Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 30 z 108    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 108  Další
Autor Zpráva

2994
09 zář 2009 20:14
Ale Velká Bíteš nemá už s JMK nic společnýho... Linka 401 není určená pro dojíždění obvyatel Velké Bíteše do Brna, ale je vedená do Bíteše jen proto, že tvoří pro okolní obce (Lesní Hluboké - Přibyslavice - Domašov + obce na lince 410) významnější spádové centrum a navazuje na ni tangenciální linka 163 směrem na Tišnov

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Domis: V úseku Velká Bíteš--Brno jezdí dálkové linky a docela si tam hřeje polívčičku ICOM transport a BDS BUS na komerčních linkách končících na Zvonařce. Až se divím, že se jim tolerují spoje vedené pouze v úseku Velká Bíteš--Brno, tedy přímá konkurence IDS.

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Jirka R.: Teď se prosímtě neuraž, ale odkaď si sem spadl? Z Marsu, Jihočeského kraje nebo snad někde z východu Slovenska? :mrgreen:

Velká Bíteš tada vlastně už není JMK, to promiň, ale ta IDSJMK je tam už hodně dlouho. Zajímalo by mě, jak teda místní (obyvatelé Bíteše) jezdí do Brna jinak než linkou 401? Jezdí od vás snad nějaká komerční linka do Brna až na Zvonařka (to nevím zas já, ptám se)? A kolik ta přímá linka stojí, nevěřím, že by tě cesta do Brna včetně MHD vyšla levněji než jízdenka na 6 zón na 49 Kč.

Jinak IDS obecně a IDSJMK především je založen na principu 1 silné páteřní linky pro jednu vybranou trasu. Pro spojení centrum - Bohunice - St. Lískovec je nejvýhodnější tramvaj (je to vůbec nejvýhodnější tramvajové spojení v Brně) a proto by bylo zbytečné a pro krajský rozpočet drahé, aby linka 401 (a další) jezdily až do centra, když ta tramvaj jede i tak každých 5 minut.

EDIT: Koukám, že jste byli rychlejší.

340
12 čer 2012 17:51
Od kdy ty linky jezdí na Mendlák?! Patrně již od začátku jejich provozu. Takhle to není jenom v Brně, ale i v Praze a dalších několik velkých měst. Tento systém je funkční tak proč ho měnit?! No jo Bítešák.. Radši si syp peníze řidičovi, tady jsou šalinkarty :D

359
20 čer 2008 14:08
Jirka R. píše:
hlavně dražší
vysoce diskutabilní tvrzení. Ano, pokud jedu do Vaňkovky nebo tam někam okolo - kolik takových ale je? Jinak je třeba k ceně autobusu připočítat ještě nejmíň 20 CZK na jízdenku MHD po Brně. Namátkou jsem si našel ceny ne-IDS pro trasu V.Bíteš - Zvonařka: ICOM 39,-, ZDAR 46,- (obé ale +20 CZK za tu MHD). Cena IDS z Bíteše kamkoliv po Brně 49,- (45,50 s univerzálkou).

6620
21 pro 2005 17:01
Jirka R. píše:
hlavně dražší

Vzhledem k tarifu IDS to vyjde nastejno.

356
11 pro 2011 19:39
U ostatních linek je tvoje logika přesně opačná než logika IDS
Jaký je tedy princip IDS? Nějak to nechápu. Tupuji, že tto linky jsou ukončeny na okraji města proto, aby si vzájemně „nekonkurovali“ regionální busy a MHD.

Například, neznám nikoho od nás z Bíteše, kdo by jezdil až do Brna 401čkou a ta ho následně vysadila (promiňte mi to) někde v poli a pak musel ještě cca 20 minut (nevím přesně) jet šalinou. Takže to, zda by nebylo lepší protáhnout např. tu 401, až na Zvonařku, jsem psal proto, že lidi jsou zvyklí jet až „dolů“ na Zvon. do centra (no, skoro e_smile). Prostě takováto linka, která je ukončena na okraji Brna a člověk se dále musí přepravit MHD a navíc je to delší cesta, a hlavně dražší, dle mně nemá moc smysl.

3750
08 čer 2005 23:12
Linky 10X jsou papírově dálkové, proto ukončení na ÚAN.

U ostatních linek je tvoje logika přesně opačná než logika IDS. Jezdí na Zvonařku, protože nemají vhodné místo, kde by se dalo přesednout na tramvaj a dále pokračovat tramvají do centra, tak jako je to u všech ostatních regionálních linek (s trojmístným číslem). (I když u linky 505 nevím nevím)

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Otázka je, kto by s tým až na ÚAN chodil. Keďže okrem ÚAN tam nie je skoro nič (okrem Vaňkovky), väčšina ľudí by sa rovnako vracalo do mesta, a na Mendláku majú oveľa lepšie možnosti na prestup.

356
11 pro 2011 19:39
Neví někdo, co vedlo Kordis k tomu, že jsou některé linky IDS JMK vedeny až na Zvonařku, některé jsou ukončeny na okraji Brna a jiné na různých místech po Brně? Jistě, Zvonařka není nafukovací, ale např. z Mendláku nebo Líaskovce je to na Zvonařku kousek, takže by to bus klidně mohl dolů na ÚAN sjet.

7338
27 úno 2010 07:40
Dle diskuze na některém zpravodajském serveru opravdu střídán nebyl.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Vlak jedoucí do Brna postupně srazil dva lidi. Oba zemřeli.
http://brnensky.denik.cz/nehody/vlak-je ... 31214.html

Tak to je na pořádného panáka. Obzvlášť, jestli to řídil jeden strojvedoucí.

(Sice to nesouvisí přímo s IDS, ale stalo se to kousek od Brna.)

1082
PoŠuKov, 2. část
Přímé rychlé spojení Brno-Mikulov končí. To bylo rychlý. Ale možná dobře, že to tušili teď, než si na to lidi plně zvykli, pak by bylo řečí kolem.
Stejně tak končí posilové spoje na 530.

http://idsjmk.cz/#131002

609
24 čer 2005 20:56
Pořád ještě to mohou/mohli odmítnout, v takovém případě by pak VS přešla na druhého v pořadí. Předpokládám, že ten druhý by ale udělal to samé.

7338
Tuto otázku si kladou i v pozořickém JZD, kde do poslední chvíle doufali,že to nevyhrají...

2994
09 zář 2009 20:14
ČAD vytlačí VYDOS z Vyškova a VYDOS vytlačí ČSAD Hodonín z Veselí nad Moravou, zajímavej řetězec

No jen nechápu jestli BusLinu stálo za to vyhrát tu jednu skupinu spojů z Kyjova do Uherskýho Hradiště

1082
PoŠuKov, 2. část
Objevil se tu článek o výsledcích výběrka, na stránkách kraje už visí podepsané smlouvy na všechny části kromě části č. 2.

https://zakazky.krajbezkorupce.cz/contr ... y_604.html

Komu se nechce projíždět smlouvy, dopsal jsem výsledky skupin včetně cen do předešlé tabulky ostatních výběrek. Můžete porovnávat. e_smile
Příloha:
VR-IDSJMK-ceny.xls

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

9986
15 led 2005 23:41
Mauricio by mohl vyprávět...

Já čekal, kdo s tím začne :mrgreen:

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Zlaťák: Díky :-)

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
A ještě na tom 18 korun vyděláš.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Morce98 píše:
Mohu se zeptat, jak mám dát Jorkšírkovi náhubek, když už ve 3 prodejnách mě řekli, že na něj nemají tak malý náhubek? :shock:

http://www.baron.cz/pes/plastovy-nahube ... 00092.html

7338
A já jsem se bavil o 108, když jsi reagoval. :-)

6620
21 pro 2005 17:01
Karlos píše:
Expres 108 nezajíždí na náměstí, ale jede po obchvatu

Já měl na mysli nově zavedené expresy na 105 (Aqualand).

7338
Pes začíná jezevčíkem...

Náhubek se dá pořídit na cokoliv, zrovna včera jsem jednoho jorkmuta s náhubkem vezl. A kecy lidí, že na to a to plemeno se náhubek nedělá, mě nezajímají, je to nesmysl. Nemáš? Nejedeš. Během 5 minut musí i podprůměrně schopný uživatel intenetu odpovídající náhubek najít.

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Mauricio by mohl vyprávět... :mrgreen:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2676 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 108  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata