Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 45 z 108    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 108  Další
Autor Zpráva
7338
27 úno 2010 07:40
Mogul píše:
Takže "vydosácké" patnáctimetry na ranních spojích nahradí stárnoucí (a hlavně kratší) Karosy Sebusu? :-( To by se pak nabízelo řešení od Rianairu - vyházet sedačky a přepravovat lidi pouze na stojáka...

VŘ na linku 107 bylo psáno na vysokokapacitní vozy, takže pokud pojedou krátké, budou muset být dva. Nicméně bych ještě vyčkal, jak to dopadne, nikde není napsáno, že linku 107 bude jezdit skutečně SEBUS. Ten pouze vyhrál výběrko na ni.

902
02 lis 2006 07:32
Brno
Takže "vydosácké" patnáctimetry na ranních spojích nahradí stárnoucí (a hlavně kratší) Karosy Sebusu? :-( To by se pak nabízelo řešení od Rianairu - vyházet sedačky a přepravovat lidi pouze na stojáka...

7338
27 úno 2010 07:40
peno píše:
Zatím to asi není oficiální, ale doneslo se ke mě, že 107 a 602 by měly společně jezdit Sebus a Vydos, kdy platí, že Sebus by měl mít hlavní část spojů na 107 a Vydos naopak na 602. Sebus by ale měl přijít o své linky 701 a 702, které by měl jezdit Busline.

V podstatě ano.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Zatím to asi není oficiální, ale doneslo se ke mě, že 107 a 602 by měly společně jezdit Sebus a Vydos, kdy platí, že Sebus by měl mít hlavní část spojů na 107 a Vydos naopak na 602. Sebus by ale měl přijít o své linky 701 a 702, které by měl jezdit Busline.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

902
02 lis 2006 07:32
Brno
Ví už někdo, jak dopadlo výběrové řízení na provoz autobusových linek v IDS? Konkrétně 107 a 602....

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Našel jsem zajímavé čtení: Technické a provozní standardy IDSJMK

http://idsjmk.cz/dopravci/110120TPS.pdf

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
http://brno.idnes.cz/do-zastavky-miri-e ... zpravy_bor

Můj nový web o severním okolí Brna

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
A já si rejpnu taky, žádná ZDO neexistuje, už je jen dopravní oblužnost, zákony se mění :mrgreen:

1577
Pavel píše:
peno:
Proč by si měli připlácet? Protož po takových spojích je malá poptávka a jsou tedy ztrátové. Mějme klidně spojení do sousedních obcí, ale pak to někdo bude muset stejně zaplatit, peníze jsou jen jedny - buď to zaplatí obec, kraj nebo cestující. Ale máš pravdu, ti cestující, které napočítáš na prstech jedné ruky, pak budou spokojeni, narozdíl od ostatních, kteří jim to budou muset zaplatit (přímo nebo nepřímo). A podotýkám, že to není o tom, že se nejde momentálně do sousední obce dostat, je to o tom, že se to musí objet a samozřejmě zaplatit. A nebo raději zrušíš vytíženější spoj a necháš ho jet do vedlejší obce?

Asi máme oba odlišnou představu o pojetí ZDO. Opravdu si myslím, že by sousední obce měly mít víc než jen 2-3 páry spojů ve všední dny a o víkendu nic. Tak by ZDO opravdu fungovat neměla. A ano, takové spoje budou prodělečné, ale ZDO výdělečná ani být nemá. A ušetřit může Kordis třeba tím, že tam pošle minibus nebo udělá závlek existujících spojů (a v závlecích Kodis opravdu vyniká :twisted: ). Když je snaha, řešení se už najde. Bohužel právě ta snaha Kordisu často chybí.

Pavel píše:
ad Kordis: buď nic dělat nechtějí nebo je změna obtížně realizovatelná bez omezení ostatních případně jde o finance. Nadávat umí každý. Třeba máš pravdu a nebo taky ne. Nicméně jak jsem psal - změny v dopravě by se měly řešit přes obce a ne separátně.

O finance určitě nejde a obtížně realizovatelná tato konkrétní změna také není, protože ten přípoj nemá žádné další přípoje, které by se případně rozvázaly. Upozorňuji, že jde o přípoje o víkendu, ve všední dny v tomto směru přípoje fungují. Proč to nejde i o víkendu? A proč místo aby to Kordis nějak zdůvodnil, jenom nesmyslně slibuje nápravu? Ostatně, právě plané sliby jdou Kordisu dobře. Viz dodnes nesplněný slib o nasazování velkoprostorových vozů na linku R5.

435
10 bře 2006 08:34
u Gagarina, Armstronga a Remka
Jako on je docela luxus, že do každé dědiny vůbec něco o víkendu jede, třeba do Lovčiček a mnohých dalších nic nejezdilo. Ale to že mezi dvěma dědinama vede silnica ještě neznamená, že po ní nutně musí jezdit autobus. Kór když docela často vídám prázdnou 630ku, přijíždějící ze Slavkova do Otnic. Nejvíc lidí prostě jezdí ve směru do (spádového!) města a když se tím pokryje nějaká místní vazba, jedině dobře. Ale všude to nejde, no. (I když zrovna Ochoz - Kanice by nejspíš nějak šlo a hodilo se, ale pak by bylo překopat linky, tudíž i zóny a jestli by to byl do důsledku přínos je otázka :))

1110
21 zář 2009 15:23
Vyse zakladniho prispevku obci ke Kordisu je velmi nizka, podle me neexistuje moznost (ani duvod) proc nyni neco nove propojit (vsadil bych se, ze s rozpocty 2012 nektera propojeni spise zaniknou).
Pokud obec opravdu chce, s Kordisem se muze domluvit a novy spoj ze sveho zaplatit.

1093
09 lis 2006 18:16
peno:
Proč by si měli připlácet? Protož po takových spojích je malá poptávka a jsou tedy ztrátové. Mějme klidně spojení do sousedních obcí, ale pak to někdo bude muset stejně zaplatit, peníze jsou jen jedny - buď to zaplatí obec, kraj nebo cestující. Ale máš pravdu, ti cestující, které napočítáš na prstech jedné ruky, pak budou spokojeni, narozdíl od ostatních, kteří jim to budou muset zaplatit (přímo nebo nepřímo). A podotýkám, že to není o tom, že se nejde momentálně do sousední obce dostat, je to o tom, že se to musí objet a samozřejmě zaplatit. A nebo raději zrušíš vytíženější spoj a necháš ho jet do vedlejší obce?

ad Kordis: buď nic dělat nechtějí nebo je změna obtížně realizovatelná bez omezení ostatních případně jde o finance. Nadávat umí každý. Třeba máš pravdu a nebo taky ne. Nicméně jak jsem psal - změny v dopravě by se měly řešit přes obce a ne separátně.

1577
Pavel píše:
Tomu nerozumím, to mám chápat tak, že v rámci základní obslužnosti by měly být propojeny navzájem sousední obce? Proč? A jak to souvisí s IDS? Pokud obec chce takové spojení, tak si ho může zaplatit.

Ano, opravdu si myslím, že v rámci ZDO by měly mít sousední obce navzájem autobusové nebo vlakové (pokud je to možné a rozumné) spojení. Nevím, proč by si zrovna takovéto spojení měly obce platit navíc, obzvlášť, když už stejně připlácejí nemálo ze svého rozpočtu na fungování IDS JMK, za což by měly něco navíc dostat automaticky.

Pavel píše:
peno: když někam napíšeš separátní mail, tak se nediv, že ti napíší, že to chceš jen ty. Myslím, že máš víc možností - sehnat podpisy lidí a zatlačit na úředníky v obci. Kdyby Kordis měl dělat změny na základě jednoho mailu, tak by to bylo postavený na palicu. Obec by měla komunikovat s Kordisem a ne že se udělá změna na základě jednoho mailu a pak se zjistí, že že to nikdo nechce.

Ano, o tom jsem vlastně mluvil, že když si stěžuji jen já, nemá to smysl. Vím nicméně i o případech, kdy si na Kordis stěžovalo větší množství lidí. Jeden konkrétní případ, kdy si na neexistenci jednoho přípoje opakovaně stěžoval KČT Hodonín a přesto Kordis nic neudělal. Odpověď byla přitom vždy stejná, vyřešíme to, ale nevyřešili a zjevně ani řešit nechtějí. Co to o nich vypovídá?

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Pavel píše:
peno: když někam napíšeš separátní mail, tak se nediv, že ti napíší, že to chceš jen ty. Myslím, že máš víc možností - sehnat podpisy lidí a zatlačit na úředníky v obci. Kdyby Kordis měl dělat změny na základě jednoho mailu, tak by to bylo postavený na palicu. Obec by měla komunikovat s Kordisem a ne že se udělá změna na základě jednoho mailu a pak se zjistí, že že to nikdo nechce.

Dobře jsi to napsal.

1093
09 lis 2006 18:16
Tomu nerozumím, to mám chápat tak, že v rámci základní obslužnosti by měly být propojeny navzájem sousední obce? Proč? A jak to souvisí s IDS? Pokud obec chce takové spojení, tak si ho může zaplatit.

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
peno píše:
No a co že jsou ty obce na dohled od sebe? To není argument pro to, aby neměly navzájem spojení.

+1

Takových míst je spousta. :evil:

1577
No a co že jsou ty obce na dohled od sebe? To není argument pro to, aby neměly navzájem spojení.
Ten článek je náhodou velice trefný a popisuje jednu z největších bolístek IDS JMK, to že Kordis mnoho problémů prostě dlouhodobě neřeší. Problém ale je i v tom – a to bohužel uznávám, že právě v mnoha případech si lidé sice stěžují, ale někde v hospodě u piva a ne ke Kordisu a tak to pak dopadá tak, že když si já pak někde na něco stěžuju, tak mi Kordis odepíše, že jsem jediný komu to vadí, přitom já moc dobře vím, že tomu tak není.

409
27 lis 2007 03:31
Pořád někde jinde
Citace:
To je třeba případ Kanic a Ochozi u Brna. V pracovní dny jede mezi obcemi poslední autobus ve čtyři hodiny odpoledne, o víkendu nejede dokonce ani jeden.

Boha jeho, vždyť jsou ty vesnice na dohled od sebe. Na kole za pár minut, pěšky za pár desítek. To je zase článek.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
miropiro píše:
...Jihlava smíří s tím, že MHD v Jihlavě řídí Brno sarcastic

Už se pomalu smiřuje. První dva jihlavské trolejbusy jsou v Brně. Za chvíli budeme mít čtvrtou trolejbusovou vozovnu, vozovnu Jihlava sarcastic

2574
Malečkův rajón
http://brno.idnes.cz/jednotna-doprava-n ... zpravy_dmk Není o čem psát nebo co?

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Zítra a v pátek na výluce Hrušky - Týnec BORSí sedmistovka BVA 79-94 i s panem "řidičem s bobrem a opicí" :)

2574
Malečkův rajón
Želva píše:
Celý to možná bude taky tím, že na Vysočině žádnej integorvanej systém stále nemají, a bohužel ani nikdy mít nebudou. :-?

:mrgreen: Nemají, ale budou mít. Ale bude se jednat o rozšířený IDS JMK, ale to až v momentě, kdy se Jihlava smíří s tím, že MHD v Jihlavě řídí Brno sarcastic

6350
Brno - Kohoutovice
Speciální tiskárny IDS jízdenek by měly už cca rok být ve všech stanicích IDS.

86
17 říj 2006 00:54
Brno - linky 57, 43 a 93
Aha, tak to díky za opravu. Kdysi jsem patrák v Brně na hlavním nádraží viděl, ale myslel jsem si, že je to nějaká výjimka.
A ty jednorázové jizdenky ČD teda fasuje i na tak vzdálená nádraží? A nebo tam používají ty speciální tiskárny IDS JMK jízdenek (viděl jsem zatím jen vyjímečně), čímž by ovšem neuměli vydat například univerzální jízdenky?

6350
Brno - Kohoutovice
Bmto se k nám podívají na páru vlaků Sp 1661 / Os 4816.

Co se týče vydávání jízdenek IDS ČD, v Olomouci to například umí...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2676 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 108  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata