Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 22 z 29    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 29  Další
Autor Zpráva

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
To je skoro stejné jak naše hláška č. 01: "Varování před kapsáří - beware of pickpockets..."

Myslím, že na "originalitu" brněnských hlášek nikde nemají.

2009
28 čer 2007 16:54
V jiných provozech mají docela zajímavé hlášky: http://lamer.cz/quotes/show/15960
:twisted:

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
Tak si taky rejpnu. Brnenske ELPy jsou proste celkove mensi (jak rozmery, tak poctem dotu na radek), proto pri nacpani informacemi (linka, cil, nastupiste, cas) vypadaji neprehledne. Napr. misto zobrazeni "4min" (navic bez mezery!) by stacilo "4". Cislo linky+cas tucnym rezem (jak to bylo po osazeni ELPu) taky zlepsi citelnost (ted pozorovatelovo oko nejvic upouta nejspis rolujici nazev cile).
Ja osobne Heilbronnskym panelum musim vytknout, ze pouzivaji font nedodrzujici zakladni typograficke pravidlo o stejne sirce vsech cislic. Ale jinak pekne (ale predpokladam ze take v jine cenove relaci).

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
To taky :-P

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Hlavně mnohem přehlednější...

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Rozhodně jsou hezčí jak v Brně,to je ale jen můj osobní názor... :-k

Jo je to podobný jako v Brně. A proč tam mají napsaný duplicitní odjezd to opravdu nevím. Možná to je tím že to byla dvouvozová souprava(každá souprava vysílala signál a proto to zdvojení, ale to je jen můj tip). No tak mám ještě jedno - z Hlavního Heilbronnského nádraží.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Tak zdejší panely nejsou o nic složitější, akorát navíc zobrazují informaci, jestli je odjezd teoretický podle jízdního řádu nebo teoretický podle skutečné polohy. Což by se dalo považovat za plus, pokud by zjištění skutečné polohy bylo přesnější. A v tom Heilbronnu to taky ještě nemají vychytané, pročpak jim to ukazuje dva duplicitní odjezdy linky S4 v 8:12?

Tak jak jsem slíbil, tak dělám. Foceno za deště na zastávce Rathaus. Všecko jsou busy, kromě S4 to je S-Bahn. Myslím že návod to nepotřebuje vůbec žádný, aji já jako začátečník v němčině jsem se v tom vyznal.

Já byl v Heilbronnu(NĚMECKO) a tam mají také informační panely ale hafo přehledný. Až stáhnu fotky dám sem jednu.

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
Pokud ten systém potřebuje "návod k použití", tak to o něčem svědčí. Co mají potom dělat (zahraniční) turisté? :-s

371
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
[quote="b1]Necetl jsem to cele, ale je tam napsane taky neco jako "Pokud do odjezdu zbyva vice jak 12 hodin ... "? :-)[/quote]
Ne, není. Je tam napsáno "Pokud do odjezdu zbývá více jak 10 minut pak se zobrazuje čas do odjezdu pomocí hodin a minut (př. 14:25), pokud je to méně než 10 minut, pak se zobrazuje formát 9min, 8min atd.
Je to napsáno i v nové šalině; mimochodem, ty příklady jsem si vymyslel, to v textu není, dodal jsem to jen pro ilustraci,jak je to myšleno.

3750
08 čer 2005 23:12
Pavel píše:
Na idsjmk.cz se objevil návod na informační panely
http://idsjmk.cz/pozor/elpy.htm
Necetl jsem to cele, ale je tam napsane taky neco jako "Pokud do odjezdu zbyva vice jak 12 hodin ... "? :-)

1093
09 lis 2006 18:16
Na idsjmk.cz se objevil návod na informační panely
http://idsjmk.cz/pozor/elpy.htm

588
20 říj 2006 16:11
Újezd u Brna
Miky píše:
Na Lesné u 2. koleje dole běhalo "Brno Lesná 2. kolej - Tišnov" a nad tím odjezdy busů...

Na Lesné jsem si všiml, že též místo nápisu "Zkušební provoz", byl název zastávky,jedinnou vadou na kráse bylo "protkání" zobrazených informací pixelovým matrixem o různé intezitě svícení těchto bodů. :-? .
A dneska dopoledne na panelech u Králova pole nádraží pro změnu tma. :mrgreen:

310
11 srp 2007 10:56
Pavel píše:
Jsem si všiml, že na panelech na hlavním nádraží už není napsaný zkušební provoz. A dokonce tu chvíli co jsem tam stál, tak to aji nějak fungovalo.

V pondělí se ty panely nějak vypínaly či co. Tak jsem se na ně chvíli díval a všim jsem si, že tam není zkušební provoz ani čas a ejhle čas se po pár sekundách objevil. Po dalších asi pěti sekundách se objevil zkušební provoz, tak jsem si oddychl, že je vše při starém.

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Na Lesné u 2. koleje dole běhalo "Brno Lesná 2. kolej - Tišnov" a nad tím odjezdy busů...

Ostrý provoz? Na Staré Osadě dneska ráno svítily poslední předpůlnoční odjezdy, odpoledne se panely omlouvaly, že jsou mimo provoz.. :pray:

1093
09 lis 2006 18:16
Jsem si všiml, že na panelech na hlavním nádraží už není napsaný zkušební provoz. A dokonce tu chvíli co jsem tam stál, tak to aji nějak fungovalo. Tak že by už ostrý provoz, nebo to tam jen není napsaný, těžko říct. Neví někdo?

Jinak tramvaje hlásí na Osové "přestupní stanice pro autobusy linek 401 a 402", nebo tak nějak. Kdyby to aspoň takhle fungovalo u více výluk...

588
20 říj 2006 16:11
Újezd u Brna
No já onehdál viděl na SO taky info o 44 jedoucí směr Křízkovského a včera u tramvají na SO byl odjezd linky 600, ale už nevím ani kam... :lol:. Jinak na panelech na nádru pro změnu jen čas.

6620
21 pro 2005 17:01
Philip: Mělo tam být R3, v uvedenou dobu jede rychlík do Brna.

9986
15 led 2005 23:41
onehdá mi někdo říkal, že z Lesné, nádraží jela d-1 až do Bystrce...

107
29 říj 2006 21:13
Brno-Řečkovice
Přidám taky jeden díl nekončícího seriálu o info panelech:
Dneska z KPn měla v 21:23 odjíždět jakási linka 123 na hlavní nádraží... (panel uvnitř budovy). :-D Bohužel jsem neměl čas na ni čekat...

Omlouvám se za kvalitu, měl jsem jen mobil :oops:

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
No na KPn dnes svítilo kromě 44 Křížkovského i 84 Židenice, kasárna! Další zajímavostí jsou služební jízdy. Tak je možno tamtéž vidět již delší dobu např. 6 Vozovna Medlánky či v Tišnově na žel. st. 302 garáže ČSAD Tišnov +- ** :-k

371
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
Když už jsme u těch důležitých informací; fotku jako důkaz sice nemám, ale časem možná bude, dneska jsem se od informačních panelů na Lesné dozvěděl, že a-44 permanentně jezdí na konečnou Křížkovského, nevíte o tom něco? Asi jsem někde chyběl nebo jsem neslyšel, že by se nějak měnila konečná...myslel jsem, že to třeba byl nějaký posilový spoj nebo něco v tom smyslu,ale na další odjezd a-44 to psalo to samé, tak kdybyste o tom něco věděli, rád se nechám poučit...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 715 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 29  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata