Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 83 z 111    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 111  Další
Autor Zpráva

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Doufejme, že to bude skutečně 45 a ne těch 15/45 :evil:

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
Ad ds, Zdeněk: Cituji z odpovědi z KORDISu na můj email ohledně nové univerzální jízdenky:
"Dobrý den,
při označení na 3. prázdném poli bude jízdenka platit 45 minut."

Tedy, jestlu dobre chapu, 60 min se na univerzální zkrátí na 45 min (bez ohledu na brněnské/nebrněnské zóny) :-( . Ale i tak bude univerzalni stale vyhodnejsi.

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
jen si nemyslím že pro lístek na 15/45 minut a 60 minut se bude označovat stejný počet políček... ta za 15/45 pravděpodobně udělat nepůjde, není kam ji vecpát. no a kdyby se vše posunulo o políčko, tak by se zas nevyplatilo. podle mě lístek na 15/45 na univerzální jízdence nebude (nedej bože aby nebyl ten na 60 minut)

3221
blekfild
Tohle ale platí jen o čtyř a pětizónových jízdenkách. Naopak při jízdě po Brně vychází nová univerzální jízdenka velmi zajímavě.
Příloha:
tarif.JPG

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

5
03 úno 2009 20:28
Spy píše:
V případě univerzální jízdenky se zvyšuje počet jejích polí z 20 na 24. Tato jízdenka, která se prodává zejména v předprodejích na vlakových a autobusových nádražích a v předprodejích DPMB, bude i nadále nejvýhodnější variantou pro občasné cestující. (http://www.idsjmk.cz)

No a máme to! Takže sbohem univerzální jízdenko... Za 83 haléře úspory se mně nevyplatí se s tím cárem opatrovat. Vyšlo mně to, že asi jednu jízdu bych měl za celý měsíc zadarmo - nejezdím každý den. Přežili jsme horší věci!

1111
05 čer 2005 13:18
PvvS: http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 90205.html

609
24 čer 2005 20:56
Univerzální jízdenka:
Jako 22Kč bude fungovat při označení 3 polí, jako 24Kč při označení 4 polí. Na principu univerzálky se nic nemění.
Vyměňovat se budou pouze celé (zcela neprojeté) univerzální jízdenky.

peno: jednalo se zřejmě o špatně nahraný strojek, kterých bylo ze začátku IDS hodně (chtěl jsem napsat mraky :-) a slečna z BORSu, která se o strojky starala moc nevládla technice, takže bych řekl, že někde něco nesprávně definovala, když vytvářela data pro strojky.

1442
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
mě by spíš zajímalo na kolik polí vyjde ta 22 kč, jestli bude stejně jako 24 či ne..

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Spy píše:

V případě univerzální jízdenky se zvyšuje počet jejích polí z 20 na 24. Tato jízdenka, která se prodává zejména v předprodejích na vlakových a autobusových nádražích a v předprodejích DPMB, bude i nadále nejvýhodnější variantou pro občasné cestující. (http://www.idsjmk.cz)

Jaksi sem se nedočetl, jak s výměnou univerzální jízdenky. Mám jednu a na ní spotřebovaných 12 polí. To mi vymění část? Třeba koupím novou a za starou mi odečtou 12x4,7 Kč? Nebo celá propadne? Bo ji asi nestihnu projet...
btw: nárůst ceny univerzálky je 24%, vícezónových 15% a dvouzónových 46%.

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
peno píše:
Také bych se k těm 24 polím přikláněl, ale uvidíme co vymyslí.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Na stránkách Kordisu http://www.idsjmk.cz/#090204 zveřejněn nový cenník.
Díky za info Mirkovi z k-reportu.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Také bych se k těm 24 polím přikláněl, ale uvidíme co vymyslí.

Za sebe si ale myslím, že celé to zdražení je výsledkem vydírání krakského úřadu brněnským magistrátem a DPMB. A opravdu se nebojím slovo „vydírání“ použít, byť je to dosti silný výraz. Navíc zdražovat v době finanční krize, kdy ceny pohonných hmot jdou dolů a nezaměstnanost naopak nahoru, považuji za ne příliš dobré pro podporu veřejné dopravy. Nemluvě o tom, že musím souhlasit s Pospíšilem v tom, že je to podraz zejména na cestující v nově zaintegrovaných územích, protože změna podmínek nového systému po 4,5 měsících jeho fungování, což je tak akorát aby si na něj lidé zvykli, je také pěkný podraz.

Ale jedna věc mě v tom novém ceníku zaujala: cena 24 h jízdenek pro mimobrněnské a všechny zóny, která zůstala nezměněná. Nevím jestli to není nějaká chyba, ale pokud ne, tak to považuji za velmi dobrý krok na podporu turistického ruchu v kraji.
-------------------------------------------------------
A teď se ještě vrátím k tomu, co jsem slíbil v obecné, ohledně břeclavské MHD. Dlužno říct, že to Kordis uhrál do outu a odpověděl mi jenom na to, že v autobusech nejsou označovače. Prý v takovém případě musí řidič vypsat údaje na jízdenku ručně. Navíc mi řekli, že označovače v břeclavské MHD prý budou do tří měsíců. Ale ohledně toho, proč mi řidič nevydal mnou požadovanou jízdenku nic. Tak jsem jim obratem napsal, že trvám na odpovědi o této věci. To bylo začátkem ledna. Odpověď jsem ale dodnes nedostal. Tak jim tam hodlám napsat znovu a odpověď urgovat.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

1653
Hrubšice
já bych byl pro 24 políček, protože kdyby bylo jedno políčko jedna zóna tak by se pletly lístky na 2 zóny, který máme tři druhy. kdyby se desetiminutovej bral jako jedno políčko, vyšel by na 7Kč což asi nebude

jo ten jeden co by se vyplatil by byl lístek za 22Kč, vyšel by o korunu levněji... ale kdyby ds neupozornil, asi by mě to nenapdalo

5
Pěkně si to tady malujeme, ale stejně budeme muset počkat, až co na nás páni vymyslí...

107
29 říj 2006 21:13
Brno-Řečkovice
Nebo bych ty univerzální udělal na 24 políček - aby se dalo cvaknout 12 a 12 polí (maximum co lze) při delší cestě na víc jak 10 zón. A nebo jen 22 při použití Mrakova nápadu - pak by to nemuselo být tak dlouhý.

5
Buď tak, nebo by ta univerzální musela stát tak 110 Kč, aby se to vůbec vyplatilo kupovat. Jinak je to naprosto k ničemu a užitečné to může být snad jako záloha pro případ, kdy neseženu normální jízdenku (což se mně v autobuse ČSAD stát nemůže, že jo).

Naposledy upravil Bara182 dne 03 úno 2009 21:23, celkově upraveno 1

588
20 říj 2006 16:11
Újezd u Brna
Mrakicio píše:
stačilo by, kdyby se vždy označovalo o políčko míň, než teď - tedy jedno políčko = jedna zóna

taky by mě to přišlo logičtější

9986
15 led 2005 23:41
stačilo by, kdyby se vždy označovalo o políčko míň, než teď - tedy jedno políčko = jedna zóna

5
Zdeněk píše:
no tak ty ceny jsou snad vždy vyšší než normální lístek, což je divné...
Ať počítám jak počítám, nenašel jsem žádnej lístek kdy při ceně jednoho políčka 7Kč by byla úspora. Nebude třeba víc políček??

Nevím, jak by to udělali - i 20 je dost, je to i tak velká plachta. Dosud byla úspora znatelná, jedno políčko stálo 4,70 Kč. Oproti lístku za 26,- Kč jsem ušetřil 2,50. Takhle to nevypadá zajímavě, ale za měsíc...

9986
15 led 2005 23:41
jednoúsekový ZTP?

3221
blekfild
jeden existuje. ale je jedinej ;-)

1653
Hrubšice
no tak ty ceny jsou snad vždy vyšší než normální lístek, což je divné...
Ať počítám jak počítám, nenašel jsem žádnej lístek kdy při ceně jednoho políčka 7Kč by byla úspora. Nebude třeba víc políček??

5
Univerzální jízdenky najdeš tady
Kód:
http://www.idsjmk.cz/cenik/Cenik090401.pdf
.
To si ale dělají snad kozy! To je jedno políčko za 7 korun, přičemž u jednorázových to vychází míň. Využíval jsem na 4 zóny - tj. 5. pole označené, teˇbudu radši kupovat ty lístky po jednom...

1653
Hrubšice
tak tam mohly napsat i ty univerzálky a úsekový jízdenky...

3345
13 lis 2004 11:58
MartinV píše:
:lol: co dělá nad tou tabulkou jízdného ostravský autobus, to by mě fakt zajímalo...teda jestli mi něco neuniklo a nerozšířili IDS JMK už i na Ostravsko :lol:

běžnýmu cestujícímu je to jedno, stejně to ani nepozná..

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2769 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 111  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata