Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 1 z 81    Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 81  Další
Autor Zpráva

371
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
Zdeněk píše:
Xxx: linka E76 není určena pro cestující na Tržní, nebo Černovičky, ale pro cestující na letiště.

Tohle je jediný výrok, s nímž ve tvé výpovědi nesouhlasím. Jakákoliv linka je určena pro všechny cestující, kteří tou linkou cestují na všechny zastávky, které obsluhuje. A proto, že E76 na uvedených zastávkách zastavuje (Tržní jednosměrně, ale o to nejde), je určena i pro lidi na Tržní nebo Černovičky. Nebo snad mají ti lidé zakázáno nastoupit/vystoupit na jakékoliv obsluhované nácestné zastávce?

2843
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Pojmenoval bych to logicky: AN Grand, ne hl.n. Jinak je to dobrá prasárna, hledat letištní bus někde v horoucích peklech a ne na trolejbusové smyčce. Souvisí to nějak s tím, že letištní busy jsou Cross Le 14,5m?

3750
08 čer 2005 23:12
Tak kdysi se to jmenovalo "Hlavní nádraží, Benešova"

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Tak já dosud ani netušil, že E76 už neodjíždí ze smyčky trolejbusů. :mrgreen:
Každopádně např. Seznam JŘ to na mapě zobrazují správně vč. času na přesun.

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Xxx: linka E76 není určena pro cestující na Tržní, nebo Černovičky, ale pro cestující na letiště. Když pak někdo přijede autobusem, má linku E76 přímo u autobusu. Nicméně naprosto souhlasím, že by se ona zastávka rozhodně neměla jmenovat hlavní nádraží....

2650
13 črc 2009 13:42
Vidím to úplně stejně. E76 by měla odjíždět ze smyčky trolejbusů. Už jenom kvůli lidem, kteří jedou na Tržní nebo do Černoviček, aby nemuseli řešit, odkud to pojede dřív. A hlavně samozřejmě kvůli turistům, kterým to takhle bylo jaksi mnohem víc na očích. Chápu, že ta smyčka není nafukovací, ale když se to tam vešlo dřív, kdy 31 a 33 jezdila mnohem častěji, tak nevím, proč by se to tam nevešlo dneska.

83
04 říj 2011 22:53
xxx píše:
Navážu. Jaký má vůbec smysl, že jedna linka do Černovic jede z Úzké a druhá z AN Benešova? Ta zastávka je úplně mimo přestupní uzel, kdesi vzadu, vůbec se nedá najít a vůbec se nedivím, že se lidi na tu 47 ptají i dálkařů. A člověk jedoucí do Černovic musí řešit dilema, jestli mu to dřív pojede z Úzké, nebo z AN Benešova.

Navážu taky, a to podivením se nad tím, že AN Benešova je pro linky DPMB vůbec pojmenována jako Hlavní nádraží, když je fyzicky snad i blíž Malinovského náměstí a významem i dislokovanou polohou od obého by si každopádně zasluhovala vlastní pojmenování.

Nedávno jsem se nechal napálit, když jsem po drahné době odlétal z brněnského letiště a cestou tam si volným tempem vykračoval od jedničky do smyčky trolejbusů k přestupu na E76, jen abych pak zděšeně zjistil, že E76 již odtama neodjíždí a málem vypustil dušu při přebíhání ke Grandu s těžkým báglem na zádech a posledními 30 vteřinami do odjezdu. Stihl jsem to jen díky tomu, že jsem hned kdesi vzadu v hlavě vylovil zapomenutou informaci o přesunu E76 ke Grandu a tušil, kterým směrem sprintovat - jako neznalý turista bych byl v ***. Být ta zastávka pojmenovaná logicky AN Grand nebo jakkoli podobně (a v jízdních řádech samozřejmě přestupně provázána s hlavákem i Maliňákem s dostatečným časem k přesunu), tak rovnou vím, kam se po mě chce jít a že na to potřebuju o tu jednu minutu víc než na trolejbusovou smyčku.

268
09 úno 2007 13:59
Brno
S domluvou v cizím jazyce nemám problém, nicméně i Flixbus a jeho fungování je svět sám o sobě, nejen železnice (u ní je to však oficiálně dáno, jak bylo napsáno).

598
25 říj 2019 10:12
urbonaut píše:
No a? Železniční dopravci toto zvládají u průvodčích. Nebo se ti už stalo, že by na trase Brno-Praha mluvil průvodčí jen maďarsky, protože vlak začínal v Budapešti?

Jenomže to, co nazýváš průvodčí je oficiálně vlakvedoucí, který musí znát drážní předpisy dané země tj. umět komunikovat v daném jazyce. A drážní předpisy má každá země jiné. Dráha je v tomhle svět sám o sobě a jestli je to dobře nebo špatně, to už je na jinou debatu.

Pokud pojedu vnitro úsek na zahro lince, tak holt musím počítat se zahraničním řidičem a v dnešní době to podle mě fakt není problém, který by měl někoho překvapit...

2650
Navážu. Jaký má vůbec smysl, že jedna linka do Černovic jede z Úzké a druhá z AN Benešova? Ta zastávka je úplně mimo přestupní uzel, kdesi vzadu, vůbec se nedá najít a vůbec se nedivím, že se lidi na tu 47 ptají i dálkařů. A člověk jedoucí do Černovic musí řešit dilema, jestli mu to dřív pojede z Úzké, nebo z AN Benešova.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Urbonaut: jenže taky je rozdíl mezi vlakem se stovkami míst a autobusem s padesátkou míst.

7336
27 úno 2010 07:40
Jo,tohle u linek, co jedou jednou týdně, uděláš asi těžko.
Jací průvodčí chodí vel mezinárodních vlacích v úseku Praha-Brno, netuším, nikdy jsem tím nejel.

3750
08 čer 2005 23:12
Robert píše:
Mně přijde normální a logické, že na mezinárodní lince jezdí cizinci. Jinak by se museli na hranicích střídat.

No a? Železniční dopravci toto zvládají u průvodčích. Nebo se ti už stalo, že by na trase Brno-Praha mluvil průvodčí jen maďarsky, protože vlak začínal v Budapešti?

2650
Proto se ptám, jestli to byl i tento případ.

7336
Mně přijde normální a logické, že na mezinárodní lince jezdí cizinci. Jinak by se museli na hranicích střídat.

2650
Tak ona to byla mezinárodní linka. Což cestujícího, který jede v rámci ČR, jaksi nemusí zajímat. No, nakonec jsem se s kierowcema nějak domluvil.

7336
Tak FlixBus je na střídání posádek založen. Ale cizinci se málokdy objevují na vyloženě vnitrostátní lince. Tam bývají stálé posádky.

2650
Mě to jenom zajímalo. Prostě mám tu zkušenost, že řidiči Flixbusů jsou často Poláci, kteří ač jezdí i po ČR, neumí česky ani slovo.

7336
Musíš to, co jsem psal ve zjevné nadsázce (omlouvám se autistům), takto násilně převracet? Myslíš, že schopnost řidiče odkázat cestující na správný spoj souvisela s jeho národností? Když se tě na Mendláku někdo zeptá, jestli jedeš do Ostravy, bude to vypadat jinak, než když se tam zeptají kolegy Volodymyra?

2650
No tak třeba mezi Brnem a Olomoucí jezdí u Flixbusu Poláci, kteří neumí česky ani slovo.

7336
Proč by neuměl? Linka Zlín-Praha, naprosto perfektní mladý řidič. Tohle není DP nebo BDSka...

2650
Uměl ten řidič vůbec česky, aby jí mohl odpovědět?

No, kdyby to nebyla zelená setra, ale žlutá scania, tak by ji teoreticky mohl řidič svézt v rámci režijního přejezdu do vozovny, pokud by zrovna končil...

No ale třeba dotyčná osoba potřebovala do Černovic u Boskovic... Nebo u Tábora... Nebo u Chomutova... To nevíme.

598
25 říj 2019 10:12
Pozitivní je, že daná osoba chce jet správným směrem... Řidič Flixu jí mohl obratem nabídnout změnu destinace na Bohnice.

7336
Jedete do Černovic?

Zdánlivě nevinná otázka u Grandu, nicméně šofér linky Zlín-Praha odbavující cestující u zelené Setry asi nebyl tím správným dotazovaným...

2650
Pokud jí ujela padesátka např. v 8:51, tak jedenapadesátkou v 8:56 byla v Bohunicích dřív, než kdyby jela další padesátkou v 9:11.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata