Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 1 z 141    Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 141  Další
Autor Zpráva
20
11 zář 2016 17:32
PvvS
To vpravo nebude komín. Je to hranatý, hranatý komíny taky byly. Mě to přijde jako betonový sloup, je kolem toho vidět nějaký rastr, mohl to být drátěný plot Před domem, mezi pánem a autem je taky sloup a hned vedle stromu by to taky mohl být sloup.
To co je uprostřed v dáli by komín mohl být. Ale já tam vidím lehce že něco vede z vrcholu doprava a doleva, takže elektrické vedení.

9324
10 čer 2004 11:19
Ondrah98 : právě že na tý fotce není jinak nic, co by mohlo napovědět. Akorát věžka DP a přes silnici je cedule vítající rusáky. POdobnej text je i nalevo, ale tam se není vůbec čeho chytit. Bohužel akorát ten barák v pozadí a možná ten komín. Právě jsem našel seznam komínů ( i zbořených) v Brně, tak zkouším porovnávat, kde by to mohlo být.

Harold : tím směrem mě to lákalo od začátku. Já osobně jsem to hledal spíš níž, okolo Šumavské/Chodské. Ale tohle je velice pravděpodobný umístění. Zatím to odpovídá všem prvkům a i časově. Dopíšu si tohle umístění a budu to považovat za správnou odpověď. Díky moc .

149
20 lis 2006 13:21
Brno
První, co mě napadlo: nynější křižovatka Tábor x Pod Kaštany x Hradecká, asi takto https://mapy.cz/s/nupasanuge. Viz moje srovnání https://imgur.com/a/eRkQuiX https://imgur.com/a/R0SOXrB.

603
25 říj 2019 10:12
Nějaký kontext k té fotce máš? Něco co by mohlo napovědět nějaký detail?

9324
Ten je úplně jinej. Na tom domu na fotce je sedlová střecha s taškama, a ploché průčelí.
Schválně jsem to oskenoval ještě jednou trochu větší.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

18
08 bře 2014 07:15
Ano, ten uprostřed.

9324
Tehle ? https://encyklopedie.brna.cz/data/image ... g27547.jpg

18
08 bře 2014 07:15
Ulice Hlinky, cca prostor zastávky Výstaviště-hlavní vstup, v pozadí dům Výstavní 27, za ním vykukují studentské koleje.

9324
Přiznám se, sám neznám správnou odpověď. Ale nenašel by se tu někdo kdo by poznal místo fotky ? Vzhledem k výšce toho baráku v pozadí (4 patra + přízemí) a době pořízení ( 50. léta ), tak asi není moc možností . Ale ať procházím mapy jak můžu, tak to místo nemůžu najít. Je pravděpodobný, že na tom volným místě dnes stojí zástavba.
Ale na druhou stranu, bude to asi hlavní silnice, protože nad ní je pověšen transparent vítající tehdejší ještě osvoboditele. A úhel silnice a domu je dost malej, není to kolmice. Pod tím stromem to vypadá z pozadí jako poměrně vysoký komín, ale ruku do ohně za to nedám.

7424
27 úno 2010 07:40
No nic. Region zjevně není silnou stránkou hadačů.

Jedná se o zastávku kyvadlové dopravy u Dolu Simson ve Zbýšově. Minibusy zde jezdily letos v létě o víkendech a pendlovaly mezi místními doly a koupalištěm.

Správně odpověděli kolegové tr a Mirek.

7424
A když jsme u té dvojky, tak už máme tento počet správných odpovědí. :applause:

7424
No, ta měla taky dvě pěkná, ale ne kola...

1501
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Doprčic a já chtěl napsat buď F-40, nebo Raquel Welchovou :)

7424
Tak ten sen trochu přiblížíme. Byl z NDR a měl 2 kola. :-)

7424
Nějak jsem na tu hádanku pozapomněl. Nápovědou budiž sen všech náctiletých kluků v 80. a 90. letech minulého století.

7424
Přes 100 zhlédnutí a ani jeden pokus?

7424
Zkusím po delší době něco z regionu.

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
FD píše:
Historicky se zde objevovaly hádanky z celé sítě IDS JMK :)

Anebo tu máme vlákno pro hádání fotek z ciziny.

Můj nový web o severním okolí Brna

1870
05 lis 2005 19:50
Historicky se zde objevovaly hádanky z celé sítě IDS JMK :)

603
Myslím, že "nejhorší", co se může stát, je to, že to třeba nikdo nepozná. :mrgreen: Ale jinak tě za to určitě nikdo postihovat nebude.

373
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
Trochu mimo mísu, i když to přece jen souvisí: Lze sem umístit i hádanky z jiných míst než Brna? Respektive z jiných míst, než kam zajíždějí linky DPMB, protože předpokládám, že například Modřice, kam toho jezdí víc než dost, by asi taky mělo šanci uhodnout dost lidí, ale nevím jak třeba „Horní-Dolní“, protože o to méně zdejších členů by to asi poznalo. Ne snad, že bych vyloženě plánoval sem dát nějakou hádanku, ale kdyby náhodou, tak abych třeba nebyl nějak postihnut pravidlem o tom, že je to mimo vymezenou oblast.

603
Tak čas to ukončit. Jednalo se o křižovatku ulic Jarní a Švestkové v Maloměřicích. Právě po ulici Jarní jezdila až někdy do roku 2007 jednosměrně ve směru do centra linka 64. Náhradou vznikl dnešní závlek 64 na Zimní.

Celkem přišlo 11 odpovědí, z čehož bylo 9 správných. Odpovídající dle pořadí:

1. ds
2. odd
3. Karosa B732

JaKo, Jakub Šperka, P. Haluza, pajanovak, Tom S., Mildes

Díky a zase někdy příště.

603
Zatím 4 správné odpovědi, to bude chtít nápovědu.

603
Tak dáme po 2 měsících zase něco na hádání. Nic se nemění: do soukromé zprávy odpovídejte místo a nepovinně dopravní souvislost s tímto místem spojenou.

603
Myslím, že je čas hádanku ukončit. Úspěšnost mě opravdu překvapila, celkem přišlo 18 správných odpovědí. Čekal jsem to mnohem těžší, běhal jsem tam a fotil to ze všech možných úhlů, abych měl čím napovědět, ale nebylo to potřeba. :applause: Každopádně se jednalo o mimoúrovňové křížení ulic Drážní a Tuřanka ve Slatině. Dopravní souvislostí byla stejně jako minule bývalá trolejbusová smyčka, tentokrát konkrétně Slatina, nádraží. I u dopravní souvislosti jste měli velkou úspěšnost, naprostá většina ji určila správně.

Správně odpovídající, dle pořadí:

1. MHD Brno
2. tr
3. pajanovak

ds, Tin, xxyyzz, Tomikovec, M, Tom S., Alanis, k.vojta, Janatak, b1, AlldoK, Martan, Jakub Švec, FD, chat-maniac

Díky, a zase někdy.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3520 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 141  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata