Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 86 z 111    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 111  Další
Autor Zpráva
1092
09 lis 2006 18:16
Ojin píše:
Z téhle formulace bych usuzoval, že když má někdo šalinkartu na zóny Brno-Hodonín vlakem tak může použít i linku 109, moc se mi to ale nezdá.

V tom letáčku jsou informace o jízdenkách, takže to bude jen pravděpodobně pro jízdenky. Nicméně pro neznalé to může být docela zavádějící.
V jiném letáčku co jsem teď četl jsem našel toto (zdroj opět idsjmk.cz)

...Cena jednorázové přestupní jízdenky mezi Hodonínem a Brnem bude při cestě vlakem i
autobusem stejná – bude potřeba jízdenka na 10 zón v ceně 59 Kč a cestující budou moci v rámci její časové platnosti využít i
městskou dopravu v Brně a Hodoníně...

Nicméně, nikde se tam nelze dočíst, proč tomu tak je. Myslím, že toto Kordis moc nevychytal. Akorát to lidi bude mást a bude přinášet zmatky.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
S relačním tarifem bych byl opatrný, ten může celý systém hodně zdeformovat, znepřehlednit a ve výsledku i zdražit a to jistě nikdo nechce. Spíše bych se přimlouval pro ty tarifní výjimky pro smysluplné relace (Ivančice – Brno, Kyjov – Brno). U Veselí žádná výjimka potřebná není, protože tam je to stejně více jak 11 zón. Hodonín je trochu specifický případ, kdo chce jezdit jen vlakem nebo jen busem, pořídí si konkrétní zóny a když jednou za čas pojede něčím jiným, tak si to zaplatí. Pokud se tomu chce vyhnout, koupí si všezónovou a má po problémech. Navíc si může beztrestně vyrazit o víkendu kamkoliv v rámci IDS JMK.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

435
10 bře 2006 08:34
u Gagarina, Armstronga a Remka
Citace:
použité jízdní doklady jsou stejné jako v případě jízdy vlakem

Z téhle formulace bych usuzoval, že když má někdo šalinkartu na zóny Brno-Hodonín vlakem tak může použít i linku 109, moc se mi to ale nezdá. To by podobně muselo být s Kyjovem. Tam copak můžu jet 106kou, když mám zóny na vlak? U předplatních dokladů by možná bylo vhodné přejít na relační tarif, pro relace jako Brno-Hodonín, Brno-Kyjov, Brno-Ivančice, Brno-Veselí by to mělo přínos v podobě zvýšení nabídky - nemusím hlídat, přes co pojedu. Zneužití by bylo malé - pokud už si někdo takovou předplatní koupí, tak patrně proto, že jezdí zejména mezi danými dvěma body.

588
20 říj 2006 16:11
Újezd u Brna
A teď si fčil vyber, co je pravda ](*,)
A to není jedinný případ, kdy se cesta z bodu A do bodu B tím kterým druhem dopravy liší po délce trasy o jednu zónu a řekl bych, že čím jsi dál od Brna tak na to narazíš spíš. A to jsou i preferované trasy, které ukazuje i vyhledávač spojení Idos.

1092
Izidor:
toto je citace z informačního letáku z http://www.idsjmk.cz pro cestování mezi Hodonínem a Brnem:
Citace:
Z Hodonína do Brna vedle vlaků zabezpečí dopravu i přímá autobusová linka 109. Po celý pracovní den pojedou autobusy aspoň každou hodinu, o víkendech každé dvě hodiny. Z Hodonína na ÚAN Zvonařka dojedete za 95 minut. Sice pojedete přes jiné zóny, ale cena jízdného a použité jízdní doklady jsou stejné jako v případě jízdy vlakem

Nicméně autobusem do Brna je to 10 zón, ale vlakem 11 zón

588
Újezd u Brna
Tak tos mě trumfnul, ale v tvé případě šlo spíše o krychlík :-D

9986
15 led 2005 23:41
haha, já jel, pravda, v jiném IDS než JMK, rychlíkem tvořeným soupravou 810 + 010

588
Újezd u Brna
Pavel: v tarifu je napsáno, toto: III. TARIFNÍ PRAVIDLA :
12. Cena jízdného je odvozena od počtu a druhu použitých tarifních zón a časové platnosti
jízdenky. Použitou tarifní zónou se rozumí i tarifní zóna nebo zóny, kterými cestující pouze
projíždí.
Tak nevím, co by to zas bylo za vyjímku. Ale citoval jsem z minulého plného znění tarifu ( http://www.kordis.cz/cenik/historie/080628/Tarif.pdf ), nová verze tam opravdu zatím není, tak nevím , bude-li v tomto ohledu nějaká změna.
Ta přerušovaná červená čára bude jen nejspíš pro schématičnost, že R5 pojede přes Břeclav do Hodonína, aby si někdo nemyslel, že přes Bořetice a Čejč budou místo lokálek jezdit rychlíky. biggrin No ale jel jsem už jednou rychlíkem tvořeným vozy 850+050 :-D

Kuba: to jsou výmluvy jak prase, nechce se jim , ne že by to nešlo. Přidat pár dat do těch jejich mobilních tiskárniček ](*,)

1092
Jak již tady několikrát zaznělo, že při cestě R5 po zaintegrování Břeclavska, nebude nutné při cestování např. mezi Brnem a Hodonínem platit za Břeclavskou zónu. Tedy zaplatím o jednu zónu méně, než skutečně projedu. Neví někdo, jak je ale toto ošetřeno. Vždyť o tom nikde není žádná informace. Na jízdním řádu není nic. Toto snad musí být řešeno v tarifu, který ale na stránkách idsjmk není. Navíc pokud si zakoupím šalinkartu pro zóny mezi Brnem a Hodonínem (bez Břeclavy), kdo mi může zabránit v Břeclavi vystoupit, prakticky je to nekontrolovatelné.

6620
21 pro 2005 17:01
Izidor: Někdo se na to ptal a údajně se o tom jedná. Vymlouvají se na to, že v těch IDS, kde to je (Olomouc, Hradec Králové) mají jízdenky z místa A do místa B, u nás je to na zóny.

588
Újezd u Brna
Jj, těch vyjímek v tarifu povážlivě narůstá confused . Neví někdo, jestli se už konečně děje něco v tom, aby i průvodčí ve vlacích vydávali jízdné taky dle tarifu IDS. Asi zase vznesu dotaz na Kordis :-k

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
no nemusí, ale pak nějaký ids postrádá logiku ve zjednodušení

7
28 zář 2008 17:27
A kdo říká, že musí být všude všechny ceníky stejné :-"

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Zdeněk píše:
v tramvajích jsou jiné ceníky než má kordis na svých stránkách. v tramvajích není v ceníku žádná jízdenka úseková za 8Kč jenom pro Břeclav, takže podle něj by měla platit na MHD klasicky za 7, ale na kordisu je to za těch 8Kč na čipovky, hotově nejlevněji za 15... kdepak udělali soudruzi chybu? :mrgreen:

No, vzhledem k tomu, že Břeclav to zaintegrování MHD schválila na poslední chvíli, tak se ani nedivím, že tam chybí :-P

Honny píše:
Co už, do Břeclavi jedině autem.

Proč? Vícezónové jízdenky by měli v Břeclavi bez problémů platit. Tudíž není problém na třízónovou jízdenku dojet z Hodonína od zastávky MHD, kterou mám přímo u domu až do Břeclavi, řekněme k Tescu na (předvánoční :lol: ) nákup :wink:

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Co už, do Břeclavi jedině autem.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
já to říkám furt, že je to pořád složitější....
ať žije jednotný tarif

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
v tramvajích jsou jiné ceníky než má kordis na svých stránkách. v tramvajích není v ceníku žádná jízdenka úseková za 8Kč jenom pro Břeclav, takže podle něj by měla platit na MHD klasicky za 7, ale na kordisu je to za těch 8Kč na čipovky, hotově nejlevněji za 15... kdepak udělali soudruzi chybu? :mrgreen:

3661
26 čer 2005 08:44
Brno-Líšeň (25, 26, 58, N97, N99)
Jj taky sem se díval že tam maji 14ku.

Zdeněk píše:
Všiml si někdo z Vás, že na jízdence za 500Kč je chybně uvedená platnost jízdenky???
Příloha:
samer-issa-hp.jpg

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Všiml si někdo z Vás, že na jízdence za 500Kč je chybně uvedená platnost jízdenky???
Příloha:
500.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Naposledy upravil Zdeněk dne 22 lis 2008 21:45, celkově upraveno 1

522
19 zář 2007 08:18
miropiro píše:
A kde se to tam píše? Ne že by mě vrátili hodně, asi 30 korun, ale kamarád takovou informaci nikde nanešel ve smluvních podmínkách. >To zas říkali v rádiu, ne?<

Nic proti kamarádovi, ale asi neumí hledat. Ve smluvních podmínkách je to na straně 6. Prostým výpočtem na to dojdeš, že teď už nic nevrací na roční od 1. 1. 2008.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
jan.peta píše:
To chtít můžeš, ale podle jejich koeficientu se na roční šalinkarty v platností od 1. 1. 0x vrací peníze pouze do 7. 9. 0x. Takže jedinou možnost výběru máš takovou: Buď projezdíš starou jízdenku a zaplatíš v prosinci o 365 Kč (roční studentská) víc než loni a nebo "zahodíš" starou jízdenku s ní 154,20 Kč (za prosinec) a koupíš si novou s platností od 30. 11. Jiná možnost není.

A kde se to tam píše? Ne že by mě vrátili hodně, asi 30 korun, ale kamarád takovou informaci nikde nanešel ve smluvních podmínkách. >To zas říkali v rádiu, ne?<

Můj nový web o severním okolí Brna

522
19 zář 2007 08:18
miropiro píše:
Ale tak mohl bych chtít ještě navrátit jízdné za prosinec :-D A rázem si koupit novou za starou cenu od listopadu...

To chtít můžeš, ale podle jejich koeficientu se na roční šalinkarty v platností od 1. 1. 0x vrací peníze pouze do 7. 9. 0x. Takže jedinou možnost výběru máš takovou: Buď projezdíš starou jízdenku a zaplatíš v prosinci o 365 Kč (roční studentská) víc než loni a nebo "zahodíš" starou jízdenku s ní 154,20 Kč (za prosinec) a koupíš si novou s platností od 30. 11. Jiná možnost není.

2574
Malečkův rajón
Ale tak mohl bych chtít ještě navrátit jízdné za prosinec :-D A rázem si koupit novou za starou cenu od listopadu...

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Jak již bylo mnohokrát řečeno, cena šalinkarty se počítá od datumu počátku platnosti. Takže ne :-)

2574
Malečkův rajón
Už jsem asi přišel na to, jak se vyhnout zdražení :pivo:
Do konce prosince mi platí stará roční studentská šalinkarta.
Jestli jsem to pochopil dobře, tak bych si mohl jít koupit nový kupón ještě v listopadu a říct si, že to chci až od konce prosince (30 dnů po nákupu). Tím pádem to koupím ještě za 1850,-Kč, nebo ne? Dovolí to?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2769 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 111  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata