Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 10 z 29    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Další
Autor Zpráva
16
29 zář 2011 13:11
Ono srovnávat Olomouc s Brnem je trochu jako jablka a hrušky. V Olomouci fungují panely pouze u jediného dopravce což je dopravní podnik. ELPy v Brně nefungují pouze pro DP, ale také pro ČD a dalších 19 autobusových dopravců. Nehledě na to, že v Olmiku mají v podstatě dvě tramvajové tratě + "desítka busových" linek. Samozřejmě, že spolehlivost sběru dat a vyhodnocení na "malém" modelu nota bene jedné uzavřené přenosové soustavy (JMK má tři), je spolehlivější než takový rozsah jako má JMK. Nicméně je třeba si uvědomit, že panely v Olmiku právě vycházejí částečně s koncepce ELPů v JMK a samozřejmě i s chyb co tyto panely mají.
Pro všechny příznivce ELPů a nejen pro ně mám potěšující zprávu, že v současné době probíhá výběrové řízení na dodávku dalších panelů v počtu 51ks s modernizací stávajících. Tak by jich mohlo být celkem 130.
:applause:

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Je škoda, že Brno se pyšní velmi moderním RISem a takovéhle detaily, navíc pro běžného cestujícího nejvíce viditelné a nejvíce podstatné nefungují zcela správně...

7035
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Jenda: panely v Olomouci jsou (a jistě ještě dlouho budou) na daleko vyšším levelu.

616
13 srp 2010 13:44
geograf píše:
Mě by zajímalo, jak moc jiné jsou panely na zastávkách v Olomouci a jakou mají spolehlivost.

Už jsem tady o tom myslím psal, v Olomouci fungují panely již několik let perfektně. Papírové jízdní řády již téměř nikdo nečte. I dispečeři se panely naučili používat, takže při jakékoliv nehodě nebo výpadku některého spoje se o tom cestující na panelech po trase ihned dozví. Pokud je spoj zajištěn nízkopodlažním vozidlem, je vedle odjezdu piktogram vozíčkáře http://forum.bmhd.cz/download/file.php?id=8046&mode=view (i pokud jede nízkopodlažní na negarantovaném odjezdu).
Existují také tzv. virtuální body, podle kterých se aktualizuje na panelu čas, když je vůz třeba v koloně nebo čeká na křižovatce atp. Jinak bere zastávka údaje z odbavení předchozí zastávky. Jakmile vozidlo odbaví zastávku a zavře dveře, tak jeho čas na panelu zmizí za asi 1 sec. Nutno říci, že panelů je po Olomouci kolem 60. A samozřejmě se jedná o dost menší provoz než v Brně. Ale jde to :D. V Brně systém začíná také celkem fungovat :applause:, ale spoléhat zatím moc nelze.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Kalibraci provádím vždy ráno v 7:06, při odjezdu linkou 84 sarcastic Zatím jely vždy na vteřinu přesně.

6351
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Ovšem na ty hodiny bacha, umí jít taky s přesností +/- několik desítek sekund!

1161
ČR
Stará osada vypadne zejména tehdy, když člověk ten panel potřebuje. Takže to využívám spíše na hodiny, které jedou téměř pořád.

Kupodivu se na ten panel dá spolehnout, když už jede. V rozhodování, jestli jet a-45/75 nebo a-55/58 to i pomáhá :-)

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Přes Starou Osadu moc nejezdím, ale z hlaváku docela často a v drtivé většině případů fungují spolehlivě... a dokonce ty údaje mají i dost společného s realitou.

24
22 dub 2010 00:09
Mě by zajímalo, jak moc jiné jsou panely na zastávkách v Olomouci a jakou mají spolehlivost. A pokud lepší, tak proč se nepoužívají také v IDS JMK? Tohleto jsou takový zmetky, že bych toho člověka, který je vybral, propustil. Nejenže nefunguje na Staré Osadě, ale ani na hlaváku nejsou vůbec spolehlivé.

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Karlos píše:
Nebo třeba Žide.kasárna biggrin

Nechtěl jsem tomu věřit, ale ve čtvrtek jsem jel jedno 15-Tr na Starou osadu a fakt že jo, bylo vidět "Žide.kasárna".

Můj nový web o severním okolí Brna

No aspoň, že to Libušino údo nezkrátili ještě o dvě písmenka. Znělo by to dost blbě. Ono i o jedno písmenko a bylo by to divné

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Zrovna teď jsem jel skrz Kohoutky a Libušina tří a Libušino údo :-)

2994
09 zář 2009 20:14
Nebo třeba Žide.kasárna biggrin

7035
Žlutý kopec
Miropiro: aby se cestujícím hůře četl nápis zastávky. :mrgreen:
Kdyby tam alespoň byly tečky, ale občas se zkracují názvy, kde to není potřeba.

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Jenda píše:
to stejné Výstav. hlavní vstup byl Výstav.hlav.

Taky jsem to dnes viděl v jedné z rekonstruovaných 14Tr, co to má být za chybu?

Můj nový web o severním okolí Brna

3347
13 lis 2004 11:58
chat-maniac píše:
Nebo při přehrání dat nějaká zvláštní odchylka/uchýlka?

Může se stát, že se stihne přehrát pouze databáze v PP a panely už ne (přerušení řidičem, rádiový stín, atd.), pak to může zobrazovat nesmysly. Ale pravidelně se nahrávají stejně jen PP, v jejichž nových datech bývají JŘ na výluky..

Administrátor
2508
28 lis 2007 23:00
Brno
agent_s_teplou_vodou píše:
Už si ani nepamatuju, kdy naposledy fungovaly bezchybně infopanely na autobusovém stanovišti na Staré Osadě.
K čemu jsou panely, které neukazují 5 nejbližších odjezdů?

Trochu mi to připomíná Arabštinu, to abych se šel učit. :mrgreen:

Moderátor
7612
17 pro 2006 22:32
Brno
Nemůžu si pomoct, ale zase si musím rýpnout. Kde se neustále berou nové a nové chyby v palubním počítači? Naposledy nestíhání RISu při velmi rychlém dojetí na konečnou a přehození na další jízdu, kdy zůstane linka, ale prázdný cíl nebo děkujeme? Nebo při přehrání dat nějaká zvláštní odchylka/uchýlka?
Když jsem přehrával web, přehrál jsem celou novou verzi, ne jenom jednu novou část na starý základ. A když už, tak jsem si to odzkoušel, a doladil. Neříkám, že to je jednoduché, ale neustále chyby...

6650
21 pro 2005 17:01
Zajímavý nástroj - Brno tam sice není, ale z IDSJMK je tam Břelav, Hodonín, Mor. Bránice, Ivančice, Silůvky, Znojmo, Znojmo, Nový Šaldorf, Šatov (a možná ještě něco).

632
14 úno 2005 15:12
Bystrc
Jenda, Karlos: To vypadá na chybu sw nebo dat v palubáku: místo textů určených pro vnitřní červené LED se na něm patrně zobrazují texty určené pro zobrazení na palubáku a v boční perlové šňůře (na VFD), které se musí vejít do docela omezeného počtu znaků. Nebylo by to poprvé, už jsem to kdysi viděl (v a-84, např. "KP nádraží").

7035
Žlutý kopec
A na t-39 se pro jistotu začaly zastávky hlásit 2x po sobě. Asi je dobrá zkušenost z t-30.

2994
09 zář 2009 20:14
Zimní stadion > Zim.stadion

616
13 srp 2010 13:44
Se mi zdá, že je nějaký kiks ve vnitřních BUSE panelech (červených) nebo spíš v RISU? Například na lince 37 jsem dnes pozoroval, že dvouslovné zastávky se nezobrazují celé - např. Libušina třída byla psaná jako Libušina tří, to stejné Výstav. hlavní vstup byl Výstav.hlav. - pozorováno ve dvou vozech 14Tr z Husovic (3247, 3252). Vadné LED jsem vyloučil, protože když svítil nápis -> JÍROVCOVA, tak dané LED svítily.

1161
ČR
V horním panelu prý vyhořela nějaká důležitá součástka. Již jsem na to Kordis upozorňoval.

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Už si ani nepamatuju, kdy naposledy fungovaly bezchybně infopanely na autobusovém stanovišti na Staré Osadě.
K čemu jsou panely, které neukazují 5 nejbližších odjezdů?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 715 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 29  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata