Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 29 z 108    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 108  Další
Autor Zpráva
7338
27 úno 2010 07:40
Ale v IDSce to není žádný extrém, hodinová pauza pozdě večer v Jezeřanech-Maršovicích, 1,5 hodiny ve Střelicích, 3 hodiny v Hrušovanech u Brna, hodina dopoledne v Domašově, kdy hospoda otvírala v čase odjezdu, hodina o víkendu v Ořechově, popř. linka 520 o víkendu apod. jsou taky lahůdky. Nemluvě o víkendové 505, kde se od 6:20 do 20:40 jednou 4 kola na 18 km dlouhé lince do Brna.

7338
Ať jeto, jak chce, tak konečná Kyjevská je pro delší pauzu děs. Nikde nic, a o kus dál to samo... Ještěže jsem tam nikdy nemusel trávit víc jak pár minut, řidiči současných dopravců na tom jsou hůř. Mě vždycky linka 79 dovedla na Zvonec, popř. mě zachránil přejezd na "osovské" linky.

1093
09 lis 2006 18:16
b1: Máš pravdu, to jsem napsal blbě. Ono tam jde ale spíš o to, že se začíná psát, že po postavení trati ke kampusu budou končit linky 405/406 u nemocnice, takže to beru tak, že se najíždí zbytečné kilometry, protože se nedokázal postavit rozumný přestupní uzel. Navíc si myslím, že se jim to pak bude hodně blbě zkracovat, aniž by jim lidi řvali. Takže uvidíme (pokud se postaví vůbec nějaká trať ke kampusu)

7338
b1: Kde bys tu linku 505 chtěl ukončit? V Modřicích točit tříosáky je proti přírodě, to se na mě nezlob, a ústřeďákem nic moc nevyřešíš. Hlavně ta linka má veškeré puazy v Brně, takže je potřeba ty patnáctimetrové ludry někam odstavit.

Jirka R.: Mohu se optat, kde jsi vzal cenu 28 Kč s Tourbusem? Pokud vím, a za svých Tourbusích časů jsem přes Bíteš jel hodněkrát (720010, 720250), stojí lupeň 43 Kč, pro študentstvo 32 Kč.
A ještě jedna věc, ty tady argumentuješ rychlostí spojení, a přitom jdeš půl hodiny pešky ze Zvonca na Čáru. To je trochu mimo, ne? Dívám se na IDOS, linky, co jedou přímo na Zvonec, tedy Strakonice apod., jsou spolu s šalinou od ÚANu srovnatelné s IDSkou, ty, co staví u Ústředního krchova, jsou pak rychlejší asi o 5-10 minut. Ale samozřejmě dražší o tu šalinu.

3750
08 čer 2005 23:12
Pavel píše:
A Nemocnice Bohunice, kde pro změnu není žádná tramvajová linka do centra.
Ale tam ty regionálky zastavují i na Mendláku (a ve směru do centra i na Poříčí), takže není nutnost přestupovat u nemocnice. Což ovšem nemění nic na těch ostatních argumentech. Ještě bych snad dodal ukončení vybraných spojů tramvaje těsně před přestupním uzlem Osová.

1093
09 lis 2006 18:16
Mám pocit, že se tady občas srovnává nesrovnatelné. Srovnávat expresní spoje z Bíteše (ne IDS) s těmi, které vymetají po cestě vesnice asi nejde. Jak tady zaznělo, je značný předpoklad, že pokud bude Velká Bíteš v JMK, tak by tyto expresní spoje byly také zavedeny, předpokládám spíše na okraj Brna.
Stále ale moc nerozumím argumentu, proč musí zajíždět na Zvonařku. Sílu zvyku neberu, pokud to jde k lepšímu. Lidi se prostě přeučí a s odstupem času uznají, že je to takto lepší. Ohledně jiných argumentů. Na jedné straně říkáš, že je to rychlejší než MHD a Zvonařka je důležitá, že se odtama člověk dostane všude pěšky, tedy pomalu pěšky, takže výsledně pomaleji. Přeci s IDS toto odpadá, automaticky, ale za velmi zvýhodněnou cenu dostávám lístek na MHD. Takže je nesmysl, aby mě autobus zavezl na místo, kde je mizerná dostupnost MHD, ale je to dostupné pomalu pěšky. Ano, pokud to máš dostupné pěšky od Zvonařky, tak s IDS se v některých oblastech lidem zdražilo, ale myslím, že většina na tom vydělá (např. o 10 Kč dráž v regionálním, o 20 Kč méně v MHD). Ale i ta menšina, to má sice dráž, ale zpravidla výsledně rychleji a pohodlněji.

Nicméně zase se rýpnu (do čehož ses také lehce otřel) a to je docela špatný stav (nemyslím jen technický) přestupních uzlů. Starý Lískovec je docela dobrý příklad. Místo jednoho pořádného tu jsou tři polovičaté. Dunajská/Starý Lískovec (už to je špatně, že v každém směru je to jinde), kde nejezdí žádné tangenciální linky jako na Osové (25, 50). Osová, kde člověk musí vyjít schody. Ano, 403,404 jezdí z města od tramvaje, ale to je málo. A Nemocnice Bohunice, kde pro změnu není žádná tramvajová linka do centra. Možná to vyřeší tramvaj na kampus, kam se možná protáhnou linky z Bíteše, ale kdoví kdy to bude a tento špatný stav trvá 10 let. Nechápu proč nemohou alespoň linky 401,402 jezdit na přes Osovou k nemocnici namísto linky 69 (sazmořejmě některé spoje linky 69, protože jich je více, by jely dál než na Kyjevskou), tam by to přeci mělo větší smysl. A proč se Osová u tramvaje nemůže alespoň obsluhovat obousměrně pro lidi, kteří mají problém se schody.

340
12 čer 2012 17:51
Aha tak už asi vím, proč Jirka R. naráží pořád na tu Zvonařku. A zajímavý "nostalgický" výstřižek, takových klidně víc :-)

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
ds: Přesně tak, a když máme toho Silvestra, tak já teď jednou vzpomínkou elegantně spojím obě témata - tedy 10. narozeniny IDS JMK a linku 401 - Velkou Bíteš... Hezké počtení všem.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

3345
13 lis 2004 11:58
Jirka R. píše:
..lidi jsou tak naučení, vždyť to na Zvon. jezdí už od nepaměti. Prostě si myslím, že by si lidé téžko zvykli na komplikovanější cestu (přestup bus > šalina), kratší jízdní doba, atd.

Ale zvyknou si, když budou muset. Nebyli by první, ani poslední :wink:

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Nj, ono uz to bude 10 let…

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
Karlos píše:
Ale Velká Bíteš nemá už s JMK nic společnýho... Linka 401 není určená pro dojíždění obvyatel Velké Bíteše do Brna, ale je vedená do Bíteše jen proto, že tvoří pro okolní obce (Lesní Hluboké - Přibyslavice - Domašov + obce na lince 410) významnější spádové centrum a navazuje na ni tangenciální linka 163 směrem na Tišnov

Karlos to vystihl tak přesně, že bych to sám lépe nedokázal. Linka 401 opravdu není primárně určená pro dojíždění z Velké Bíteše do Brna. Na druhou stranu si město Velká Bíteš uvědomuje její přínos (byť pro dojíždění do Brna je to jen alternativa), protože iniciovalo a finančně podpořilo zahuštění intervalu ve špičkách pracovních dnů, doporučuji srovnání JŘ linky 401 z počátků IDS s tím dnešním.

Když už jsem to nakousnul, pamětníci, jaké výročí jihomoravské dopravy připadá na zítřejší den? :idsjmk1:

356
11 pro 2011 19:39
No vidíš, Domisi, aspoň si rozšíříš své znalosti. ;-) Aspoň k něčemu jsou tady to moje slohovky dobrý

Aha, tak takhle to bylo myšleno - „integrovaný dálniční express č. 401“. OK, ale prosil bych jej až na Zvonařku. biggrin

jestli je VB dost významnej cíl na to spojení až do centra
Tady, dle mého názoru, nejde o to, zda to je, či není významný cíl. Už mi to začíná být trapný, ale už jsem to tady psal - lidi jsou tak naučení, vždyť to na Zvon. jezdí už od nepaměti. Prostě si myslím, že by si lidé téžko zvykli na komplikovanější cestu (přestup bus > šalina), kratší jízdní doba, atd.

Ráno moudřejší večera. Dobrou

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Karlos píše:
Já věřím tomu, že pokud by došlo k nějakýmu převratu a ORP Velká Bíteš by se vzbouřila proti Kraji Vysočina a připojila se k JMK, tak by se určitě zaintegrovala nějaká dálniční meziregionální linka Brno - Velká Bíteš + případně dál :wink:

To by mohl být teprve tvrdej oříšek. Do dneška mě nenapadlo, že tam něco jezdí a že ta 401ka není ta hlavní linka na Brno. :-)

Ale pokud by k tomu přičelenění k JMK došlo, což taky čekám, že jednou dojde, to IDS se tam taky bude muset rozšířit. (tedy pokud se IDSJMK na Vysočinu nerozšíří i tak). a pak ten souběh bude třeba vyřešit. S tou integrací dálkových (komerčních) linek by mohl být problém a podle mě to ani není nijak žádoucí, abychom měli pár spojů různých dopravců v různých časových polohách. A mít samostatnou dálniční linku Brno - VB po vzoru 107 mi přijde trochu luxus. Spíš si myslím, že by ve špičkách stačilo vést pár spojů 401 express po dálnici, v sedle a o víkendu by se případně posílila současná 401. Jen je otázka, co s tou Zvonařkou, jestli je VB dost významnej cíl na to spojení až do centra. To nedokážu posoudit.

Jirka: Znám hodně lidí, co vystupují na Zvonařce a pokračují MHD do školy (nejčastěji právě na Českou). Že by ale někdo chodil denně přes centrum pěšky, slyším prvně. :mrgreen: Za to může tarif IDS, ještě před 10 lety by mi to asi přišlo normální.

356
Domisi,
tak jistota je jistota, prostě abys mi věřil, že to tam fakt tak mám :D. A navíc, žádné citlivé údaje na něm uvedeny nejsou, třeba RČ, takže o nic nejde...

Ano, v Brně jsem skoro každý den - mám tam školu, ale do ní chodím pěšky (Zvonařka-Česká), takže MHD využiju naprosto minimálně. Ale... A to teda slyším poprvé, že existuje i jízdenka MHD pro studenty :shock:. Proti té výhodnosti tebou zmiňované jízdenky nemám argumenty. Jó, zdá se to opravdu výhodné happy.

1082
PoŠuKov, 2. část
Jirka: Stačí odpovědět, já ten průkaz vidět nepotřebuju. #-o
V tom případě si ale myslím, že pokud cestuješ častěji do Brna a jedeš někam MHD, tak se ti ta žákovská univerzálka vyplatí. Stojí 117 Kč (má 24 polí) a cvakneš si na ni vždy 7 polí. A máš to za 34,- do Brna a k tomu "zdarma" 75 minut cestování MHD. Takže ano, s ICOMem je to levnější na Zvonařku, ale do Brna je to levnější IDS. A za tím si stojím. [-(

Jirka R. píše:
A omlouvám se, myslel jsem, že je to tvoje preferovaná varianta cesty
Řekl bych, že b1 by, stejně jako mě, ani nenapadlo jet do Bíteše jinak než 401, není to o preferenci trasy.

356
B1:
Já jsem to myslel tak, že to mají bez přestupu v trase Bíteš-cenrtum Brna (tak odpadá přestup Bíteš-Lískovec a Lískovec-centrum Brna), a pak už samozřejmě, dle cíle své cesty, musí přestoupit...

A omlouvám se, myslel jsem, že je to tvoje preferovaná varianta cesty

356
Domis:
ale jistě, ozvalo se z kouzelného sluchátka :D ;-)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

3750
Jirka R. píše:
OK, v tomhle máš pravdu - ti lidé pak stejně nasednou na MHD a to by šlo i z Lískovce... Ale, jak říkám, jde o to, že lidé jsou tak zvyklí, je to pohodlnější a blíž, bez přestupu, (stále tvrdím) levnější, rychlejší řešení.
Teď si trochu protiřečíš. Tak pokud pokračují dál MHD, tak to rozhodně mají s přestupem tak jako tak. Jen je rozdíl, kde a jak ten přestup vypadá.

Jirka R. píše:
Prostě, takto to je... Je vidět, že tady bude každý preferovat tu variantu, která je pro něj lepší.
P.S. Já žádnou variantu neprosazuji, v této relaci jsem v životě nejel, jen vysvětluju principy IDS

356
Karlos:
Jó, převrat by byl potřeba, a to nejenom v tomto případě...

dálniční meziregionální linka
toto nějak nechápu, přece všechny linky, které jsem, psal jezdí po dálnici... Jedinou výhodu tohoto tvého nápadu spatřiju v tom, že by se za jeden lístek a hlavně jednu cenu dalo cestovat busem do Brna i MHD

B1:
OK, v tomhle máš pravdu - ti lidé pak stejně nasednou na MHD a to by šlo i z Lískovce... Ale, jak říkám, jde o to, že lidé jsou tak zvyklí, je to pohodlnější a blíž, bez přestupu, (stále tvrdím) levnější, rychlejší řešení. Prostě, takto to je... Je vidět, že tady bude každý preferovat tu variantu, která je pro něj lepší. A navíc, se tam v Intersparu dá udělat (stále doufám) výhodný nákup e_smile

1082
PoŠuKov, 2. část
Jirko, můžu se zeptat, odkud kam máš máš ten žákovskej průkaz platnej? Jestli do Brna, tak OK, ale pokud je to jinam, tak by ti žádný dopravce neměl tu studentskou jízdenku do Brna prodat. Že realita je jiná, to je věc druhá, soukromí dopravci tím ale okrádají stát.

Nicméně pokud máš tu kartičku skutečně do Brna, i v IDSJMK můžeš cestovat levněji s Univerzální žákovkou jízdenkou. Pak těch 6 zón vyjde na 34,1 Kč. ;-)

3750
Jirka R. píše:
pokud jedu do Vaňkovky nebo tam někam okolo - kolik takových ale je?
Většina. Sice nejedou tam někam okolo, ale drtivá většina lidí jde přes Vaňkovku a podchod na Hlavas. Vychází to pořád lépe než dojíždět do centra z Lískovce. A navíc je to jenom o zvyku, prostě jsou lidé takto zvyklí...

Ale to je právě ten rozdíl, kolik lidí jede do Vaňkovky a kolik lidí jede přes Vaňkovku dále. A kam jedou? Někam, kam jezdí linky MHD, na které se dá přestoupit i z linek 6 nebo 8 a na kterých platí ten samý IDS lístek jako na lince 401?

A já bych teda preferoval přechod přes silnici ve Starém Lískovci před pěším pochodem Vaňkovkou, teda pokud bych v té Vaňkovce něco nepotřeboval, což obvykle cestou do práce nepotřebuji.

2994
09 zář 2009 20:14
Já věřím tomu, že pokud by došlo k nějakýmu převratu a ORP Velká Bíteš by se vzbouřila proti Kraji Vysočina a připojila se k JMK, tak by se určitě zaintegrovala nějaká dálniční meziregionální linka Brno - Velká Bíteš + případně dál :wink:

356
Ale Velká Bíteš nemá už s JMK nic společnýho...
Faktem je, že hodně lidí by bylo pro aby se Bíteš stala součástí Jihomoravského kraje. Přecejen tam, my, Bítešáci máme blíž do nemocnice, škol a pod. než do Jihlavy, ale to už je jiná debata. Prostě do Brna máme „spád“ (zní to divně) a hlavně výborné a rychlé autobusové spojení e_smile :a-:

356
Domisi, díky za vsvětlení principu IDS ;-)

356
Jejda, co jsem to udělal? Rozpoutat tady takovou slovní bitku :mrgreen: :roll:

Takže popořadě:
pokud jedu do Vaňkovky nebo tam někam okolo - kolik takových ale je?
Většina. Sice nejedou tam někam okolo, ale drtivá většina lidí jde přes Vaňkovku a podchod na Hlavas. Vychází to pořád lépe než dojíždět do centra z Lískovce. A navíc je to jenom o zvyku, prostě jsou lidé takto zvyklí...

Cena IDS z Bíteše kamkoliv po Brně 49,- (45,50 s univerzálkou)
No tak to muséím částečně vzít zpět svá slova o tom, že jet 401jedničkou vychází dráž než linkovým busem na ÚAN. Vycházím z toho, že přecejen 39/46 KČ je méně než 49,- a navíc si nemusím kupovat lístek za dalších 20,- protože dojedu (skoro přímo) do centra. A abch nezapoměl, já mám navíc studentskou slevu (prostě takovou tu oranžovou kartičku), takže platím jen 29/34,- biggrin a to už je sakra rozdíl

No jo Bítešák..
Co máté proti Bítešákům? nevimco :-s :mrgreen:

Radši si syp peníze řidičovi, tady jsou šalinkarty
a to budu, je to levnější. Nadruhou stranu šalinkartu nemám, takže tím by se možná rozdíl cen jízdného zmenšil. Šalinkartu totiž nevyužiju

Zajímalo by mě, jak teda místní (obyvatelé Bíteše) jezdí do Brna jinak než linkou 401?
Přesně jak říkáš, komerčními linkami. Nejvíce jich má ICOM, pak 2 BDS-BUS, 2 linky ZDAR, 1 ČSAD Ústí nad Orlicí (dálková), a pak dálkové Tourbusu, ČSAD STTRANS, ČSAD Č. Budějovice. Takže celkem 16 linek jezdí do/z Brna přes Bíteš, všehcny na Zvonařku.

A kolik ta přímá linka stojí, nevěřím, že by tě cesta do Brna včetně MHD vyšla levněji než jízdenka na 6 zón na 49 Kč
K tomu jsem se částečně vyjádřil výše, ale: ICOM: 39,- Kč, ZDAR: 46- Kč, BDS-BUS: 38,- KČ, Torubus: 28,- Kč, ČSAD STTRANS: tuším že 30,- KČ, (a ostatní nevím). Většina lidí nadává, že ZDAR je drahej, což je fakt, ale vychází to levněji než IDS ;-)

Omluva za slohovku

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2676 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 108  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata