Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 72 z 131    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 131  Další
Autor Zpráva
1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Karlos píše:
MtM: Tak to asi často jezdíš do uplně jiného Kyjova

Já teda o žádným jiným městě Kyjov v Jihomoravském kraji nevím . biggrin Já teda jezdím do míst mezi Kyjovem a Hodonínem a denně tak potkám jen C954 +Crossway.C934 tam potkám jen s velkou náhodou.A C734 jsem tu nepotkal opravdu nějaké 3-4 roky.Možná by nevadilo ,aby Kyjov nakoupil pár Sorů,jinak to pro mě žádný nevyhovující dopravce není.

2
08 úno 2011 15:29
Bzenec
Vyjímečně lze spatřit také sedmistovku HOA 40-83, i když nemá buse panely. U typu C 934 u ČSAD Kyjov a Hodonín je potřeba zohlednit také rok výroby vozu, např. vozy z let 2000 a 2001 má ČSAD Kyjov v lepším stavu.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
No, já nevím, když porovnám stav C934 od ČSAD Kyjov a ČSAD Hodonín, tak mi připadá, že ty hodonínské jsou na tom přece jen lépe. Ale možná to bude i tím, že Kyjov má ještě všechny své 934, zatímco Hodonín už se zbavil prakticky poloviny z nich.
A abych zase ČSAD Kyjov až tak moc nekřivdil, tak musím objektivně říct, že žádná jejich sedmistovka není tak děsivá, jako jeden kousek ČSAD Tišnov, kterým jsem před pár měsíci jel na 302 z Bystrce až do Kuřimi. Podle zdejší evidence by to měla být BI 58-96.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

2994
09 zář 2009 20:14
MtM: Tak to asi často jezdíš do uplně jiného Kyjova [-(
HOA 21-56 na lince 662 a lince 664
Hojně se na Kyjovsku také vyskytuje celkem 20 kusů C 934, které sice nejsou v uplně nejhorším stavu, ale negativně se promítají na průměrném stáří vozového parku, což muže ohrozit "kandidaturu" ČSAD Kyjov při příštím vyběrovém řízení na provozování linek na Kyjovsku a Hodonínsku, pokud se nedočkáme široké obnovy vozového parku, která je nyní možná díky různým evropským fondům =;

1577
Fakt má ČSAD Kyjov už jenom dvě sedmistovky? Já myslel, že jich je víc. Ale asi jenom často potkávám ty dvě.
Nicméně u ČSAD Kyjov jsou bohužel solidními šroty i jejich C934 a pomalu i nejstarší C954.
MtM: To žes neviděl sedmistovku na Kyjovsku je logické, na Kyjovsku totiž jezdí hlavně novější kousky, ty starší posílá ČSAD Kyjov sem na Hodonínsko. Tady začíná být zázrak potkat pomalu i C954 s logem ČSAD Kyjov. Crossway sem jede jednou, maximálně dvakrát denně a Ares už také na Hodonínsko skoro nejezdí.

254
24 srp 2009 18:59
Ano, ta sedmistovka má světelné tabule ve voze.

3098
29 srp 2009 19:30
Podle evidence mají ještě s IDSJMK výbavou HOA 08-65...

3059
15 čer 2004 08:24
ČSAD Kyjov má sedmistovku jedinou, fantastickou a zachovalou HOA 21-56 ... viděl jsem ji o víkendu na 662, v X na 664 ...

1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Tak sedmistovku jsem na Kyjovsku neviděl už nějaký 4roky a to tam teď jezdím docela často.Nejčastěji potkávám C954,címž usuzuji,že Kyjovský podnik pro mě není nijak zastaralý a zatím mi vyhovuje.To je takový typický pro mě kvalitní maloměstský dopravce.

254
No k nám z Kyjova o víkendech pravidelně jezdí sedmistovka. Docela zmasakrovaná, ale já mám tyto pohodlné vozidla rád. Pořád pohodlnější než nejnovější Scania od Borsu. Ale jinak tam jezdí moderna v podobě devítistovky a Crosswaje (to je blbý název). Jo, kde je ta doba, kdy tam jezdil kloubák C744. To byl kulturní a adrenalinový zážitek. To asi uměl ocenit jen magor. A když si veznu řidiča, který si to užíval a vyždímal z teho aj nemožné...

9986
15 led 2005 23:41
Tredos na a406 hlásí zastávky... Něco nového?

2
08 úno 2011 15:29
Bzenec
A mohl bych se zeptat, které vozy ČSAD Kyjov jsou myšleny těmi šroty?

1577
A pak v dubnu ještě o víc, díky zdražení v celém kraji, prosazené městem Brnem, které bylo líné hledat rezervy ve vlastním rozpočtu.
Nicméně já bych to zase tak černě neviděl. Největším problémem Hodonínska je linka 109, kde skutečně došlo ke snížení počtu spojů a navýšení jízdní doby. Uměle, aby byl zvýhodněn vlak. Co na tom, že lidé z Mutěnic, Čejče, Terezína a Krumvíře vlakem jet nemohou, to už Kordis bohužel nezajímalo. Na druhou stranu, v mnoha případech se skutečně vzaly původní jízdní řády. Namátkou Hodonín – Kyjov nebo Hodonín – Veselí. Zejména v druhém jmenovaném případě mě Kordis příjemně překvapil zachováním autobusů, v podstatě v nezměněném počtu spojů. Navíc v některých případech měl IDS i pozitivní vliv na vozový park. Např. na lince 663 došlo k výraznému zvýšení komfortu nasazováním novějších autobusů novým dopravcem, ČSAD Hodonín. Na druhou stranu, to co předvádí ČSAD Kyjov na linkách 662, 664 a 109 je hnus. Vždyť i řidiči se s těmi šroty bojí jezdit. A nové autobusy ČSAD Kyjov skoro nekupuje. Nechápu proč to Kordis vůbec povolil a nevystavil ČSAD Kyjov stopku hned v začátcích a místo toho mu navýšil počet spojů. To přece muselo být hned jasné, že to ČSAD Kyjov nezvládne a bude jezdit s tím, co – skoro bez nadsázky – vyhrabe na nejbližším vrakovišti. A pak se ještě od krajského radního dozvím, že si za jízdu těmito šroty připlatím, protože na Znojemsku jezdí nové autobusy. To je pak skoro jako rudý hadr na býka.

254
Otázka má znít jinak. Proč se autoři nedrželi zaběhlých a léty ověřených spojů? V naprosté většině případů stačilo změnit název linky a bylo hotovo. Podle mě stačilo opravdu pár kosmetických změn. Nevím, jak to vypadalo dřív jinde, ale v okrese Hodonín byly návaznosti mezi jednotlivými linkami daleko propracovanější než jsou teď. Navíc existovaly i spěšné dálkové linky. A nebylo to jen u linek provozovaných stejnou společností. Bohužel nestalo se tak a kordis tak bude na nás cestujících vyžadovat další pot a slzy utrpení, aby se zcela nový systém musel několikrát překopat. A to nekomentuju jistě vysokou částku peněz, která na to překopání i předchozí průzkum padne. Ale ono pro lidi z Brna a blízkého okolí je nemožné pochopit, že ve větších vzdálenostech nový systém ve své podstatě propadl. Už jen prodloužení cesty autobusu na stejné trase o deset minut a víc odlákalo spoustu lidí k osobáku. Je to rychlejší, pohodlnější a levnější. Dalším lákadlem kordisu byla údajně nižší cena jízdného než u předchozího systému. Nevím jak jinde, ale u nás se při přechodu na IDS JMK jízdné zdražilo cca o 5Kč.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
H2O: sám říkáš, že se předchozí systém (jestli se to tak dá vůbec nazvat) budoval 50 let. A ten nový posíláš k šípku již po jednotkách let? [-(

254
No nic, asi budu investovat do auta a na celý "dokonalý" systém, který nahradil víc jak padesát let budovaný a vylepšovaný systém předcházející, pošlu k šípku.

440
04 zář 2009 13:33
Tetčice
Jsem zvědav, k čemu u Kordisu dospějí a kdo mě bude čím vozit do práce :-)

2994
WiFi u BORSu

2994
ČSAD Kyjov odkoupilo předváděcí SOR CN10.5 banánově žluté barvy (3E9 8084) doplněny modré pruhy a logo > 7B6 6764 ; dnes na kurzu 65504

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Spy píše:
Jen linky 667 a 668.

Tak to vypadá na kurz 66702 a tím pádem by to mělo být nějak takto:
667/1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 14
668/20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
Brněnský deník: Kraj hledá nového dopravce pro okolí Brna

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
Jen linky 667 a 668.

2994
Neví někdo na kterých linkách / spojích se pohybuje kyjovský Crossway 10.6M?

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Karlos: Ta nová SORka by měla jezdit na kurzu 81801.

2994
Copak se to narodilo u BDS? Kdepak to jezdí?
http://seznam-autobusu.cz/vuz/9474

BDS-BUSu ještě chybí v seznamu C934 wink

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3254 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 131  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata