Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 46 z 108    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 108  Další
Autor Zpráva

86
17 říj 2006 00:54
Brno - linky 57, 43 a 93
Fixi píše:
Jízdenky IDS se prodávají i ve Žďáru nad Sázavou...

Tak zrovna teď o víkendu jsem udiveně koukal na prodej jízdenek IDS JMK na nádraží v Havlíčkově Brodě. A to už je panečku pěkně daleko za hranicema IDS. Ale je zase pravda, že se tam nejdená o "obyčejnou pokladnu", ale ČD centrum, takže tam stejně tak prodávají PID doklady.
A podobně mně překvapuje vylepení plánku našeho IDS v tamnějších osobních vozech Bmto (dvoupatrák), který se k nám z Vysočiny snad ani jednou nepodívají (pendlují maximálně tak do Žďáru). Celý to možná bude taky tím, že na Vysočině žádnej integorvanej systém stále nemají, a bohužel ani nikdy mít nebudou. :-?

A co se týče (ne)funkčních označovačů jízdenek. Během IDS průzkumů před pár lety mně zaujalo, že cetou do Bučovic měl průvodčí za úkol na každé zastávce vyběhnout a označit zkušební jízdenku v označovači. A vypadalo to jako denní rutina, asi tedy funkčnost označovačů nějak pravidelněji kontrolujou.

9986
15 led 2005 23:41
Pokud vím, hodně na ně v tomto ohledu tlačilo PID, ale nevím, jestli to šlo k ledu úplně, nebo zda se to nějak pohnulo...

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Kdyby nebyly ČD neschopné, už dávno udělaly úpravu software terminálů průvodčích tak, aby bylo možné vydávat i IDS jízdenky. Jenže ČD zkostnatělým podnikem bohužel jsou, a tak musíme řešit tyhle "zbytečné" problémy.

107
23 led 2011 14:37
Ony takovýto "problém" si dokáží vytvořit i samy ČD. Onehdá byl na jednom nefunkčním označovači na brněnském hlavním nádraží přilepený papír s textem, že jízdenky označí průvodčí ve vlaku. Asi to bylo jednodušší než napsat, že stačí udělat 5 kroků ke druhé hraně nástupiště, kde označovač fungoval...

9986
Pokud bude mít z té stanice 25 lidí označeno a ty ne, bude to vypadat divně. Navíc jsou i jiné možnosti - na mnoha nádražích je více označovačů, můžeš si koupit i v autobusu IDS a neoznačovat pak...

1710
22 led 2006 12:56
Brno
A kde je to nějak ošetřeno? Přepravní podmínky,....
Co, když budu tvrdit ve vlaku, že označovač nefungoval,....?

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Jízdenky označené vlekvedoucím propiskou platí pouze ze zastávek bez označovače (např. Olbramkostel, Citonice, Boří les), nebo v případě jeho poruchy. Jinak neplatí a flastr dostane jak vlakvedoucí, tak (předpokládám) i cestující.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Mauricio píše:
Čas není, ale třeba ve Vyškově se to stihnout dá

Tak v případě cesty rychlíkem od Olmiku se to stihnout dá, on totiž má dle IDOSu ve Vyškově pauzu 3 minuty na rozdíl od bohumínských rychlíků (minutová pauza) a kdyžtak kdyby náhodou se nezadařilo u olomouckého rychlíku, tak se dá počkat 15 minut na rychlík od Bohumína.

Můj nový web o severním okolí Brna

9986
Čas není, ale třeba ve Vyškově se to stihnout dá, pokud nastupuje dostatek lidí, jen musíš být už předem připraven u dveří a raději mít všechny své věci u sebe, kdyby se to náhodou nestihlo :mrgreen:

S tím uznáváním nevím.

2574
Malečkův rajón
Mauricio píše:
není čas na sprint z vlaku k označovači a zpět

To jen málokde je čas, zdá se mi...

Uzná však takto označenou jízdenku revizor v Brně? Mám ten dojem, že průvodčí v červenci při průzkumech sice holčenám, které si zapomněly při nástupu v Náměšti nad Oslavou cvaknout lupeně, jízdenky nakonec uznala (protože ve vlaku nebyl revizor, který by udělil pokutu), ale řekla, že v Brně si mají koupit jízdenky nové, ač by jim platily časově ty podepsané...

9986
Za předpokladu, že vjíždíš do zóny IDS a není čas na sprint z vlaku k označovači a zpět, dají se většinou průvodčí ukecat, aby označili jízdenku sami, tzn., většinou tam napíšou propiskou datum, čas a zónu. Nebo alespoň takvou já mám zkušenost.

2574
Malečkův rajón
Blbé ovšem je to, že tento systém je využitelný leda tak pro prodej šalinkaret. Těžko budu kupovat jednorázovou jízdenku ve Žďáru nad Sázavou či Ostrově a pak v Níhově vyběhnout a jízdenku si označit v označovači.

3059
15 čer 2004 08:24
Jízdenky IDS se prodávají i ve Žďáru nad Sázavou, odkud do Brna dojíždí studenti ... z Ostrova taky. V Brně se jim to hodí. Smluvní prodejce může být asi kdekoliv.

2574
Malečkův rajón
Nevíte někdo, proč v Ostrově nad Oslavou (což je již mimo JMK) je na pokladně info i jízdenkách IDS JMK? To jako může stanice mimo území JMK vydávat šalinkarty a další jízdenky IDS JMK?

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Menší dotace od státu? :pray:
Mj. jsem v tištěné verzi objevil:
Citace:
Hašek včera zopakoval, že nesouhlasí s tím, aby "vláda trestala občany za to, že sama není schopna napsat zákon v souladu s Ústavou ČR"

(souvislost: soud odmítl zdanění příspěvku na stavební spoření, zisk z tohoto zdanění získaly částečně i kraje, ale rozhodnutí soudu a jeho důsledek zaplatil pouze stát, tzn. M. Kalousek chce, aby kraje zaplatily něco teď)
K Haškovi: pokud nechce trestat občany, ať ty vlaky zaplatí on, když podepsal smlouvu na monopol ČD. ale to ho bohužel nenapadne.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Povídal mi to nějakej česan z Tourbusu, prskal jak tyhle čekačky před nočním spojem jsou na prd, že tam zbytečně čekají zadarmo několik hodin.
Bohužel podle jednoho šofca se poměry u Tourbusu horší, protože po řidičích chtějí, aby s vozama nedělali žádné extra přejezdy domů nebo do garáže a nechali je stát tam, kde skončí, že se mají vozit svým autem. Horší je to s tím, když auto někde nechá a pak končí na garáži, to ho několik dní nemusí vidět pokud pro něj nějak nedojede.

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
chat-maniac píše:
A pak česani stojí tři hodiny od devíti večer za skoro neplacené hodiny a čekají, až se otočí o půlnoci Sokolnice - Hanácká - Sokolnice a jedou domů. Výdělek nula.

Tohle máš odkud? Ona to totiž není pravda. V pracovních dnech předchozí spoj končí 23:05 a pak je tam docela těsný přejezd Prace--Újezd u Brna, o víkendech předchozí spoj končí 21:53 v Blažovicích a je tam čekání hodinu a čtvrt.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
A pak česani stojí tři hodiny od devíti večer za skoro neplacené hodiny a čekají, až se otočí o půlnoci Sokolnice - Hanácká - Sokolnice a jedou domů. Výdělek nula.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
jj. toho by se v plánech na zanočnění JM dalo využít a ve vhodných uzlech navázat busy do obcí, které projeví (finančně podpořený) zájem.

3059
15 čer 2004 08:24
Noční vlakové rozjezdy mmch existují, odjíždí po půl jedné ranní z Hln ovšem jen v sobotu a neděli - a to do Hustopečí u Brna, Tišnova, Boskovic, Náměšti a Oslavan.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
ad rentabilita nočních spojů: Tak nemusí taky všude jezdit kloubák, že. Tady na ty vymetače okolních obcí by šlo docela dobře použít MAVEčko, které by někde na okraji Brna navazovalo na rozjezd a třeba udělalo okruh po okolních vesnicích a pak zase navázalo na další rozjezd. Tohle řešení, si myslím, není nereálně, pokud by se dotčené obce nějakým způsobem složily a domluvily.

409
27 lis 2007 03:31
Pořád někde jinde
Ony by se tyhle ##MLUVÍM SPROSTĚ##, kdyby se chtělo, taky mohly řešit nějakou poptávkou, na každou stranu od Brna by se nechal bus, lidi by se k tomu v určený čas jednou v noci slezli a řidič by je, bez pevného jízdního řádu a časů, zavezl kam jim třeba. Byl by to mnohem atraktivnější systém a náklady by (ve srovnání s pravidelnou linkou rozjezdu) nemusely zásadně stoupnout.

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
No právě píšu, že nevím kolik lidí by jelo i třeba kdyby to končilo až v Blansku. Obsluhovalo by to v podstatě Bílovice, Adamov a to Blansko. Sám si myslím, že je toto neschůdný a za hodně peněz by se svezlo nechutně málo lidí. Ale na druhou stranu by to bylo supr :-D

9986
To už překombinováváte, noční linky nejsou denní. Navíc kolik vás tam pojede, třeba do toho Adamova? 2 lidi? To se vysloveně vyplatí provozovat.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Já bych byl pro každou obec, která bude mít zájem. A která bude ochotna si to zaplatit.
Teď s mladou hladámě nějaké bydlení, menší domček. Osobně, zvyklému na noční rozjezdy, se mi nechce stěhovat mimo Brno, i když do první mimobrněnské zóny.
Obec by si mohla rozmyslet, jestli je pro ni výhodné doplácet lidem aspoň 1 noční spoj a zvyšovat atraktivitu obce (kdo tam bydlí asi platí obecní daně).
A když tak bych se přimluval na obecném pravidlu v číslování linek i pro noční, tj. 89-99 VÝHRADNĚ Brno a >100 mimobrno s přestupem v krajních uzlech (Semilasso, St.Osada, UH, H.Heršpice, Slatina apod.).
Ohledně Adamova, tak jedině vlak.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2676 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 108  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata