním dveřím a zase se vracet téměř zpět za kabinu, kde seděl její kluk. Ano, mohla, ale zvolila tuto možnost...

9986
Ona má tramvaj jen jedny dveře?

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Teď jsem zažil situaci, při které si DPMB neudělali zrovna dobré jméno. Na moraváku se střídali řidiči 6 takovým stylem, že jeden si stoupl nahoru a neumožnil projít lidem. V tomhle nevidím žádný problém, nějak se vystřídat musí a bez nich to stejně nejede. Ale...

Vzadu za nim chvíli mlčky čekala paní a po chvíli, kdy tam řidič jen stál a čekal, až se druhý sbalí, ho slušně požádala, jestli by jí mohl pustit do vozu. Celý rozhovor probíhal asi takhle:

"Zdovolením prosím"
"Střídám"
"Zdovolením, mám tam syna"
"Střídám"
"Sedí mi tam samotný dítě, můžete mě pustit?"
"Beze mě to nepojede"

Kdyby si zrovna předávali informace o vozu nebo dělal nějaký úkon, ale jen tam stál a přesto odmítl udělat ten půlkrok stranou. Byl arogantní a nepříjemný. Paní ho slušně požádala, že jí tam sedí dítě, jestli může za ním...

Nechci to nějak víc řešit, neuvádím vůz ani kurz, ale rád bych požádal všechny řidiče, kteří toto čtou, aby zkusili být trochu příjemnější. Nic to nestojí a sobě i DP tím aspoň nebudou dělat ostudu...

738
27 bře 2010 10:37
Brno Bohunice - 6, 8, 10, 50, E50, 60, 61, 69, 82, N90, N91 a N96
Citace:
(ale je dost málo lidí co takhle jezdí )

dost málo lidí je z dopravního hlediska nic :wink:

RT6N26 --> colt274

72
10 dub 2010 16:03
[/quote] No a? Tak se trasa, která běžně trvá 30 minut prodlouží na 35, rodina snad 5 minut počká...[/quote]

přesně tak,, mě to osobně nějak výrazně nevadí dál bych to více nerozvíjel...

3750
08 čer 2005 23:12
dopravakhezi píše:
náhodou je to velmi dobré a rychlé spojení konců Brna zvláště o víkendech z důvodu cestování za rodinou atd.... (ale je dost málo lidí co takhle jezdí )
No a? Tak se trasa, která běžně trvá 30 minut prodlouží na 35, rodina snad 5 minut počká...

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Samomluvou netrpí, ale ty otázky jsou klazené takovým způsobem, aby to pochopili snad všichni. Jednoduše.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
MartinV píše:
Miropiro: takových je tam hromada, tento bude nejspíš patřit k nim. V předchozím příspěvku jsem tím spíš myslel fakt, že takový člověk nemůže existovat (reálně).

Tohle mi nejde do hlavy. Proč si DPMB odpovídá sám sobě? Trpí samomluvou 8-[ ?

Můj nový web o severním okolí Brna

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata