Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 100 z 111    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 111  Další
Autor Zpráva
38
19 srp 2007 14:46
A pro černé pasažéry se to taky vyplatí, v okamžiku, kdy uvidí revizora, už odesílají zprávu a jízdenka platí hned. Pokud by jízdenka platila až při příchodu zprávy zpět, tak je taková služba celkem na nic, nebudu přece spoléhat, že mi za 2 minuty opravdu přijede bus podle jř... Další nedomyšlená věc odborníků na dopravu...

Tak nam, tedy jim, zavedli v Praze sms jizdenky, tak jsem zvedav, kdy je zavedou v Brne. Jizdenku s volnym datem jsme zavadeli s desetiletym zpozdenim. Nevi nekdo o tajnych planech DPMB na evolucni krok v placeni jizneho?

Papírové jízdenky by samozřejmě měly zůstat zachovány. Komu se nechce datlovat ty tři písmenka (mimochodem všechny tři jsou náhodou na první stisknutí), tak si tu smsku může uložit jako šablonu :wink: A předpokládám, že po nějakém zkušebním provozu bude systém rozšířen o další typy jízdenek, popř. o možnost zakoupení více jízdenek na jednu smsku.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
To je jasny, ale nikdo te nenuti pres sms nakupovat. Ma to ale rozhodne vyznam v okamziku kdy potrebuji jet a neni pobliz automat, nebo nemam drobny...

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Nezlob se na mě, ale než tam něco vydatluju na mobil,..... Nehledě na to, že těch jízdenek budu potřebovat třeba víc (rodina).

http://www.novinky.cz/domaci/za-prazsko ... m2np8.html

Takhle nějak si představuju budoucnost odbavování v MHD, a ne čipové karty. I když teda nevím, jak by při nástupu předními dveřmi ověřovali řidiči platnost jízdenky, resp. jestli by to příliš nezdržovalo odbavování.

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
chat-maniac píše:
O zaměstnaneckých výhodách (moderní slovo - benefitech) se taky odmítám bavit, pro hodně lidí to je jedna z věcí, proč jdou k určitému zaměstnavateli. Dnes to nedělají jenom "postkomoušský" firmy, ale právě ty moderní evropsky zaměřený. Stravenky, obědy, očkování...... To je dál zbytečný řešit.
Jednim z hlavnich duvodu je, ze z tec "benefitu" se nemusi platit dan z prijmu, socialka, ... Cim jsou v zemi vyssi dane/socialka, tim vice benefitu a mene penez na mzde zamestnanci dostavaji. Extremem je treba Finsko, kde se nikdo nepta pri nastupu do prace kolik dostane penez (dostane vzdy to stejne at jde delat kopace, nebo inzenyra), ale co k tomu dostane navic.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Tasa: To máš pravdu, žádný vlaky! Za Brno můžu v našich busech na jakékoliv lince (a-510 a-302) v jakékoliv zóně. S cizím busem po Brně jakákoliv linka, a za Brno linky do 99 jakéhokoliv dopravce.
Jezdím ze Sokolnic na a-40 s Borsákem a no problem :-)

Cituji: "Linky 1-99, v zónách 100+101 i linky 100-999"

Zaměstnanců je cca 3000, polovina jsou řidiči, všichni mají nárok na zaměstnaneckou. Plus rodinní příslušníci a důchodci podniku.

O zaměstnaneckých výhodách (moderní slovo - benefitech) se taky odmítám bavit, pro hodně lidí to je jedna z věcí, proč jdou k určitému zaměstnavateli. Dnes to nedělají jenom "postkomoušský" firmy, ale právě ty moderní evropsky zaměřený. Stravenky, obědy, očkování...... To je dál zbytečný řešit. Hospodářské noviny a nebo MF Dnes příloha Ekonomika to řeší docela často.

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
R3sidento píše:
To: Tasa -> Ja sem jel do sokolnice a ukazal ji to a pruvodci me nechala jet dal. Tak ted sem s toho zmateny aji ja :) :idea:

Někteří průvodčí dělají kontrolu jízdenek tak povrchně, že i kdyby si jel do Sokolnic a na jízdence bylo napsáno třeba Cheb, tak si toho ani nevšimne (z vlastní zkušenosti). A nějakou šalinkartu už nebude vůbec zkoumat, zvlášt když ji má ve vlaku IDS minimálně polovina lidí...

9306
10 čer 2004 11:19
Staci se podivat na prukaz, ze zadni strany to tusim je i napsany.. Ty casy , kdy to platilo na veskerou MHD jsou pryc.

15
03 lis 2007 13:03
Loc: 49°14'7.067"N, 16°35'4.854"E
To: Tasa -> Ja sem jel do sokolnice a ukazal ji to a pruvodci me nechala jet dal. Tak ted sem s toho zmateny aji ja :) :idea:

3727
28 úno 2006 19:00
ad R3sidento:Klasická demagogie!

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
To je ale bordel...

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
R3sidento píše:
Nejlepsi je pracovat u DP mam za 100 Kč na Rok vsechny pasma + Plavbu lodi a okolni vlaky kolem brna. :-D

Co to meleš s těma vlakama, na vlak nám to neplatí vůbec a všechny zony taky nemáme. Platí nám to na všechny zony jen ve vozidlech s označením 1-99 a nad 99 ve všech zonach jen ve vozidlech DPMB. U ostatních dopravců nad 99 jen v zoně 100+101

3395
Doma
ds píše:
Marně se snažím najít odpověď na otázku, týkající se "kombinované jízdenky" - příklad : mám šalinkartu do zón 100+101 a chci cestovat do Modřic. Označím si jízdenku za 8 Kč, tím mi vznikne jízdenka na 3 zóny s platností 90 minut.......

Potud chápu. Ale co když např. přijedu do Modřic linkou d-2 a dále (v rámci zóny 510 dejme tomu do Olympie) budu chtít pokračovat autobusem? Je takto vzniklá kombinovaná jízdenka přestupní?

Ano, je takoná jízdenka přestupní, má stejnou platnost jako jízdenka na 90 minut.

9306
Taq odpoved mu tedy pomohla. Co napsat neco rozumnyho?

15
03 lis 2007 13:03
Loc: 49°14'7.067"N, 16°35'4.854"E
ds píše:
Marně se snažím najít odpověď na otázku, týkající se "kombinované jízdenky" - příklad : mám šalinkartu do zón 100+101 a chci cestovat do Modřic. Označím si jízdenku za 8 Kč, tím mi vznikne jízdenka na 3 zóny s platností 90 minut.......

Potud chápu. Ale co když např. přijedu do Modřic linkou d-2 a dále (v rámci zóny 510 dejme tomu do Olympie) budu chtít pokračovat autobusem? Je takto vzniklá kombinovaná jízdenka přestupní?

Nejlepsi je pracovat u DP mam za 100 Kč na Rok vsechny pasma + Plavbu lodi a okolni vlaky kolem brna. :-D

3395
Doma
Taky jezdím domů z práce velice často půlnočním rozjezdem a ráno do práce čtvrtým.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Tasa píše:
Příplatek by se platil až od půlnoci do 4 do rána a to jsou všichni odpolednáci už doma a nočnáci zase v práci. Pracujících v tuto noční hodinu moc nejezdí.

Jsi si jistý? Já když mám odpolední, tak zrovna končím mezi 23:00 a 0:30 a jezdím domů nejčastěji půlnočním rozjezdem.

9306
V cem ? vytizenost je vysoka, trakce nejlevnejsi .. Pokud se neflaka kontrola, tak nocni muze byt na km i vydelecnejsi .

520
03 dub 2006 14:42
Proč? Oč jsou tam vyšší náklady než ve dne?

3395
Doma
Protože noční doprava je silně ztrátová.

520
03 dub 2006 14:42
Řekněte mi jediný rozumný důvod, proč by noční linky měly být dražší? Neměly by se zdražit také sobotní a posilové spoje? :-s

3395
Doma
Příplatek by se platil až od půlnoci do 4 do rána a to jsou všichni odpolednáci už doma a nočnáci zase v práci. Pracujících v tuto noční hodinu moc nejezdí.

3345
13 lis 2004 11:58
pd píše:
...Jinak řečeno, významnějším zdražením by se odstranila ta současná sardinkoidnost a sockovitost. Otázka je, jestli je to ten správný přístup, jestli MHD má být podobnou službou, jako je třeba osvětlení na silnici nebo něco víc...

za současného zdražování všeho možnýho by to bylo nefér vůči méně majetným občanům...

pd píše:
..."a pro ty, co denně jezdí nočními spoji do práce by mohl existovat "příplatkový kupón pro noční linky", řekněme za stovku za měsíc"...

proč někoho "penalizovat" za to, že musí pracovat v noci (musí noční spoje využívat)? Tito cestující jsou stejní jako ti, co jezdí ve dne..

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2775 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 111  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata